Portál pro ženy >> Archiv
archiv
Absolutní začátky
Jste-li oblasti sladkého pečení ještě nepolíbení, začneme od úplného začátku. Když se totiž seznámíte se základními přísadami a naučíte se s nimi zacházet, rozšíříte si obzory, ale také pochopíte celý proces pečení.
Jdeme na to
Pravděpodobně i ti z vás, kteří v životě nic neupekli, vědí, že za základní suroviny můžeme označit: máslo, mouku,...
celý článek
| Jana Brandtlová | 2025.10.11 | přečteno: 142x
Pokud patříte mezi ty, jejichž tělo jakoby se vzpíralo zákonům logiky, pojďte se s námi podívat, kde může být onen zakopaný pes.
Energetická bilance
Tady je to celkem jasné. Jestliže toho sníte víc, než spálíte, i přes častý trénink hubnout nebudete.
&...
celý článek
| Jana Brandtlová | 2025.10.03 | přečteno: 31566x
Proč je wellness pobyt ideální volbou pro silvestrovskou oslavu?
Zapomeňte na novoroční předsevzetí, která si dáváte unavení a ve stresu. Začněte nový rok tak, jak si přejete, aby celý probíhal – v harmonii a s úsměvem na tváři. Lázeňský pobyt pro dva není jen obyčejná oslava, je to investice do vašeho vztahu a osobní pohody.
Únik od stresu a povinností: Nemusíte nic c...
celý článek
| Lea Kubová | 2025.10.03 | přečteno: 31449x
Výběr ideální pánské košile může být náročný úkol, zvláště když existuje tolik různých faktorů ke zvážení. Ať už jde o formální událost, pracovní schůzku nebo neformální setkání s přáteli, správná volba košile dokáže zaujmout a podtrhnout osobnost muže. V tomto článku vám poradíme, jak se ve světě košil orientovat.
Materiály a jejich vlastnosti
Při výbě...
celý článek
| Nina Albertová | 2025.10.01 | přečteno: 31444x
Vpáčené bradavky nejsou jen kosmetický problém
Vpáčené bradavky vznikají, když se bradavka zatahuje dovnitř místo toho, aby vystupovala ven. Tento stav rozdělujeme do tří stupňů podle závažnosti.
První stupeň představuje nejméně výraznou formu. Bradavka se sice zatahuje dovnitř, ale stále ji zvládnete vytáhnout ven pomocí jemného tlaku nebo stimulace. Po uvolnění se však obvykl...
celý článek
| Lea Kubová | 2025.09.30 | přečteno: 31471x
Jakože cože? Humektant a emolient
Už jste o nich slyšeli? A víte, o co se jedná? Od nynějška už můžete oslňovat svým přehledem.
Jako první je potřeba zmínit, že pleť suchá není totéž, co pleť dehydratovaná. Nenechte se zmást, pokud máte pocit, že by se na vaší tváři dala smažit vajíčka – i supermastná pleť může trpět nedostatkem hydratace.
 ...
celý článek
| Jana Brandtlová | 2025.09.27 | přečteno: 31418x
Jak se vyrábí sušené ovoce?
Proces sušení spočívá v odstranění vody. To znamená, že všechny živiny i cukry se koncentrují. Proto má sušené ovoce mnohem vyšší energetickou hodnotu než čerstvé.
Např. 100 g čerstvých meruněk má cca 50 kcal, zatímco 100 g sušených meruněk až 240 kcal.
Výhody sušeného ovoce
Antioxidanty: některé druhy (švestky, fíky) mají po usuše...
celý článek
| Lea Kubová | 2025.09.24 | přečteno: 31442x
Co všechno se pod vybavením skrývá
Laboratoř je tak trochu jako dobře vybavená kuchyně. Nestačí mít jen hrnec a lžíci. Potřebujete i sporák, troubu, mixér, a hlavně dobrou digestoř. Vědecký svět to má podobně. Sklo a plast na běžné pokusy, přístroje pro měření, zařízení na ohřev i chlazení a samozřejmě věci, které hlídají bezpečí. Teprve když tohle všechno funguje dohr...
celý článek
| Nina Albertová | 2025.09.21 | přečteno: 31380x
Archív článků
Základy sladkého pečení + netradiční recept na mini dortíky
Absolutní začátky
Jste-li oblasti sladkého pečení ještě nepolíbení, začneme od úplného začátku. Když se totiž seznámíte se základními přísadami a naučíte se s nimi zacházet, rozšíříte si obzory, ale také pochopíte celý proces pečení.
