Jaké hračky pro děti jsou nejvhodnější?

 
Jaké hračky pro děti jsou nejvhodnější?

Dětský svět je neodmyslitelně spjatý s hraním. Děti si rády hrají už od nejútlejšího věku, mění se jen hračky, které je zrovna nejvíce zajímají. Není to ale jen o zábavě, pomocí hry se děti učí poznávat svět kolem nich a rozvíjí všechny potřebné dovednosti. Jaké hračky pro malé děti jsou nejlepší?

 

Dbejte na kvalitu a zdravotní nezávadnost

Nabídka hraček na dnešním trhu je ohromná. Regály obchodů i stránky e-shopů přetékají zbožím pro děti a ze záplavy všemožných tvarů a barev až přechází zrak. Jenže vzhled není to jediné, co by mělo při výběru hrát roli. Nejdůležitější je především kvalita a zdravotní nezávadnost. Hledejte proto certifikace, které zaručují použití nezávadných materiálů a barev.

Správně vybraná hračka podnítí rozvoj dítěte

Důležité je samozřejmě také to, zda je hračka vybírána přiměřeně věku a dovednostem dítěte. Špatně zvolená hračka totiž dítě v lepším případě vůbec nezaujme, v tom horším jej bude frustrovat, když ji nebude umět uchopit a ovládat. Správně vybraná hračka naopak dítě zaujme, zabaví ho a hravým způsobem podpoří rozvoj jeho psychomotorických schopností. Pomocí vhodných hraček se dá podnítit správný pohybový, smyslový a citový vývoj, rozšiřuje se fantazie a tvořivost, hračky také učí pochopit mnohé souvislosti a pracovat s nimi. Vybírat hračky pro malé děti, které ještě nedokáží vyjádřit svůj názor, se může zdát složité. Ale nebojte, není to tak. Stačí jen dát na zdravý rozum a vybírat pečlivě.

Dřevěné hračky se vrací na výsluní

Po velkém boomu nekonečných možností plastů se do módy právem vracejí opomíjené dřevěné hračky. Dřevo je krásný materiál, navíc velmi odolný a trvanlivý. Není proto divu, že mnoho maminek při výběru sáhne po eduaktivní dřevěné hračce. K dostání jsou všemožné figurky, hry i sportovní potřeby ze dřeva. Pro ty nejmenší můžete vybrat třeba krásný dřevěný závěs do kočárku, pro větší dřevěné pexeso nebo dřevěné puzzle Krtek a mašinka.

Hrdinové z dětských filmů

Děti milují pohádkové hrdiny a touží je mít i doma. Hračky z filmů jsou populární napříč dětským věkem, mění se jen postavičky, které zrovna frčí. U nejmenších dětí bývá častým oblíbencem Krteček a další večerníčkové postavičky, u těch větších pak různí hrdinové z animovaných filmů. Není proto nic snazšího, než jim udělat radost hračkou s jejich oblíbenou postavičkou. Pro kluky třeba míč Cars, pro holky omalovánku Frozen, pro menší děti opět oblíbeného Krtečka. Jen je potřeba zase dát přednost kvalitním hračkám, které udělají radost a neuškodí.

Jaké hračky pro kluky a co pro holky?

Ač se trendy i v tomto odvětví mění, obliba určitých hraček mezi dětmi podle jejich pohlaví zůstává stejná. Mezi nejoblíbenější hračky pro kluky patří samozřejmě autíčka, obzvlášť pak různí hasiči a záchranáři. Také dětské nářadí a další chlapské věci by klukům neměly chybět, aby mohly napodobovat tatínky a učit se od nich. Mezi oblíbené hračky pro holky patří tradičně panenky, kočárky, kuchyňky, navlékací korálky a další holčičí záležitosti.

 

Hračky do dětského světa patří, o tom není pochyb. Je ale na nás rodičích, abychom vybrali ty nejlepší.

 

2017.11.12 | Martina Limbergová | přečteno: 30087x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti hry hračky hraní rozvoj

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč jsou sluchátka Apple AirPods tak oblíbená?

Již více než 7 let lámou rekordy v prodejích, vyšlo jich několik řad a každý den díky nim poslouchají hudbu miliony lidí...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.03.30 | přečteno: 30473x

Jak vymalovat dětský pokoj

Chystáte se na výmalbu dětského pokojíčku pro miminko, pro děti předškolního věku nebo pro dospívající ratolest? Pomůžem...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.04.28 | přečteno: 30218x

Kontakt

a ...
 
celý článek | Admin | 2013.11.27 | přečteno: 38050x

Mezi námi děvčaty

Tak nějak tuším, že to zažila většina z nás, žen. Zjistíte to, když se myšlenkami vrátíte do dětství. Do časů, kdy ma...
 
celý článek | Barbora Minaříková | 2013.04.18 | přečteno: 30075x
 

Portál pro ženy