reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečně nadchla. Měla jsem totiž možnost ochutnat lososa připraveného v elektrickém grilu Muurikka, o kterém jsme minulý týden psali. Jeho chuť byla báječná a navíc jsem si mohla dopřát pořádnou porci, protože tato jeho úprava jde ruku v ruce se zdravým životním stylem.

 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

2014.12.03 | Lea Kubová | přečteno: 31414x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Má mě rád, nemá mě rád

Láska kvete v každém věku. Začalo jaro, tak do toho, holky! :) ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.05.14 | přečteno: 31439x

Oslavte Den dětí v Klieru! V kadeřnictví, kde se těší na celou rodinu

Kadeřnictví Klier nabízí péči o vlasy pro celou rodinu! Na své si přijdou nejen maminky a tátové, ale také děti, které m...
 
celý článek | Nina Albertová | 2024.05.13 | přečteno: 31456x

Stylové kozačky pro nadcházející podzim a zimu

Nedá se nic dělat, léto je opravdu pryč a pomalu se blíží chladné podzimní a zimní dny. Je na čase vytřídit botník, p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.04 | přečteno: 31413x

Rakytník - proč je tak zdravý a jak jej využívat

Chcete si před zimou posílit imunitu a zároveň dodat vašemu tělu co nejvíce potřebných vitamínů? Už celá staletí jsou zn...
 
celý článek | Tereza Zelinková | 2017.11.12 | přečteno: 31448x
 

Portál pro ženy