Portál pro ženy >> Archiv
archiv
Přírodní materiály hrají prim
Velkým trendem na Vánoce 2025 jsou přírodní vánoční dekorace, které do interiéru vnášejí teplo a harmonii. Dřevo, šišky, větvičky, sušené ovoce nebo koření se stávají základem moderní výzdoby. Takové vánoční dekorace jsou nejen krásné, ale i velmi dostupné. Mnoho materiálů najdete během obyčejné procházky v přírodě nebo je už máte doma...
celý článek
| Alena Imrichová | 2025.12.16 | přečteno: 42x
Přinášíme výběr tradičních i netradičních receptů, které ozvláštní sváteční stůl a potěší i ty nejnáročnější gurmány. Úly se obvykle uzavírají klsickými piškoty, ale můžete použít i linecká kolečka. Hotové úly skladujte v chladu a suchu, ideálně v uzavřené dóze. Nejlepší jsou po několika dnech, kdy se chutě krásně propojí.
Klasické ořechové včelí ...
celý článek
| Alena Imrichová | 2025.12.15 | přečteno: 88x
Proces, který začíná ještě před příletem včely
Chuťový profil medu nevzniká až v úlu, ale už ve chvíli, kdy rostlina tvoří nektar. Už samotný květ obsahuje aromatické látky a organické kyseliny, které určují pozdější charakter medu. “Právě proto se medy z různých oblastí výrazně liší, včelí pastva v Pyrenejích dává jiný chuťový základ než pobřežní Valencie neb...
celý článek
| Nina Albertová | 2025.12.14 | přečteno: 84x
Rodiče vám to říkali...
Pravděpodobně si i vy pamatujete na to, že vám rodiče radili, ať si dáváte „pozor na pusu“. Byla to rada velice cenná a podle vědců i dost podstatná do dalšího života. Podle výzkumů mají slova až překvapivě velkou moc a dokážou velice ovlivnit váš zdravotní stav a psychickou pohodu. Proto je tak důležité, co říkáte nebo posloucháte. A která slova l...
celý článek
| Jana Brandtlová | 2025.12.14 | přečteno: 61x
Když se nos „rozmazlí“
Decongestantní spreje (ty „na uvolnění nosu“) fungují tak, že stáhnou cévy ve sliznici a rychle uleví od ucpaného dýchání. Problém? Účinek je krátkodobý a při dlouhodobém používání se může objevit tzv. rebound efekt. To je situace, kdy se nos po odeznění účinku ucpe ještě víc. Cévy v nosní sliznici se totiž zvětší, jakmile účinek medikamentu ...
celý článek
| Alena Imrichová | 2025.12.13 | přečteno: 85x
Proč zrovna Forejt?
Přemek Forejt není klasický šéfkuchař v bílém rondonu, který vám vysvětluje, jak správně nakrájet cibuli. Je to kluk s tetováním, dlouhými vlasy a kšiltovkou otočenou dozadu, který vaří v olomoucké restauraci Entrée a stal se známým jako porotce MasterChef.
První kuchařka Přemka Forejta je přesně taková jako její autor. Trochu drzá, trochu pankáčská, ale...
celý článek
| Lea Kubová | 2025.12.11 | přečteno: 94x
Francouzská vinoterapie udržuje mládí a brzdí stres
Pro začátek zůstaneme chvíli v Evropě. Asi vás nepřekvapí, že francouzské ženy se rády zbavují stresu pomocí vinných hroznů. Tato metoda posiluje krevní oběh a imunitní systém, podporuje prokrvování celkově a zklidňuje duši. V polovině devadesátých let minulého století objevil jeden francouzský vědecký tým, že polyfenoly z ...
celý článek
| Jana Brandtlová | 2025.12.10 | přečteno: 85x
Kandované ovoce, také nazývané „glacé fruit“, je ovoce nebo ovocná kůra, které bylo konzervováno v silném cukrovém sirupu. Proces bývá zdlouhavý, kusy ovoce se pomalu nasycují cukrovým roztokem, díky čemuž ztrácejí vlhkost a zůstávají sladké a trvanlivé. Kandované ovoce je už od středověku spojováno s oslavami a slavnostmi, přidává se do ovocných chlebíčků a různého pečen...
