Toužíte po výjimečné svatbě? Máme pro vás 5 tipů, jak na to!

 
Toužíte po výjimečné svatbě? Máme pro vás 5 tipů, jak na to!

Plánování svatby není nic snadného, vlastně je to docela fuška. Tím spíš, pokud si přejete něco skutečně jedinečného. Stačí si ale udělat jednoduchý plán a z fušky se stane příjemná zábava nejen pro vás, ale i pro vaše kamarádky. Máme pro vás 5 základních bodů, které byste si měla dobře rozmyslet. Výsledkem bude jasná představa o tom, jakou svatbu chcete. Pojďme na to postupně!

 

1.     Začněte výběrem hostů

Počet vašich blízkých na svatbě je asi ten nejdůležitější údaj, který potřebujete. Podle toho určíte, jak velký prostor budete potřebovat a taky kolik vás to bude v základu stát.

Svatbu rozdělte na několik částí: obřad, oslavu, afterparty. Obřad a oslava by měla být spojená, tedy pro stejné hosty. Nikoho se tak nedotknete pozváním pouze na obřad. Oproti tomu na afterparty se můžete přemístit do oblíbeného podniku nebo od určité hodiny udělat otevřenou oslavu s placeným barem. Tím dostanou prostor také vaši známí bez překročení vašeho rozpočtu.

Při rozhodování koho pozvat a koho ne začínáme rodinou, také by bylo vhodné pozvat toho, komu jste již na svatbě byli.

Běžným dárkem v dnešní době jsou peníze, proto se nemusíte bát, že by vás svatba nesmyslně zadlužila. Pozor, není vhodné si o peníze vyloženě říkat, už vůbec ne o konkrétní částku.

 

2.     Jaro – léto – podzim – zima!

Kdy svou svatbu chcete mít? V dnešní době je již možná prakticky jakákoliv lokalita, od pláže po zámky a parky. Venku i uvnitř. V létě i v zimě. Nejoblíbenější jsou letní svatby, kdy jich bývá nejvíce, oblíbená místa jsou tak na měsíce dopředu rozebraná a stejně tak i fotografové. I proto se z letních svateb stává více a více klišé, jejichž vylepšování může být až nesmyslně nákladné.

Chcete mít jedinečnou svatbu? Buďte jiní! Co takhle podzim? Místa budou volná, fotografové též. Mimo hlavní sezónu můžete také čekat slevy nebo obecně nižší ceny. Nemluvě o tom, že prosluněné červené listí i bušení dešťových kapek do střechy má něco do sebe.

3.     Máte kolik, máte kdy? Je čas na to vybrat kde!

Stále oblíbenější jsou svatby venkovní, a to v jakémkoliv období. Jednak proto, že umožňují svatby na unikátních místech, jednak proto, že svatby a oslavy v uzavřených prostorách a restauracích jsou zkrátka překonané.

Co teď frčí, jsou svatby ve stodolách a pod stany! Přesně tak, pod těmi stany, které vídáme v amerických romantických filmech. Právě díky takovým místům se přiblížíte k přírodě, ale stále budete mít zázemí, kam se schovat při nepřízni počasí.

Výhodou stanů je, že si jej můžete jednoduše pronajmout - vyberete místo a firma vám stan přiveze, postaví a po skončení oslavy zase složí a odveze. Stany se vytápějí nebo chladí a vyzdobit si je můžete přesně jako ve filmu.

 

4.     Jak udělat svatbu unikátní? Dejte jí téma!

Květinové, filmové, přiměřeně kostýmové. Přejete si svatbu jako na zámku? Udělejte ji takovou. Chcete mít všude jen fialovou barvu? Nebojte se toho! Chcete spíš neformální svatbu? Řekněte o tom hostům. Svatbu budete mít takovou, jak budete chtít, v dnešní době se dá zařídit hodně věcí i za rozumné peníze.

Nejlepší na tom je, že nic z toho nemusíte kupovat. Vše od party stanu až po výzdobu si můžete půjčit.

Samozřejmě nic se nemá přehánět, pokud máte přátele, kteří nesdílejí vaše nadšení pro fantasy filmy, nebylo by moc vhodné nutit je do umělých špičatých uší.

 

5.     A to nejdůležitější. Šaty!

Jakmile sladíte hosty, místo i čas, je na čase věnovat se také sobě. I vaše šaty by měly být stylové, stejně jako svatba, se kterou si dáte tolik práce. Nejlepší radou je nedbat na tradice a vybrat si to, co se vám líbí. Pokud nenajdete šaty svých snů, nechte si je ušít! Často vás to může vyjít levněji než nákup hotových. Do výběru šatů si nenechte mluvit, vyberte je tak, aby se hodily nejen k vaší svatbě, ale hlavně k vám. Nezapomeňte je doplnit vhodnou svatební kyticí. Tradiční, jednoduchou, nebo klidně velkolepou a extravagantní. Květinářství jsou v tomto ohledu nejen vstřícné, ale také kreativní, nebojte se nechat si poradit.

 

 

A šestá rada jako bonus: Nikdy nezapomínejte, že to není jenom vaše svatba, všímejte si také toho, co se líbí vašemu partnerovi a alespoň něco málo z toho využijte! Uvidíte, že to pak bude nejen váš veliký den.

 

2016.09.28 | Admin | přečteno: 30349x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: svatba plánování hosté party stany

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Klíč ke zdravému a chutnému vaření? Samozřejmě kuchyňská váha

Nezáleží na tom, jestli chcete péct, smažit, vařit, fritovat nebo třeba grilovat, základem všeho je správný poměr surovi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.04.30 | přečteno: 30266x

Nejkrásnější pláže Chorvatska

Ačkoliv právě vrcholí vánoční přípravy, mnoho z nás už se těší na léto a přemýšlí, kam vyrazí na dovolenou. Mezi...
 
celý článek | Admin | 2016.12.20 | přečteno: 30435x

Proč semenařit ve 21. století?

Žijeme ve světě nadbytku a hojnosti. Přeplněné supermarkety nás o tom přesvědčují dnes a denně přetékajícími regály j...
 
celý článek | Klára Hrdá | 2016.06.29 | přečteno: 30057x

Jak poznat nevěru ve vztahu

Máte pocit, že ve vašem vztahu není něco v pořádku a váš partner o vás ztrácí čím dál více zájem nebo je neustále duchem...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.08.14 | přečteno: 30276x
 

Portál pro ženy