newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Nejlepší přírodní peeling je z kávového lógru

 
Nejlepší přírodní peeling je z kávového lógru

Věděli jste, že v uměle vytvořených peelingových přípravcích jsou nejběžnější hlavní složkou plastové kuličky?

 

Proč si kupovat drahé a neekologické kosmetické přípravky na peeling obličeje, když si každý den většina lidí sama peelingový přípravek vyrobí při přípravě kávy. Navíc uměle vytvořené peelingové přípravky obsahují mikroplasty v podobě kuliček, které slouží k obrušování odumřelých částí kůže, což je velice neekologické.

Neekologické průmyslově vyráběné kosmetické přípravky

Mikroplastem se nazývá každý plastový objekt pod 5 mm velikosti. Právě peelingové kuličky v kosmetických přípravcích jsou nejčastěji vyráběny z plastových objektů, které jsou ještě menší než 5 mm. To sebou přináší velké ekologické nebezpečí, jelikož se tyto mirkoplasty dostávají z lidské pokožky do odpadních vod, kde je velice obtížné tyto objekty zachytit přes filtry, a běžné biologické čističky odpadních vod se jich nedokážou zbavit. Proto se dostávají do našich řek, s přečištěnou odpadní vodou, kde dále putují do světových moří a oceánů.

Čemu škodí mikroplasty

Již delší dobu je z vědeckých studií jasně vyplívající, že mikroplasty mají velice negativní dopad na životní prostředí a zdraví lidí. Jako nejvíce negativní dopad se jeví zvýšená koncentrace mikroplastů v lidském organismu, jenž se do těla dostávají přes vody, které konzumují zvířata a ty se poté stávají potravou lidí. Tato zvýšená koncentrace mikroplastů v těle má negativní dopad na reprodukční schopnost lidí. Již od poloviny 20. století je u mužů pozorováno postupně se snižující množství spermií. Dle vědeckých studií je jedna z příčin právě mikroplasty v lidských tělech.

Jak jsou na tom obohacující látky v kosmetice

Někdo by si mohl pomyslet, že peelingové a jiné kosmetické přípravky jsou zdraví prospěšné, jelikož obsahují látky, které pokožku vyživují a regenerují. Ve většině kosmetiky jsou však používány synteticky vyrobené látky, které nejsou tělem vstřebatelné. Možná jste to někdy pocítili sami, když jste si koupili vitamíny v lékárně, které vám nepomohli. Naopak, když si člověk dopřeje pořádnou dávku zeleniny, ovoce a jiných přírodních potravin, jeho stav se lepší výrazněji, oproti umělým přípravkům.

Nejlepší peeling je z kávového lógru

100% přírodní, plný vitamínů a minerálů je kávový lógr. Káva je zrno ovocné třešně keře kávovníku. Zrna z logiky věci obsahují plno živin, aby rostlina mohla vyrůst. Navíc jsou kávová zrna velice tvrdá a jsou tak ideální jako abrazivo, které obrušuje odumřelé buňky pokožky. Pokud navíc chcete spojit příjemné s užitečným, můžete si dopřát výbornou kávu. My doporučujeme využít českého výrobce Kávu do kapsy. Tato firma ručně vyrábí šikovné kávové filtry určené jako káva na cesty. Pokud si potrpíte na zrnkovou kávu, tu mají v nabídce také.

 

2022.10.24 | Nina Albertová | přečteno: 30260x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása péče o tělo peeling pleť pokožka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Boj s alergií pro vás s létem nekončí? Nenechte se jí omezovat!

S končícím létem si mnoho lidí trpících alergií na pyly může konečně oddychnout. Některé byliny a trávy sice pořád kveto...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.01 | přečteno: 30104x

Koženým kabelkám neodzvonilo! Dopřejte si italský luxus

Vášeň pro módu je součástí života nejedné z nás. Není to jen záliba v trendových značkách, ale zejména v kvalitních mate...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.21 | přečteno: 30054x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit VIII – fartlek

Když jsem se začala připravovat na silniční a terénní závody na deset kilometrů, tak jsem měla v plánu od trenér...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.07.07 | přečteno: 30282x

Listopad na zahradě

Listopad je posledním měsícem zahradnické sezóny. Je to doba závěrečných příprav zahrady na bezpečné přezimování. Ač ...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.11.03 | přečteno: 30060x
 

Portál pro ženy