newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Módní a pohodlné zároveň? Přesně takové jsou moderní zdravotní pantofle

 
Módní a pohodlné zároveň? Přesně takové jsou moderní zdravotní pantofle

Zdravotní obuv už dávno nejsou jen nevzhledné korkové pantofle s jednobarevnými pásky, které bychom si na sebe vzaly maximálně na doma. Zdravotní pantofle se vyrábí v trendy designech, v různých barvách i s krásnými potisky. Zamilujete si je pro jejich módní vzhled, ale především pro neskutečné pohodlí. A vaše nohy vám za ně rozhodně poděkují.

 

Problémy se zády? Příčinu možná najdete na svých nohách

Pojmy zdraví a móda se moc často v jednom slovním spojení neobjevují. Když jde o módní trendy, obvykle se na pohodlí příliš nehledí a na zdravotní dopady jejich nošení už vůbec ne. Jenže pokud jde o obuv, mohou být následky velmi nepříjemné. Třeba takové nepohodlné lodičky s vysokými podpatky a úzkou špičkou jsou možná pěkné na pohled, ale chodidlům pohodlí rozhodně neposkytnou. Navíc nejde jen o bolest samotných chodidel, špatné boty mohou být příčinou bolesti kloubů a svalů nohou, problémů s plotýnkami nebo i s páteří.

Pohodlná chůze je nade vše

Zdravotní obuv zaručuje správné postavení nohy, a tím ideální podporu celému pohybovému aparátu. Prsty nejsou utlačovány a mohou se volně pohybovat a ohýbat. Snižuje se také riziko kostních výrůstků, které vznikají tlakem nevhodné a příliš tvrdé obuvi. Přírodní materiál, ze kterého bývá zdravotní obuv vyrobena, zajišťuje lepší prodyšnost a nohy se v ní také méně potí. Díky tvarované stélce se zlepšuje klenba nohy, jejíž propadání také často stojí za bolestmi zad. Při chůzi po tvrdém podkladu, ať už je to asfalt a beton při pochůzkách městě nebo keramická dlažba v práci, trpí opět nejen samotné nohy, ale celé tělo. Důležitá je proto také podrážka, která tlumí nárazy při každém kroku.

Zdravotní pantofle už patří i mezi módní trendy

Pořád se zdráháte vyměnit své lodičky za pohodlné zdravotní pantofle, protože co by si asi pomysleli kolegové v práci? Moderní zdravotní obuv ale vážně není ničím, za co by se měl člověk stydět. Naopak! Už i ty nejznámější módní značky zařadily zdravotní panfotle do svých kolekcí a jejich modelky v nich brázdí módní mola. Nevěříte? Přečtěte si článek, jak si zdravotní pantofle vyšlapaly cestu až na módní vrchol. Být trendy a zároveň si užívat pohodlí v práci i doma je dnes už tak jednoduché, že prostě nejde odolat.

 

2022.09.28 | Martina Limbergová | přečteno: 30174x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: obuv zdravotní obuv móda zdravotní pantofle

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Užijte si dovolenou v rakouském ráji

Přemýšlíte o jarní dovolené a přitom byste si ještě rádi užili zimních radovánek? Nechte se inspirovat a pojeďte za l...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.03.11 | přečteno: 30177x

Na trhu najdete povlečení různých materiálů i vzorů

Čas plyne jako voda a život je třeba si užívat naplno. Nedílnou součástí života je i kvalitní spánek, který nejen osvěží...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.10.30 | přečteno: 30266x

Pražský concept store Orel & Friends podporuje české řemeslníky. V prodejně nově seženete i originální kousky modrotisku.

Pražský concept store Orel & Friends, který se nachází v Nerudově ulici, s potěšením oznamuje, že po vládou nařízené...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.05.20 | přečteno: 30152x

Sex na prvním rande, ano nebo ne?

Jaký je váš názor na sex na první schůzce? Je to něco nepřípustného nebo si ho naopak klidně dopřejete? Předsudky jso...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.06.01 | přečteno: 30140x
 

Portál pro ženy