reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečně nadchla. Měla jsem totiž možnost ochutnat lososa připraveného v elektrickém grilu Muurikka, o kterém jsme minulý týden psali. Jeho chuť byla báječná a navíc jsem si mohla dopřát pořádnou porci, protože tato jeho úprava jde ruku v ruce se zdravým životním stylem.

 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

2014.12.03 | Lea Kubová | přečteno: 15554x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dostupná exotická dovolená

Stále ještě přemýšlíte, kam letos vyrazit na dovolenou? Chtěli byste vyzkoušet trochu exotiky? Láká vás například pro...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.25 | přečteno: 14088x

S koloběžkou do města i do přírody, to je zábava!

Koloběžky už dávno nejsou jen hračkou pro děti. I dospělí si na nich mohou užít skvělé vyjížďky plné zábavy. O oblibě...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.05.14 | přečteno: 14491x

Bylinky v kuchyni IV. - jak zacházet s bylinkami?

Bylinky jsou aromatické rostlinky, které dodávají jídlu nejen bohatou chuť, ale i neodolatelnou vůni a překrásnou barvu....
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 16058x

Sedací souprava jako dominanta obývacího pokoje

Sedací souprava je asi nejdůležitějším prvkem obývacího pokoje. Vždyť právě tam tráví většina z nás velkou část ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.08.16 | přečteno: 14159x
 

Portál pro ženy