newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak na výkup automobilů za hotové: 5 kroků, kterými připravíte váš vůz k prodeji

 
Jak na výkup automobilů za hotové: 5 kroků, kterými připravíte váš vůz k prodeji

Rozhodli jste se prodat své auto do autobazaru, ale nevíte přesně, jak na výkup automobilů za hotové? Nevadí! Tento článek uvádí pět zásadních kroků, které byste měli učinit pro úspěšný prodej za co nejvyšší možnou cenu. Navíc spousta bazarů nabízí vyplácení v hotovosti a kupuje i starší, nebo dokonce zcela nepojízdná vozidla.

 

 

Nadešel už podle vás čas zbavit se svého starého auta? Tak směle do toho!

Příprava pro výkup automobilu za hotové v pěti jednoduchých krocích

1) Úklid celého auta je zásadní

Při prodeji jakékoliv věci je vždy nutnost ji pořádně uklidit a vyčistit. Náš majetek je naše vizitka a špinavé, nevyluxované a zapáchající vozidlo hovoří o nás samotných. Vynahraďte si tak dostatek času a auto důkladně vyčistěte, nezapomeňte i na nepříliš přístupné skulinky. Navíc je dobré vůz prohledat a najít všechno, co jste si do něj kdysi odložili - nechcete přece nadobro přijít o něco, co vám právem náleží. Při úklidu sundejte i veškeré nálepky, visací předměty apod.

2) Buďte informováni a připraveni

Stejně jako se na jakoukoliv pracovní schůzku musíte předem řádně připravit, buďte připraveni i na schůzku s pracovníkem autobazaru. Dopředu si nachystejte všechny potřebné informace o vozidle a dokumenty, které budete potřebovat – technický průkaz, osvědčení o technickém průkazu, zelenou kartu, originál původního technického průkazu země původu, doložení servisní historie (servisní knížku) a případně i výsledky z měření emisí.

Tak jako obstaráte doklady k vozidlu, nezapomeňte ani na ty svoje a připravte si občanský průkaz i jiný průkaz totožnosti. Další administrativu spojenou s přepsáním vozidla obstará společnost samotná.

3) Opravte nedostatky a technické závady

V případě, že prodáváte pojízdné vozidlo a chcete na prodeji vydělat co nejvíce, nebojte se předem zainvestovat do opravy nedostatků a technických závad. Automobil prodáte daleko snáze a vklad do oprav se vám vrátí, bude-li v dobrém stavu. Asi nechcete, aby během testovací jízdy auto „kleklo“, stejně jako by bylo nepříjemné, kdyby prověřovací servis ukázal nějaké závadnější vady. Všechny tyto skutečnosti se pak odráží v ceně výkupu.

4) Rešerše předem

Podle stavu vašeho vozidla je také dobré předem zjistit, jaké společnosti přijímají pouze téměř nová, nehavarovaná vozidla a které naopak přijmou i vozy po havárii či zcela nepojízdné. Jednotlivé bazary mají vlastní požadavky a očekávání. Ten vám nejblíž tak nemusí být lepší než ten vzdálenější.

Autobazary navíc většinou nabízí kýžený výkup za hotové! Ověřte si ale předem, zda ten váš není výjimkou. Stejně tak postupujte i v případě, že je vaše vozidlo zatíženo leasingem.

5) Nesnažte se firmy ošálit

Podvádění se skutečně nevyplácí. Podvodníci, kteří chtějí přijít k pár tisícovkám navíc a přetáčejí tachometr, zatajují exekuce apod., často přijdou velice zkrátka. Za stáčení tachometru se pak mohou dostat do velkých potíží. Navíc se jim nakonec nemusí podařit prodat vůz vůbec.

Nejlepší je tak cesta upřímnosti. Nezatajujte nic - ani sebemenší hloupost, férové jednání vyvolává to samé i na druhé straně a prokáže, že jste člověk s charakterem.

Teď už víte, že nejlepší politika je upřímnost, že je dobré být předem připraven a stejně tak dobře je připravit předem i svůj vůz. Navíc že lze prodat vůz v dobrém stavu stejně jako ten již nepojízdný a dokonce i takový zatížený leasingem. Budete-li se držet výše zmíněných kroků, jistě dojdete s prodejem svého vozu daleko, za nejvyšší možnou cenu a celý proces neskutečně urychlíte.

Setkali jste se někdy s tím, že se vás někdo při prodeji auta pokusil oklamat? Jaký máte názor na trestnost podobného počínání? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své názory v komentářích.

 

 

2019.07.12 | Admin | přečteno: 30111x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: auto prodej autobazar rady a tipy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Plesové šaty za hubičku

  Sezóna promocí a svateb je v plném proudu, s tím přichází na řadu jedna z nejdůležitějších ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.06.25 | přečteno: 30232x

Zuzana Osako tvoří pro jižní Moravu

Módní návrhářka a ilustrátorka Zuzana Osako, autorka kolekce pro české olympioniky, tvoří sérii kreseb a ilustrací pro p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.03.31 | přečteno: 30217x

Zpečeťte svou lásku!

Jak strávit 14.února – svátek svatého Valentýna? Kam vzít svého partnera, jak ho překvapit? Romantická večeře p...
 
celý článek | Potvora Fintivá | 2015.01.26 | přečteno: 30314x

Láska v čaji

Věříte na lásku na první pohled? Nebo na životní lásku jasnou z první schůzky? Co si pod tím představit? Je to podobn...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.09.10 | přečteno: 30244x
 

Portál pro ženy