reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jaké hračky pro děti jsou nejvhodnější?

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30087x 2017.11.12

Vezmeme to od podlahy

 
celý článek | Katka Mikulášková | přečteno: 30190x 2016.02.08

Zlatá šéfová

 
celý článek | Martina Kysilková | přečteno: 30075x 2014.12.08

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečně nadchla. Měla jsem totiž možnost ochutnat lososa připraveného v elektrickém grilu Muurikka, o kterém jsme minulý týden psali. Jeho chuť byla báječná a navíc jsem si mohla dopřát pořádnou porci, protože tato jeho úprava jde ruku v ruce se zdravým životním stylem.

 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

2014.12.03 | Lea Kubová | přečteno: 30329x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

NĚKDY JE TICHO PŘESNĚ TO, CO PRÁVĚ POTŘEBUJETE

Ticho je definováno jako absence zvuku či hluku. Během dne však většina lidí tráví svůj čas za doprovodu nejrůznějších z...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.10.23 | přečteno: 30069x

Kuchyňská dvířka - Dokáží proměnit vaši kuchyň k nepoznání

Pokud chcete zrekonstruovat vaši kuchyni, tak ji nutně nemusíte měnit celou, stačí pouze vyměnit kuchyňská dvířka. ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.14 | přečteno: 30157x

Markéta Harasimová: Incest se nesmí tabuizovat

Incest je tabu. A když jde o incestní zneužívání dětí, to je už vůbec téma, o kterém se raději ve „slušné společnosti“ n...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.10.19 | přečteno: 30207x

Koupelna pro tělesně postižené se stává inspirací a komfortní zónou pro mnoho lidí

Skupina seniorů a zdravotně více či méně hendicapovaných je rozhodně velká. Už jste někdy zkoušeli vylézt z vany, když v...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.10.21 | přečteno: 734x
 

Portál pro ženy