celý článek
| Martina Limbergová | 2025.12.06 | přečteno: 201x
Archív článků
Vánoční dekorace 2025: Trendy, které zvládnete i s malým rozpočtem
Přírodní materiály hrají prim
Velkým trendem na Vánoce 2025 jsou přírodní vánoční dekorace, které do interiéru vnášejí teplo a harmonii. Dřevo, šišky, větvičky, sušené ovoce nebo koření se stávají základem moderní výzdoby. Takové vánoční dekorace jsou nejen krásné, ale i velmi dostupné. Mnoho materiálů najdete během obyčejné procházky v přírodě nebo je už máte doma...Včelí úly jinak: tradiční i moderní variace, které si zamilujete
Přinášíme výběr tradičních i netradičních receptů, které ozvláštní sváteční stůl a potěší i ty nejnáročnější gurmány. Úly se obvykle uzavírají klsickými piškoty, ale můžete použít i linecká kolečka. Hotové úly skladujte v chladu a suchu, ideálně v uzavřené dóze. Nejlepší jsou po několika dnech, kdy se chutě krásně propojí.
Klasické ořechové včelí ...Nová éra medu: Proč se z něj stává nový gastronomický luxus
Proces, který začíná ještě před příletem včely
Chuťový profil medu nevzniká až v úlu, ale už ve chvíli, kdy rostlina tvoří nektar. Už samotný květ obsahuje aromatické látky a organické kyseliny, které určují pozdější charakter medu. “Právě proto se medy z různých oblastí výrazně liší, včelí pastva v Pyrenejích dává jiný chuťový základ než pobřežní Valencie neb...Teplé lidské slovo může být ten nejkrásnější dárek
Rodiče vám to říkali...
Pravděpodobně si i vy pamatujete na to, že vám rodiče radili, ať si dáváte „pozor na pusu“. Byla to rada velice cenná a podle vědců i dost podstatná do dalšího života. Podle výzkumů mají slova až překvapivě velkou moc a dokážou velice ovlivnit váš zdravotní stav a psychickou pohodu. Proto je tak důležité, co říkáte nebo posloucháte. A která slova l...Nosní spreje: kdy se z dobrého sluhy může stát zlý pán?
Když se nos „rozmazlí“
Decongestantní spreje (ty „na uvolnění nosu“) fungují tak, že stáhnou cévy ve sliznici a rychle uleví od ucpaného dýchání. Problém? Účinek je krátkodobý a při dlouhodobém používání se může objevit tzv. rebound efekt. To je situace, kdy se nos po odeznění účinku ucpe ještě víc. Cévy v nosní sliznici se totiž zvětší, jakmile účinek medikamentu ...Forejt na doma i pod stromeček. Dárek pro kluky, co nevědí, že chtějí vařit
Proč zrovna Forejt?
Přemek Forejt není klasický šéfkuchař v bílém rondonu, který vám vysvětluje, jak správně nakrájet cibuli. Je to kluk s tetováním, dlouhými vlasy a kšiltovkou otočenou dozadu, který vaří v olomoucké restauraci Entrée a stal se známým jako porotce MasterChef.
První kuchařka Přemka Forejta je přesně taková jako její autor. Trochu drzá, trochu pankáčská, ale...Zrelaxujte na cestě kolem světa
Francouzská vinoterapie udržuje mládí a brzdí stres
Pro začátek zůstaneme chvíli v Evropě. Asi vás nepřekvapí, že francouzské ženy se rády zbavují stresu pomocí vinných hroznů. Tato metoda posiluje krevní oběh a imunitní systém, podporuje prokrvování celkově a zklidňuje duši. V polovině devadesátých let minulého století objevil jeden francouzský vědecký tým, že polyfenoly z ...4 tradiční recepty s chutí a vůní kandovaného ovoce
Kandované ovoce, také nazývané „glacé fruit“, je ovoce nebo ovocná kůra, které bylo konzervováno v silném cukrovém sirupu. Proces bývá zdlouhavý, kusy ovoce se pomalu nasycují cukrovým roztokem, díky čemuž ztrácejí vlhkost a zůstávají sladké a trvanlivé. Kandované ovoce je už od středověku spojováno s oslavami a slavnostmi, přidává se do ovocných chlebíčků a různého pečen...stránka:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326


