newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

10 ZPŮSOBŮ, JAK DODAT TĚLU RYCHLE ENERGII

 
10 ZPŮSOBŮ, JAK DODAT TĚLU RYCHLE ENERGII

Patříte mezi ty, kterým se setměním padají víčka a nemají do ničeho chuť? Zapomeňte na sladkosti či kávu. Ty vás sice nabijí velmi rychle, ale tato energie stejně tak rychle zase odejde a vy se budete cítit ještě vyčerpanější než předtím. To, co potřebujete, je trvalejší řešení s delším účinkem. Zde je deset zaručených bojovníků proti únavě, díky kterým se budete cítit svěží a odpočatí.

 

 

1. Nepodceňujte snídani

Pravidelná a pestrá snídaně vám zaručí, že budete méně unavení a odolnější vůči stresu, než když jídlo ráno vynecháte. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny, například ovesná kaše a müsli, vás zasytí na delší dobu než sladké pečivo nebo sušenky a dodají tělu potřebné živiny a energii.

 

2. Zacvičte si

Výborným pomocníkem proti únavě je jóga, jelikož různé pozice spojené s hlubokým dýcháním a meditací rozproudí krev v těle, prohřeje svaly a okysličí mozek. Energie stoupá celým tělem a propojuje všechny čakry.

 

3. Zpívejte si

Hudba a potažmo zpěv působí na vaše emoce, což vás aktivizuje a snižuje hladinu stresových hormonů v těle. Uvolněte se nějakou oblíbenou hudbou a hoďte za hlavu všechny starosti i pohoršené pohledy vašeho okolí!

 

4. Dopřejte si sklenici vody

Je dobře známo, že dehydratace způsobuje únavu a bolesti hlavy. Jakmile začnete pociťovat nedostatek energie, sáhněte po sklenici vody. Uvidíte, že vás to probudí a dodá potřebnou sílu.

 

5. Sáhněte po oříškách

Ořechy, především mandle nebo arašídy, obsahují vysoký obsah hořčíku a kyseliny listové, které jsou nezbytné pro tvorbu buněk a energie v těle. Nedostatek těchto minerálů může způsobit únavu a vyčerpání.

 

6. Poddejte se vůním

Někteří lidé tvrdí, že aroma skořice snižuje únavu a má povzbuzující účinky. Stejně prý působí i vůně máty peprné. Vyzkoušet to může pomocí vonných olejů a aromalampy.

 

7. Hýbejte se

Jakoukoliv pohybovou aktivitou přispějete přirozeně k posílení energie. Využijte každé příležitosti během dne, kdy můžete rozproudit krev v těle.

 

8. Jděte ven

Pohyb venku, čerstvý vzduch a sluneční paprsky působí na lidskou psychiku blahodárně, zlepšují náladu, paměť a schopnost absorbovat nové informace.

 

9. Žvýkejte

Podle některých studií má žvýkání pozitivní vliv na soustředění a pomáhá bojovat proti únavě. Při žvýkání se prý zvyšuje prodění krve do mozku až o 25 až 40 procent.

 

10. Stýkejte se s přáteli

Pozitivní energií se můžete „nakazit“ od lidí, kteří jsou neustále dobře naladěni a veselí. Setkání s takovými lidmi vám pomůže vlít novou krev do žil, odpočinout si a uvolnit se.

 

2019.11.28 | Tereza Nechvílová | přečteno: 30217x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: energie nálada pohyb zdraví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte knihu Tradinář a vytvářejte si své vlastní rodinné rituály a tradice

Soutěž už skončila. Gratulujeme výherkyním Janě T., Haně P. a Pavle B. a přejeme příjemnou zábavu při čtení. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.11.01 | přečteno: 30161x

Hudební procházka Vídní

Vídeň by měl každý Čech vidět a trošku taky znát. Byla mekkou českých muzikantů. Spojení je dodnes na tisíc. Při každé n...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.03.12 | přečteno: 198x

Výběr kuchyňské linky a spotřebičů

  Trendy v interiérovém designu se neustále mění a vyvíjí. U kuchyní tomu samozřejmě není jinak. Pokud je pro vá...
 
celý článek | Admin | 2019.03.04 | přečteno: 30135x

Nevíte si rady se svým sexuálním životem?Najměte si trenéra sexu!

Ak ti klesá IQ a ak ti stúpa tlak  Spamätaj sa rýchle a všetko nechaj tak  Neváhaj a začni riešiť vážnu...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.07 | přečteno: 30082x
 

Portál pro ženy