newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

JARNÍ DETOX TĚLA: JAK POSTUPOVAT SPRÁVNĚ?

 
JARNÍ DETOX TĚLA: JAK POSTUPOVAT SPRÁVNĚ?

Jaro ve znamení detoxikace neboli očistné kúry. Pojem, který je čím dál častěji skloňován. Avšak ne vždy je chápán správně. Co je detoxikace organismu? Co pomůže a naopak může už ublížit? Pro koho je vhodná tato jarní očistná kúra?

 

Mnozí zaměňují detoxikaci za drastičtější dietu a cestu k rychlému a viditelnému zhubnutí. Jiní si pod tímto pojmem představují striktní půst a několikadenní hladovění. A převážná většina považuje detoxikaci za krátkodobou záležitost, která je doslova spasí. Jarní očistná kúra nezachrání jedince, který se po celou dobu stravuje nezdravě. V tomto případě potrvá dlouhý čas, než dojde k požadovanému vyčištění organismu. Jednodenní půst nemá smysl, ani efekt a je nevhodný.

DETOXIKACE = ODLEHČENÍ

Rozhodně nejde o hladovění. Stejně tak by se mělo jednat o postupný, individuální a mírný proces. Smysl spočívá v odlehčení a vyřazení toho, co lidské tělo nepotřebuje, co mu škodí a zanáší odpadními látkami. Nesmí se jednat o nárazovou akci. Detoxikací dojde k odstranění nejen nahromaděných toxinů a zplodin, které se kumulují a způsobují i řadu zdravotních problémů, ale také díky pročištění se dostaví potřebná energie, kreativita, zlepší se metabolismus a doje ke snížení či odstranění některých zdravotních obtíží.

Dnes je celá řada možností, kdy tak každý může provést očistu těla způsobem, který je mu nejen nejbližší, ale také bude vyhovovat po zdravotní stránce. Podstata tkví v tom, že je třeba tak učinit s chutí a bez stresu.

PRO KOHO JE DETOXIKACE NEJVÍCE VHODNÁ?

Především se jedná o účinnou prevenci pro zdravé osoby. Dále je vhodná pro osoby ve středním věku, kdy má vliv na omlazení organismu a celkovou regeneraci. Efektivní léčba pro zvýšení potence a plodnosti. Detoxikace je velmi prospěšným procesem při léčbě chronických onemocnění, jako je například revmatismus, dna, nemoci srdce, záněty kloubů, ekzémy, astma, bolesti hlavy – migréna apod.

PŘÍHODNÉ TIPY PRO KAŽDÉHO

Účinné je celodenní popíjení horké vody, kterou můžete mít stále u sebe v termosce a po doušcích popíjet. Kúru je nutné dodržet minimálně jeden týden.

Další možností je volba odlehčeného jídelníčku na dobu dvou až čtyř týdnů, kdy se navýší množství konzumace vařené, dušené, kvašené i syrové zeleniny, to vše kombinovat střídavě s rýží, pohankou, jáhlami. Vyhnout se sladkostem a živočišnému tuku.

Kouzlo bylinek a bylinkového čaje je sázkou na jistotu i úspěch. Ideální je popíjet třikrát denně šálek nálevu z kopřiv po dobu jednoho týdne, nikoliv déle. Prospěšné jsou i další rostliny jako pampeliška, čekanka, puškvorec, kořen lopuchu. Byliny jsou samozřejmě nejlepší v čerstvém stavu, pomohou však i sušené zakoupené v lékárně.

 

 

2019.03.04 | Kateřina Lulková | přečteno: 30519x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: detoxikace očistná kúra zdraví jaro

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nepodceňujte pleťová séra a dopřejte své pokožce výjimečnou péči

Pleťová séra jsou velmi účinné přípravky každodenní péče o pleť.  Majitelka pražského kosmetického studia Doelis...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.09.16 | přečteno: 536x

Vezmi si pastelky a maluj

Je to jedna z nějčastějších vět, které malé děti slýchají. Proč? Protože je tím dospělí zabaví, když potřebují, aby d...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.08.12 | přečteno: 30049x

Relax jménem šnorchlování

  Bojíte se potápět? Nejste si jistí v hlubokých vodách? Přesto milujete moře, neradi se opékáte na pláži a ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.07.23 | přečteno: 30266x

Vyhrajte román Zaťukej mi na srdce

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.12.02 | přečteno: 30164x
 

Portál pro ženy