newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Nápad

 
Nápad

„Maminko, já mám nápad…“ „Tak na něj rychle zapomeň!“, máte někdy sto chutí odvětit svému dítku. Je pravda, že v těch malých hlavičkách se rodí hromada geniálních nápadů, které by dospělý nevymyslel. Až to někdy překvapí. Samozřejmě ne vždy pozitivně. Proto ve vás vidina vědeckých pokusů, nejrůznějších katastrof a spouští všeho druhu automaticky vyvolává bleskovou obrannou reakci.

 

Přitom často je právě dobrý nápad to nejdůležitější. Dostat nápad, mít nápad – to je kumšt! Idea představuje cokoliv nového, objeveného, tvořivého, osobitého - mlčky se do ní vždy promítá kousek našeho já…a to jak u dětí, tak dospělých.

 

Také se vám stává, že se ráno spokojení vzbudíte a prostě víte, že jste ve snu přišli s bezvadnou myšlenkou? Má to ale jednu vadu - zkrátka už si nevzpomenete, jakou? Ať se snažíte, jak se snažíte, ten nápad už nechytíte… A co hůř – hlodá vás to. Je to opravdu jako za trest. Nemůžete myslet na nic jiného. V tu chvíli si přejete, aby bylo možné snít znovu totožný sen a tu myšlenku chytit za pačesy. To se ale poštěstí jen málokdy. Nevěšte hlavu, třeba vám přijde naproti odjinud.

 

Škoda takových ve snu ztracených nápadů. Mohly stát za to! Nenechte si ale utéct i ty vaše skutečné. Co tedy s nápadem? Cokoliv. Naložit s ním jakkoliv, věnovat mu čas, hlavně ho nenechat „být“, případně úplně „odejít“… Víte, co úsilí vás a vaše mozkové závity stojí každý jeden nápad? A navíc, ty dobré nápady se nerodí každému a každý den! Ne každý je umí sypat z rukávu jeden za druhým, a co teprve je-li pod tlakem. Nápad je výzva, obrázek nás samých, je to projev našich přání, momentálních pocitů i dlouhodobých tužeb. Znamená šanci prosadit se a rozvíjet ho dál. Může mnohému a mnohým pomoci. Jeden nápad vyvolá a plodí druhý… Nechte zkrátka vaše myšlenky plynout.

 

Nevěříte si? Myslíte si, že váš nápad za to nestojí? Já to vidím tak, že vyloženě špatné nápady neexistují. Jsou jen špatně uchopeny nebo nešťastně realizovány. Zkusit se má přece všechno, zavrhnout to a vrátit se můžete vždycky. A litovat můžete jen těch věcí, které jste v životě neudělali.

 

Ať už máte zálusk na změnu barvy vašich vlasů, toužíte vymalovat byt nebo přestěhovat nábytek, procestovat Čechy nebo vyrazit na plavbu kolem světa, v zaměstnání vymyslíte geniální zlepšovák, který všem usnadní práci, máte v hlavě originální podnikatelský záměr, text písničky nebo například skvělé téma pro psaní článku, neschovávejte si je na horší časy. Nebojte se s nápady vyjít na světlo, pracovat s nimi, věnovat se jim a rozhodně je nenechte v šupleti, kde zapadnou a pokryje je prach. Realizace vašeho jedinečného nápadu vám totiž může pomoci změnit život. Jen do toho!

 

Přemýšleli jste někdy nad tím, který nápad ve vašem životě byl prozatím ten nejlepší (případně nejhorší)? Zda jste ho realizovali nebo ho poslali ke dnu?

 

Image courtesy of thaikrit at FreeDigitalPhotos.net

2014.10.01 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30280x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nápad myšlenka idea dobrý nápad ve snu jak naložit s nápadem

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěžte a vyhrajte vstupenku pro 4 osoby do nového zábavního vědeckého parku VIDA! pro celou rodinu

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.09.28 | přečteno: 30194x

Partneři

Spolupracujeme s partnery: ...
 
celý článek | Superadmin | 2014.01.18 | přečteno: 31920x

Pryč s Mařenou!

  Pryč s Mařenou   Velikonoce jsou sice bezpochyby křesťanskou tradicí, ale vlivy pohanské jsou...
 
celý článek | Irena Lochmanová | 2013.03.20 | přečteno: 30136x

Dopřejte si zážitek a odpočinek. Dopřejte si pobyt na Zámku Old Yard Rychvald.

Život je tvořen zážitky. Ty jsou tím, na co po čase vzpomínáme a co utváří náš příběh. Pokud se cítíte dlouhodobě unaven...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.03.13 | přečteno: 30172x
 

Portál pro ženy