newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Televize s rozlišením 4K - vyplatí se nebo je to ztráta peněz?

 
Televize s rozlišením 4K - vyplatí se nebo je to ztráta peněz?

Televize disponující ultravysokým rozlišením se na našem trhu objevují již pár let. Možná je znáte pod termínem 4K televizory nebo televize s ULTRA HD rozlišením - vždy se ale jedná o ten samý produkt. Zatímco dříve představovaly 4K něco úžasného a vysoce moderního, v dnešní době se z nich stává běžný standard. I přesto se ale nabízí otázka, jestli se investice do nich vyplatí?

 

4K? Vysílání stále ještě neběží v tak vysoké kvalitě

Ačkoli byly parametry 4K vysílání standardizovány již před několika lety, ani v současné době stále ještě vysílání neběží v takto vysoké kvalitě. Z tohoto hlediska se logicky nevyplatí pořizovat si 4K televizi, když se na ní nepodíváte na žádný pořad, který možná tak rádi sledujete. Nutno ještě dodat, že s ohledem na rychlost rozvoje digitálního vysílání v České republice lze předpokládat, že 4K televizory doslouží dříve, nežli vůbec dostanou příležitost přijímat rozlišení v ultravysoké kvalitě.

 

I když se na televizi nepodíváte na žádný pořad v televizi ve vysokém rozlišení, ale naopak rádi hrajete hry na herních konzolích, pak jistě budete potěšeni, že určité hry si již v tomto rozlišení zahrajete. Pokud tedy patříte mezi nadšené hráče, kteří touží po skutečném požitku ze hry, pak ano -  v takovém případě se televize ve 4K rozlišení vyplatí. Celková investice do takového televizoru navíc nemusí být nikterak závratné - nejlevnější 4K televize totiž pořídíte za cenu cca 10 000 Kč.

Přehrávání Blu-ray

Jednou z výhod televizorů ve 4K rozlišení je skutečnost, že dokážou viditelně vylepšit obraz z Blu-ray disků. Obraz pak vypadá podstatně lépe, nežli na srovnatelně velkém Full HD smart televize, což oceníte v případě, kdy máte smysl pro detaily. I když se nejedná o nic, z čeho byste si samým údivem sedli na zadek, může zlepšení obrazu přispět k celkovému zlepšení požitku ze sledování televize.

Fotografie mají úplně jiný šmrnc

Jestli je potřeba něco vyzdvihnout, pak je to kvalita fotografií. Obrázky se načítají velmi rychle, a co se jejich kvality týče, budete mile překvapeni, co 4K televize dokážou. I když si snímky na obrazovce zvětšíte, nedočkáte se snížené kvality, ale spíše naopak - a to je příjemná změna, kterou jistě uvítáte. Otázkou je, jestli je skutečně nutné pořizovat si domů cenově dražší 4K televizor jen kvůli přehrávání fotografií.

 

 

2019.08.09 | Admin | přečteno: 30124x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domov televize 4K rozlišení moderní televize

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Třetí kolo soutěže o ubytování ve smarthotelu Nezvalova archa

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyni Tereze B.! Ostatním děkujeme za účast a budeme držet pěsti v dalších so...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.03.11 | přečteno: 30126x

Vlasový trend podzimu 2019 – Bronde hair

Chcete jít s dobou a mít podle posledních novinek nejen módu, ale i své vlasy? Pak čtete správně! Poradíme vám, jak to u...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.10.07 | přečteno: 30119x

Designové samolepky na zeď

Potřebujete oživit jednotvárný interiér vašeho domu nebo bytu? Zařídily jste si nový obývák, ale pořád máte pocit, že...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.08 | přečteno: 30111x

Jak dodat bydlení pozitivní energii? Upravte byt podle Feng Shui

Znáte ten pocit, když vstoupíte do místnosti, která na vás dýchne klidem a útulností? A chcete toho pocitu dosáhnout i u...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.12.20 | přečteno: 30125x
 

Portál pro ženy