Kokosový olej - univerzální exotický pomocník

 
Kokosový olej - univerzální exotický pomocník

Exotický rostlinný olej, který snadno využijete v kuchyni i v koupelně! Má nespočet příznivých účinků, jednoduché použití a příjemnou vůni, jak jinak než sladkou, kokosovou!

 

 

Kokosový olej se získává z jader zralých kokosových ořechů. Své využití má například v potravinářství nebo v medicíně. Pro svou konzistenci, vůni a účinky jej můžete snadno využít v kuchyni nebo při péči o pleť či vlasy. Vhodný je také při redukci váhy, jelikož zvyšuje pocit sytosti a obsahuje menší počet kalorií, než běžně dostupné oleje. Navíc je to přírodní antibiotikum a antioxidant, zlepšuje trávení a posiluje imunitní systém!

 

V KUCHYNI

Využití kokosového oleje v kuchyni je snadné. Můžete jej použít vlastně všude, kde byste jindy použili máslo, olej, či jiný tuk. Hodí se nejen na smažení, vaření, ale také na vymazání formy při pečení, či přímo jako surovina do různých koláčů a dezertů. Pro svou nasládlou chuť a vůni jej však doporučujeme především pro přípravu pokrmů sladké kuchyně, či exotických jídel.

 

NA TĚLO, PLEŤ A NEHTY

Trápí-li vás suchá, praskající pokožka, problematická pleť, či vysušené rty? Pro všechny tyhle neduhy je kokosový olej záchranou! Stejně jako olivový olej je doporučován na suché ruce a oblast kolem nehtů, tak i ten kokosový. Má však nespornou výhodu, svou lehce vtíratelnou konzistenci a příjemnou vůni! Stačí jen na omytou a osušenou pokožku (či jen postižená místa) vmasírovat trochu oleje (s množstvím to opravdu nepřehánějte, přece jen se jedná stále o olej a pokožka by mohla být až příliš mastná). Nejlepších účinků dosáhnete, pokud tuto proceduru budete provádět pravidelně po koupeli. Olej se přes noc krásně vstřebá a ráno se můžete těšit hebké, hydratované pokožce!

Pokud máte spíše problematickou a mastnou pleť, nezoufejte. Olej má protizánětlivé účinky, a pokud do něj přimícháte pár kapek tea tree oleje a necháte působit na postižených místech, výsledek se jistě dostaví!

Další využití je možné místo klasického balzámu na rty.  Nemusíte se bát ani toho, když kousek ochutnáte :-)

Super rychlé a skutečně ověřené je použití namísto pěny na holení. Stačí jednoduše natřít suchou pokožku, není potřeba ani oplachovat. Pokožka je hebká a bez jakéhokoliv podráždění. Rozhodně doporučujeme všem, které trápí citlivá nebo podrážděná pokožka!

 

ZÁBAL NA VLASY, PŘÍSADA DO PLĚŤOVÉ MASKY

Ideální je na roztřepené konečky, lámavé, poškozené nebo suché vlasy. Stačí jednoduše nanést a nechat alespoň 20 minut působit, poté důkladně umýt šampónem.

Kokosový olej se také výborně hodí jako přísada do hydratační, protizánětlivé masky. V kombinaci s medem, banánem nebo bílým jogurtem bude vaše pleť svěží a hebká. Navíc krásně provoněná. 

 

PRO BÍLÝ CHRUP A ZDRAVÉ DÁSNĚ

Zajímavostí je, že tento produkt dokáže také šetrně vybělit zuby a nedráždí přitom dásně. Neočekávejte však žádné radikální změny barvy, spíše se jedná o rozjasnění chrupu, který může být zabarven po užívání kávy, či čaje. Nicméně stojí za vyzkoušení :-)

 

 

Image courtesy of Pixomar at FreeDigitalPhotos.net
2016.06.20 | Adela Rychtáriková | přečteno: 30042x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kokosový olej péče o pleť péče o tělo péče o vlasy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Barevné zdraví. Kustovnice a mangold

Je tu jaro a s ním i nové přívaly energie. Někdy to ale tak nějak nefunguje a vás možná přepadají spíš stavy jarní únavy...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.04.27 | přečteno: 30108x

Erasmus

O tom, že chci při studiu vysoké školy strávit jeden semestr v zahraničí v rámci programu Erasmus+, jsem mluvila takřka ...
 
celý článek | Markéta Zuziaková | 2020.10.15 | přečteno: 30273x

Posilovna v přírodě

Máte rádi pohyb, ale nechcete se mořit ve vydýchaných prostorách posiloven? Zvláště teď, na přelomu léta a podzimu, j...
 
celý článek | Mgr. Martina Fabšičová | 2015.09.02 | přečteno: 30092x

spinning

Chcete ulehčit svědomí po každoročních svátcích obžerství? Dejte si do těla na spinningu! Zpevníte postavu, shodíte n...
 
celý článek | Aneta Vlkanová | 2014.01.25 | přečteno: 30198x
 

Portál pro ženy