newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

DĚTI A PROBIOTIKA

 
 

Střevní prostředí u miminek je osídlováno až po porodu, a pokud není mikroflóra v rovnováze, dokáže vaše děťátko velmi potrápit. V důsledku toho mohou trpět kojeneckými kolikami a nafukováním. U starších dětí je často střevní prostředí narušeno užíváním antibiotik, což působí negativně na celý imunitní systém.

Kojené dítě dostává probiotika přirozeně skrze mateřské mléko a užitek z toho má i tehdy, pokud je maminka užívá jako potravní doplněk. V případě, že kojení není možné, lze zakoupit umělou kojeneckou výživu obohacenou o probiotika.

Vyvážená mikroflóra zažívacího traktu podporuje správné trávení, pomáhá v boji s infekcemi a ochraňuje tělo před toxiny. Dětský trávicí systém je odlišný od dospělého, proto je důležité používat přípravky zaměřené na určitou věkovou skupinu.

K dostání jsou preparáty ve formě kapek nebo sáčků, které se snadno mísí ve vodě. U starších dětí už můžete podávat žvýkací tabletky či pastilky.

Další tipy pro zdravé zažívání vašich dětí:

  • důležitý je dostatečný příjem vlákniny ve stravě (zdrojem je celozrnné pečivo, luštěniny, ořechy, semínka, ovoce a zelenina)
  • nezbytná je hydratace a pravidelný přísun tekutin po celý den (nejvhodnější je čistá voda)
  • vyhněte se průmyslově zpracovaným a smaženým potravinám
  • podněcujte děti k pravidelnému pohybu
  • pomáhá také režim, pravidelná strava v menším množství, dostatek spánku a času k odpočinku

 

 

| přečteno: 30121x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti, probiotika, zažívání, trávení, laktobacily

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co je moje, to je tvoje. Anebo není?

Sharing, neboli sdílení. V současné době jde o hodně diskutované téma. Pokud žijete se svým partnerem ve společné domácn...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.08.16 | přečteno: 30198x

Tipy na letní líčení - stíny v tužce

Tropické teploty stále vládnou Českem a být perfketně nalíčená déle než dve hodiny se zdá nemožné. Proto vám přináším...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.07.21 | přečteno: 30121x

Seriál o grilování: 8. díl – Grilovaná zelenina jako zpestření i hlavní chod

Zelenina bývá u grilování často brána jen jako celkem nepodstatná obloha k masu. To se obvykle nakrájí kousek okurky,...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.21 | přečteno: 30105x

Vůně noci - thriller, ze kterého vám přeběhne mráz po zádech

Markéta Harasimová patří mezi výborné české spisovatelky, jejíž knihy mám velmi ráda. Její hlavní doménou jsou krimi thr...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.10.01 | přečteno: 30103x
 

Portál pro ženy