Jdeme na to
Pravděpodobně i ti z vás, kteří v životě nic neupekli, vědí, že za základní suroviny můžeme označit: máslo, mouku,...Víc cvičení nemusí přinášet větší výsledky
Pokud patříte mezi ty, jejichž tělo jakoby se vzpíralo zákonům logiky, pojďte se s námi podívat, kde může být onen zakopaný pes.
Energetická bilance
Tady je to celkem jasné. Jestliže toho sníte víc, než spálíte, i přes častý trénink hubnout nebudete.
&...Romantický Silvestr ve dvou: Lázeňský pobyt jako dokonalý začátek roku
Proč je wellness pobyt ideální volbou pro silvestrovskou oslavu?
Zapomeňte na novoroční předsevzetí, která si dáváte unavení a ve stresu. Začněte nový rok tak, jak si přejete, aby celý probíhal – v harmonii a s úsměvem na tváři. Lázeňský pobyt pro dva není jen obyčejná oslava, je to investice do vašeho vztahu a osobní pohody.
Únik od stresu a povinností: Nemusíte nic c...Jak vybrat ideální pánskou košili pro různé příležitosti?
Výběr ideální pánské košile může být náročný úkol, zvláště když existuje tolik různých faktorů ke zvážení. Ať už jde o formální událost, pracovní schůzku nebo neformální setkání s přáteli, správná volba košile dokáže zaujmout a podtrhnout osobnost muže. V tomto článku vám poradíme, jak se ve světě košil orientovat.
Materiály a jejich vlastnosti
Při výbě...Co jsou vpáčené bradavky a kdy je potřeba jejich plastická operace?
Vpáčené bradavky nejsou jen kosmetický problém
Vpáčené bradavky vznikají, když se bradavka zatahuje dovnitř místo toho, aby vystupovala ven. Tento stav rozdělujeme do tří stupňů podle závažnosti.
První stupeň představuje nejméně výraznou formu. Bradavka se sice zatahuje dovnitř, ale stále ji zvládnete vytáhnout ven pomocí jemného tlaku nebo stimulace. Po uvolnění se však obvykl...Péče o pleť je věda. Buďte zase o něco chytřejší
Jakože cože? Humektant a emolient
Už jste o nich slyšeli? A víte, o co se jedná? Od nynějška už můžete oslňovat svým přehledem.
Jako první je potřeba zmínit, že pleť suchá není totéž, co pleť dehydratovaná. Nenechte se zmást, pokud máte pocit, že by se na vaší tváři dala smažit vajíčka – i supermastná pleť může trpět nedostatkem hydratace.
 ...Sušené ovoce: zdravý snack, nebo skrytá past?
Jak se vyrábí sušené ovoce?
Proces sušení spočívá v odstranění vody. To znamená, že všechny živiny i cukry se koncentrují. Proto má sušené ovoce mnohem vyšší energetickou hodnotu než čerstvé.
Např. 100 g čerstvých meruněk má cca 50 kcal, zatímco 100 g sušených meruněk až 240 kcal.
Výhody sušeného ovoce
Antioxidanty: některé druhy (švestky, fíky) mají po usuše...Laboratorní vybavení je základem pro úspěšný výzkum. Proč je tak důležité?
Co všechno se pod vybavením skrývá
Laboratoř je tak trochu jako dobře vybavená kuchyně. Nestačí mít jen hrnec a lžíci. Potřebujete i sporák, troubu, mixér, a hlavně dobrou digestoř. Vědecký svět to má podobně. Sklo a plast na běžné pokusy, přístroje pro měření, zařízení na ohřev i chlazení a samozřejmě věci, které hlídají bezpečí. Teprve když tohle všechno funguje dohr...stránka:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324


