newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pomozme Davídkovi zlepšit jeho zdravotní stav

 
Pomozme Davídkovi zlepšit jeho zdravotní stav

Kolem nás je spousta lidí, kterým osud nadělil velké starosti. Nejhorší je, když jde o zdraví a bojují o něj děti. Tyto příběhy plné emocí si rozhodně zaslouží pozornost a pomoc každého z nás, kdo jen trochu může. Často jsou totiž brzdou v postupu k lepšímu zdravotnímu stavu, nebo alespoň naději v něj, chybějící finanční prostředky.

 

Péče o nemocné dítě je velmi náročná a stát bohužel v této oblasti není nakloněn nějaké velké pomoci. Podobně je tomu u příběhu Davida Pištory. Stačilo pár vteřin, aby se jeho život obrátil vzhůru nohama. Jeho rodina se teď snaží pomocí sbírky zlepšit synův zdravotní stav. Nadějí je léčba kmenovými buňkami, která se u nás ale neprovádí a v zahraničí jsou na ni potřeba velké peníze.

Příběh Davídka očima maminky

„Dobrý den, jmenuji se Markéta a mám syna Davida, kterému je 13 let a před 4 lety ho srazilo auto na kole. Jelikož prodělal těžký úraz hlavy, tak mu lékaři nedávali žádnou naději. Davídek to ale nevzdal a s jejich pomocí si svůj život doslova vybojoval. Při tom ovšem zůstal na invalidním vozíku.

Po probuzení nepohnul ani prstem, ani pusou, prostě vůbec ničím. Musel se naučit znovu dýchat, polykat, používat ruce a nohy, také zvládl začít částečně znovu mluvit. Aby se tak stalo, musel syn pravidelně cvičit a navštěvovat různé rehabilitace.

Stále se však neudrží v sedu, nebo stát a nyní už jdou kroky vpřed velice pomalu. VZP nám navíc oznámila, že Davídek má nárok na lázně už jen jednou za rok. Jezdili jsme 2x od pojišťovny a 3x-4x na lázeňské pobyty, které jsme hradili sami. Tím jsme Davídka dostali tam, kde je nyní.

V září jsme navštívili soukromou kliniku v Brně, kde nám byla nabídnuta aplikace kmenových buněk. Problém je, že v naší republice se neaplikují. Byla nám nabídnuta Clinika Klara v Polsku.

Lékař Davidovi tuto léčbu doporučil. Syn bude potřebovat 5 dávek a na ty nám chybí 600 000 Kč.

Davídek byl velký sportovec, byl velice oblíbený ve škole pro velký smysl pro humor a pro svoje velké dobré srdce, pomáhal slabším i starším. Má doma ještě 2 sestry, kterým opravdu chybí ten jejich ochránce.

Touto cestou bych Vás chtěla poprosit o pomoc a zlepšit tím Davídkovi jeho zdravotní stav.

Za celou rodinu Vám ze srdce děkuji.“

 

                    

Jak můžete pomoci?

Pomoci Davídkovi můžete přes veřejnou sbírku, kterou najdete na odkazu https://www.znesnaze21.cz/sbirka/kmenove-bunky-pro-davcu. Každá částka pomůže umožnit rodině tuto léčbu, která je nadějí na lepší život. Podpořit Davídka ale můžete i sdílením jeho příběhu. Čím více nás o sbírce ví, tím spíš se podaří přiblížit k jejímu cíli.

 

 

2021.11.12 | Admin | přečteno: 30212x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pomoc sbírka znesnáze David Pištora

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Buďte jako Sergio Todzi. Atraktivní, elegantní a trendy

Zima s čerstvě napadaným sněhem mají své kouzlo. Stejně tak, jako nová kolekce zimních bot od značky Sergio Todzi. Že...
 
celý článek | Nikola Liduchová | 2015.12.20 | přečteno: 30166x

Přivítejte jaro ve svěžím a stylovém outfitu i vy

První jarní den je už za námi a právě teď je ten pravý čas zaměřit se na svůj šatník. Pokud jste taky dospěla k tomu, že...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.03.31 | přečteno: 30085x

Tipy, jak vybrat nejvhodnější způsob vytápění domácnosti

Vzhledem k současné celosvětové energetické krizi není překvapením, že mnozí z nás více přemýšlejí o způsobech vytápění,...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.06.16 | přečteno: 30454x

Mozkový jogging aneb trénujte svou hlavu

Stejně jako naše tělo, i náš mozek potřebuje neustálé procvičování k tomu, aby byl co nejdéle bystrý a fit. Zrodila s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.07.17 | přečteno: 30208x
 

Portál pro ženy