newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Koloběh – perfektní lék na špatnou náladu i slabou fyzičku

 
Koloběh – perfektní lék na špatnou náladu i slabou fyzičku

Jsou to dva roky, co jsem si pořídila svůj první dvoukolý stroj a zařadila se mezi nadšené koloběžkáře. Za tu dobu se změnilo hodně, jen mé nadšení pro tento úžasný sport zůstalo. Koloběžka je pro mě ten nejlepší způsob, jak si vyčistit hlavu a zrelaxovat tělo. Vyzkoušíte ji také?

 

Když jsem se rozhodla pro koupi vlastní koloběžky, doma mi nikdo nevěřil, že mě to bude bavit déle, než pár týdnů. Mám totiž tak trochu v povaze, že se pro všechno hodně rychle nadchnu, ale mé nadšení často nemývá dlouhého trvání. Očekávalo se tedy, že nejdéle během pár měsíců bude moje vysněná koloběžka stát zaprášená ve sklepě a já dávno zapomenu, jak se mi ze začátku líbila.

Proč a jak jsem se vlastně rozhodla koloběžku pořídit a také proč je koloběh tak zdravý, najdete v mém předešlém článku o koloběhu.

 

Investice do pořádného stroje se vyplatí

Při koupi první koloběžky jsem se dívala hlavně na cenu. Chtěla jsem ji pořídit co nejlevněji a nedala jsem na rady pana Mejsnara, majitele obchodu Kolobky.cz, u kterého jsem si ji kupovala. Doporučoval mi už tenkrát, ať raději investuji do dražšího stroje, který je jízdními vlastnostmi úplně jinde. Ale já si trvala na svém. Pořídila jsem si Yedoo Four a nemůžu říct, že by byla tato koloběžka špatná. Na popojíždění ve městě a krátký výlet mi stačila. Ale přece jen to nebylo ono, chtěla jsem jezdit dál a bez takové námahy. Netrvalo to tedy dlouho, než jsem se rozhodla přesedlat. Po třech měsících tato kolobka putovala k novému majiteli a já si místo ní pořídila Kostku Twenty. Bylo to asi jako přesednout z Favorita do Octavie. Obojí poslouží, ale ten pocit z jízdy... U této své žluté krásky jsem už zůstala a postupně ji vybavila světly, blatníky, taškou a košíkem. Ani na chvíli jsem investice nelitovala, naopak jsem na svou krasavici pyšná.

 

Koloběžka je jen na krátké výlety? Ale vůbec ne!

Ze začátku jsem i s ní vyrážela jen na kratší projížďky obvykle do 20 km, ale jak si mé nohy trochu zvykly na pohyb, nebyly problém krásné výlety kolem 50 km. To už se člověk pěkně protáhne a vyplaví tolik endorfinů, že je dobrá nálada zaručena. A i lehčí terén není takový problém, jak se mi kdysi na začátku zdálo. Samozřejmě se mi lépe jede po hladké cyklostezce, ale dávno mě neděsí každý výmol a hrbol, polňačka nebo lesní cesta.  

Koloběh se mi dostal pod kůži a doporučuji ho opravdu každému. Vyjížďku si vždy užívám naplno, a přestože se někdy unavím tak, že sotva vyjdu schody domů, úsměv na tváři mi vydrží po zbytek dne. Hledáte-li zdravý pohyb a zároveň lék na špatnou náladu, stoupněte na stupátko, chyťte řídítka a koloběhu zdar!

 

2019.07.13 | Martina Limbergová | přečteno: 30151x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sport pohyb koloběh koloběžka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak být krásná díky správné péči o pleť?

Používáte poctivě denní, noční i oční krém? Nebo si vystačíte jen s jedním univerzálním? Pokud je to tak, přečtěte si...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.11 | přečteno: 30077x

Oblékejte své ratolesti z pohodlí vašeho domova

Radostné očekávání, mateřství a rodičovství právem patří k nejkrásnějším obdobím v našem životě a každý z n...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2017.02.19 | přečteno: 30107x

iPhone se dnes už dá sehnat poměrně levně

Mobilní telefony patří už více než dvě dekády mezi standardní vybavení většiny obyvatel naší planety. Na rozdíl od první...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.11.23 | přečteno: 30174x

Co s poškozenými vlasy?!

  Jednotlivý vlas roste většinou 3 až 8 let, ovšem podle genetiky to mohou být pouze 3 roky. Denně vám může ...
 
celý článek | Kateřina Locku | 2013.03.17 | přečteno: 30129x
 

Portál pro ženy