newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Smoothie pro zdravou snídani i podporu imunity

 
Smoothie pro zdravou snídani i podporu imunity

Smoothie je zdravá snídaně, svačina i rychlé občerstvení pro načerpání energie a podporu imunity kdykoli během dne. Ovocné a zeleninové šťávy dodají každému, kdo dbá na zdravé stravování, pořádnou dávku vitamínů, minerálů a dalších živin.

 

Smoothie makery nám umožní připravit si čerstvé ovoce a zeleninu na ovocné a zeleninové šťávy, které si můžeme vychutnat v mnoha tradičních i zajímavých příchutích. Smoothie maker nám umožní dostat snadno z čerstvého ovoce a zeleniny opravdu maximum minerálů, vitamínů, enzymů a dalších živin.

Všestranné smoothie makery

Některé smoothie makery jsou kromě běžného příslušenství doplněny o celou řadu užitečných dílů, díky nimž přístroje využijeme více všestranně. Můžeme si vyrobit domácí zmrzlinu, která bude v porovnání s tou kupovanou mnohem zdravější, ledovou tříšť, která nás ochladí v letních parnech, či zdravé přesnídávky a dětské příkrmy. Zdravá smoothies mohou mít navíc nekonečné množství podob a chutí.

Mějte jídelníček pod kontrolou

Výroba vlastních šťáv, zmrzlin či koktejlů z čerstvých surovin nám umožní mít dokonalý přehled o tom, co jíme. V dnešní době je pečlivé prostudování etiket a složení výrobků na potravinách čím dál důležitější, proto se raději zkuste spolehnout na sebe. Vlastnoruční zpracování kvalitních čerstvých surovin nám umožní zachovat důležité živiny bez nutnosti používat nežádoucí konzervační látky. Smoothie je také vhodné na posílení imunity.

Smoothie a hubnutí

Ovoce a zeleninu můžeme obohatit o různá semínka, ořechy a rostlinné oleje, které naše tělo uvítá s otevřenou náručí. Výhodou je i konzistence potravin, které si rozmixujeme, protože snadno projdou trávicím traktem a lehce se vstřebají všechny živiny. Tělo se nemusí namáhat s jejich rozkladem, takže se v nás nebudou odpadní látky hromadit a usazovat. Můžeme přidat i potraviny napomáhající spalování tuků.

Pozor, smoothie není nízkokalorické

Jídelníček má být zdravý a vyvážený. Ovoce obsahuje spoustu jednoduchého cukru, i když je zdravější, než ten klasický řepný bílý. Smoothie doporučujeme jako snídani či svačinu, ne večeři. Lepší je zeleninové smoothie, které kvůli chuti můžeme doplnit o kousek ovoce. Kapka prospěšných olejů pomůže živiny dobře vstřebat. Dbejte ale na dostatečný příjem bílkovin, které si tělo neumí vyrobit ani uchovat na horší časy. Pomohou ke správné tvorbě, regeneraci i udržení svalů.

 

2020.10.21 | Nina Albertová | přečteno: 30103x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdravá strava životní styl smoothie smoothie maker imunita

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Chcete konečně opravdu zhubnout? Obraťte se na výživového poradce

Plavková sezóna skončila a mnoho z nás se opět rádo zahalí do širokého zimního kabátu, abychom skryli svou silnou pos...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.20 | přečteno: 30072x

Konjac houba nejen pro citlivou pokožku

Konjac houba neboli konjacová brambora, někdy také označovaná jako Ďáblův jazyk nepředstavuje žádnou jedovatou rostli...
 
celý článek | Adela Rychtáriková | 2016.10.24 | přečteno: 30088x

Soutěž o knihu Nezlomný – pravdivý příběh plný bolesti, vzdoru a odhodlání

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Marii Š. a Karlovi Z.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.12.16 | přečteno: 30205x

saunování

Přemýšlíte, jak se zahřát a zlepšit si náladu v tomto nepříznivém počasí? Zkuste navštívit saunu. Prohřejete své...
 
celý článek | Aneta Vlkanová | 2014.02.07 | přečteno: 30225x
 

Portál pro ženy