newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Umíte se ozvat?

 
Umíte se ozvat?

Včera jsem zcela nečekaně musela do lékárny, protože naše dítko vyfasovalo antibiotika a stala jsem se díky tomu svědkem situace, která mě donutila k zamyšlení. Zachovala bych se stejně jako ta paní a ozvala se, nebo bych mlčela a zaplatila?

 

Z rozhovoru jsem pochopila, že má paní určitě víc než jedno dítko a to jedno bude asi trpět na nějaké chronické onemocnění a léky pro něj si nechává předepisovat při pravidelných kontrolách v Liberci a tamtéž je i vyzvedává. Tentokrát si je ale v Liberci vyzvednout nestihla a tak si pro ně šla do místní lékárny a zároveň nakoupit další léky. Nutno podotknout, že mi teda děsně lezla krkem svým chováním. Když jsem to patřičně barvitě líčila manželovi, tak mi s úsměvem řekl, že jsem jednu dobu byla taky taková. A já mu musela dát za pravdu. Když došlo na placení, tak se paní zarazila, protože jí suma přišla vysoká a tak se zeptala na doplatek u těch předepisovaných léků. Lékárnice jí řekla, že na krabičku je doplatek cca sto korun. Na to se ohradila, že léky už jsou jí předepisovány dlouho a nikdy na ně nedoplácela. Lékárnice znejistěla a znovu se podívala do počítače. Když paní trvala na svém, tak to dokonce řešila s vedoucí. Nakonec si léky nevzala, že si je vyzvedne jinde, kde ten doplatek nebude.  

Celé to trvalo asi deset minut a přiznám se bez obalu, že mi to bylo dost nepříjemné. Přetopená místnost plná chrchlajících lidí stejně nervózních jako já, není zrovna ideální prostředí. Ale musela jsem se pozastavit nad tím, že se dokázala ozvat a stát si za svým.  Já bych to asi nedokázala, prostě bych zaplatila a hotovo. Z části asi i díky tomu, že když já jdu do lékárny, tak to většinou pod pětistovku není.  A z části taky z toho důvodu, že by mi to bylo trapné. Jsem prostě taková. Co se týče peněz, tak se strašně nerada dohaduju.

Asi před rokem nebo dvěma jsme byli se známými v jedné cukrárně v takové malé vesničce, kde bydlí.  My holky jsme šly pro pití a zmrzlinu pro děti a chlapi dohlíželi na drobotinu na hřišti. Kupovala jsem dvě neperlivé vody a nanuk pro malého. Slečna na mě vybafla sumu asi sto padesáti korun.  Trochu ve mně hrklo, že teda zrovna z laciného kraje nejsou, ale hodlala jsem zaplatit a odejít. Známá se zarazila taky, ale na rozdíl ode mne se ozvala, jestli to není trochu moc. Ukázalo se, že slečna zapomněla  v pokladně uzavřít předchozí objednávku a tak se to sečetlo dohromady.  

Vidíte? Mě to prostě bylo hloupé se ohradit a radši bych zaplatila sumu, která se mi nezdála. A to se nepovažuju za zrovna bázlivého člověka, ale prostě se nerada dohaduji ohledně peněz. Jak jste na tom vy? Dokážete se ozvat?

 

Image courtesy of suphakit73 at FreeDigitalPhotos.net

2014.12.11 | Meridene | přečteno: 30111x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: peníze odvaha ozvat se

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Společenské šaty pro každou příležitost

S blížícím se létem asi každá z nás ladí svůj šatník do lehkých a vzdušných modelů, z nichž vlastně nejpraktičtější a...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.29 | přečteno: 30224x

Jak si správně vybrat podprsenku na internetu?

Chystáte se udělat si radost novým spodním prádlem, ale trochu tápete, jakou si koupit podprsenku? V obchodech je k m...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.17 | přečteno: 30296x

Kde si v Praze zacvičíte nejlépe a ještě s bonusem?

Pokud si chcete udržet dokonalou figuru a být v kondici, musíte na sobě pracovat. Ještě nikomu se nepodařilo mít...
 
celý článek | Admin | 2014.07.29 | přečteno: 30064x

3 tipy, jak darovat peníze k Vánocům

Vánoce jsou za dveřmi a vy pořád ještě nemáte nápad na skvělý dárek? Tak se nestresujte a obdarujte své blízké penězi. Ž...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.12.05 | přečteno: 31185x
 

Portál pro ženy