newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Radana (24): Přítel je o 25 let starší

 
Radana (24): Přítel je o 25 let starší

Téměř před rokem jsem potkala muže, do kterého jsem se bláznivě zamilovala a začali jsme spolu randit. Rozumíme si, máme si pořád co říct, podnikáme společně spoustu věcí a je nám spolu krásně. Ale rodina a kamarádi mě od tohoto vztahu odrazují. Přítel je totiž o celých 25 let starší, a navíc je ještě ženatý. Od manželky se ale hned odstěhoval ke mně a bude podávat žádost o rozvod. Od blízkých však stejně neustále slyším, že až se vybouří s mladou holkou, vrátí se zase k manželce. Nebo že naopak mně brzy začne starý dědek lézt na nervy. Už mě ta jejich moudra fakt štvou. Copak opravdu nemůže fungovat vztah i s velkým věkovým rozdílem? Připadá mi, že u nás je věk jen číslo.

 

Milá Radano,

myslím, že v tuto chvíli potřebujete především velkou dávku podpory. Jedna věc jsou „moudra“ a názory bližních, druhá Vaše vlastní pocity.

Pravdou je, že Vaše okolí to s Vámi myslí dobře, a zejména ti starší lidé okolo Vás vycházejí z nabytých životních zkušeností, které se Vám snaží předat. Ale pravdou je také to, že nikdy „nelze házet vše do jednoho pytle“.

Váš pohled na věc je pohledem mladé zamilované ženy a já si myslím, že to, co Vám říká Vaše vlastní srdce, stojí za to následovat. Ano, je mnoho párů, které dopadly přesně tak, jak sama píšete, ale osobně znám partnery, kde vše funguje i přes zdánlivě obrovský věkový rozdíl. Stát se může vše. Může se stát, že Vám za pár let starší muž bude připadat jako dědek, ale taky se může stát, že spolu založíte novou rodinu. Na to Váš přítel ještě rozhodně starý není!

Já vidím především to, co je na Vašem vztahu pozitivní (a co velmi často postrádají partneři a manželé všech věkových skupin), tedy Vaše společné aktivity, to, že je Vám spolu dobře, a hlavně to, že Vás partner evidentně nebere pouze jako milenku, se kterou by si zpestřoval svůj rodinný život. Žádost o rozvod a jeho přestěhování se k Vám je, myslím, poměrně přesvědčivým důkazem, že to s Vámi myslí vážně.

Skutečnost je taková, že se rozpadají vztahy mezi vrstevníky stejně tak, jako vztahy s věkovým rozdílem. Proto není důvod v tuto chvíli předvídat, zda Vás partner opustí, až se „vybouří“, nebo jestli Vás začne štvát. To opravdu s věkem nijak nesouvisí.

A ačkoli by mi to asi Vaši bližní a kamarádi neschválili, za mě máte podporu jít do vztahu, který Vás naplňuje, a zkusit, co to přinese. Životní změny nás provázejí stále a já nevidím důvod, proč byste neměla být s člověkem, kterého milujete. A to i přes velký věkový rozdíl.

Přeji Vám hodně štěstí a láskyplný vztah.

JB

 

Máte nějaký dotaz nebo problém, se kterým si nevíte rady?

Napište na e-mailovou adresu jana.b@portalprozeny.cz naší psycholožce Janě Brandtlové.

 

 

2021.02.08 | Jana Brandtlová | přečteno: 30335x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: partnerství vztah láska starší partner ženatý muž mladá žena

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dětské rolety – roztomilý a praktický doplněk do pokojíčku

Dostatek světla v interiéru, a obzvlášť v dětském pokoji, je velmi důležitý. Když je ale v letním období slunečních p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.04.20 | přečteno: 30215x

Nakupujte chytře díky slevovým kuponům

Kdo by nechtěl na svých nákupech ušetřit? V současné době existuje spousta slevových portálů, které shromažďují slevové ...
 
celý článek | Admin | 2017.10.22 | přečteno: 30150x

Punčochatá

Je tu má nejoblíbenější roční doba. Ráda po zimě provětrám „kejtičky“, v sukních různých délek i šíř...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.05 | přečteno: 30200x

Letní pobyt na Pálavě? Poznejte to nejhezčí z jižní Moravy

Jižní Morava je krajem slunce, vína a pohody. Nádherná příroda, krásné památky a zajímavé akce sem lákají každý rok tisí...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.08.08 | přečteno: 775x
 

Portál pro ženy