newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak se přirozeně zbavit zavodněného těla

 
Jak se přirozeně zbavit zavodněného těla

Nafouklé břicho, oteklé tělo a neustálé pocení – to vše může být důsledkem nahromaděné tekutiny v organismu. Jde o častý problém, se kterým se ženy potýkají především před obdobím menstruace, ovšem způsobit jej může také konzumace nesprávné stravy a nedostatek pohybu. Naštěstí však existují některé přirozené metody, které vám dokáží s přebytečnou vodu v těle pomoci, a to již během několika dní.

 

Pijte dostatečné množství vody

Ačkoliv to může znít jako jeden velký paradox, s odvodněním těla vám pomůže nejlépe konzumace dostatečného množství vody. Zadržování tekutin v organismu je totiž určitý druh obranné reakce, kdy si tělo tvoří zásoby vody na horší časy, neboť postrádá její potřebný příjem. Snažte se proto každý den vypít alespoň 2 litry čisté vody a určitě se váš stav již po pár dnech obrátí k lepšímu.

                                                                

Snižte příjem soli

Nejčastějším zadržovačem vody v těle je konzumace nadměrného množství soli. Pokud jste tedy zavodněná, dbejte na výběr správných potravin, které řadíte do svého jídelníčku. Pozor byste si měly dávat především na sýry, šunku, slané pochoutky nebo jiné zpracované potraviny. Zkuste si proto s pomocí odborníka sestavit vhodný stravovací režim na míru a určitě se s problémem již brzy rozloučíte. 

                                                                

Vsaďte na přírodní léčbu

S odbouráním nahromaděné tekutiny z těla vám skvěle pomohou některé rostliny. Zejména můžete začít pravidelně pít čaj z pampeliškových listů, přesličky rolní nebo kopřivy – jedná se totiž o jedinečná diuretika, která vás donutí častěji chodit na toaletu, přičemž dodají vašemu organismu plno antioxidantů. S odvodněním vám pak také skvěle pomůže například meloun, okurka, brusiny, fenykl, česnek nebo dokonce černý rybíz.

Dostatek pohybu

Dostatečný pohyb je základ zdravého těla, a tudíž není žádným překvapením, že vám také dokáže pomoci odbourat nahromaděné tekutiny v organismu. Mezi nejlepší sporty, které vám v tomto případě pomohou, patří zejména běhání, jízda na kole nebo plavání. Ty zároveň podporují krevní oběh a zdraví srdce, přičemž nijak nezatěžují klouby. Mnozí odborníci také doporučují začít navštěvovat lekce jógy, která též výborně pomáhá.

                                                                

Lymfatické masáže

Existují určité druhy masáží, které vám pomohou nastartovat lymfatický systém a stimulovat funkci vylučování vody z těla ven. Vyhledejte proto vhodného maséra a dopřejte si půl hodiny až hodinu lymfatické masáže, která vám skvěle pomůže odbourat nahromaděnou tekutinu v organismu. Navíc jde o skvělý způsob relaxace a celkové podpory zdraví těla.

Vhodné vitamíny a minerály

S odstraněním nahromaděné tekutiny v organismu vám dokáží skvěle pomoci některé také vitamíny a minerály, a to zejména hořčík, draslík a vitamín B6. Ty můžete doplnit vhodnými potravinami, jako je zejména banán, listová zelenina, ořechy, avokáda, brambory, maso nebo rajčata.

 

2022.08.27 | Jana Brandtlová | přečteno: 30398x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zavodnění voda hromadění tekutin v těle zavodněné tělo léčba zavodnění menstruace otoky pohyb

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Eva Bernadetta – malířka fascinujících realistických kreseb

Eva Bernadetta je malířkou realistických kreseb, ze kterých se tají dech. Její práci sleduji už delší dobu a s úžasem hl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.03.05 | přečteno: 30437x

Stylová móda pro muže II.: Pánské pletené svetry se s úspěchem vrací na módní výsluní

Také se s chutí zachumláte do hřejivého pleteného svetru, jakmile venkovní teploty klesnou opovážlivě nízko a vy...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.04 | přečteno: 30720x

Vyhrát ve sportce

  Někdy tak přemýšlím, jaké by to bylo, co bych si koupila, kolik bych potřebovala vyhrát, abych si to všech...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.02.10 | přečteno: 30524x

Jen si tak trochu vrznout...

Sex – vděčné a zároveň věčné téma. Omílané ve všech možných i nemožných rovinách. Rozdílné sexuální praktik...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.06.12 | přečteno: 30137x
 

Portál pro ženy