newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kamasútra – 10 sexuálních poloh

 
Kamasútra – 10 sexuálních poloh

Pravděpodobně jste již o knize Kámasútra slyšeli, starověkém hinduistickém textu, který je v podstatě od A do Z popisuje sexuální polohy. Pravděpodobně jste ale předpokládali, že je plná trapných a směšně akrobatických poloh, na které by si netroufl ani ten nejzkušenější akrobat.

 

Tento předpoklad je naštěstí nesprávný. Existuje důvod, proč je Kámasútra po tisíce let vodítkem k sexuálním pozicím - je plná praktických a použitelných tipů pro páry, které si chtějí zpestřit svůj obvyklý sexuální rytmus.

I když se může zdát, že Kámasútra je celá o sexu, ve skutečnosti to byl první text bez studu popisující, jak přijmout a dávat potěšení v životě i mimo něj, oslavovat sexualitu prostřednictvím tohoto průvodce o technice sexuálních pohybů, dynamice vztahu a udělení povolení sám sobě být svobodný ve svém sexuálním životě.

Sexuální polohy v Kámasútře jsou jednoduše způsobem, jak přijmout svou sexualitu a otevřeně mluvit o sexuálním potěšení. Zvládnutí pozic není cílem. Pomocí sexuálních pozic Kámasútry rozvíjejte nové hodnoty kolem sexuality a vyvracejte mýty o genderových rolích v sexu, sexuálních očekáváních a stereotypním myšlení v souvislosti se sexem.

Toto je 10 základních poloh v originální Kámasútře, které zvládne každý. I začátečník.

· Sammukha kama sutra

V této poloze se partnerka ve stoje opře zády o zeď a roztáhne nohy co nejšířeji, zatímco do ní partner vstoupí zespodu.

· Janukurpara

V této pozici partner zvedne svou partnerku, prostrčí své ruce pod koleny partnerky, zvedne je a uchopí její zadek rukama, zatímco partnerka umístí své paže kolem krku stojícího partnera, aby se držela.

· Piditaka

V této poloze si žena lehne na záda a přitáhne si kolena do hrudníku, chodidla opře o hruď partnera, když před nimi klečí. Zadek partnerky si může muž opřít o svá pokrčená kolena, což mu umožní do ní lépe proniknout.

· Virshra

Virshu pravděpodobně znáte pod jiným jménem: Obráceně na koníčka, kovbojka. V této poloze leží partner na zádech, zatímco žena sedí nebo klečí obkročmo na něm, čelem k jeho nohám.

· Tripadam

V této poloze stojí oba čelem k sobě. Partner položí ruku pod jedno koleno ženy zvedne jej, poté může partner do ženy proniknout.

· Splynutí mléka a vody

V této poloze se partner posadí na postel, židli nebo kamkoliv jinam, a poté si na něj žena sedne zády k jeho hrudi.

· Indrani

V této poloze si žena lehne na záda a přitáhne kolena k hrudi. Kolena partnera mohou obkročit boky ženy a proniknout.

· Uttana Samputa

V této poloze leží žena na zádech a partner leží na ní, tváří v tvář. Můžete to také znát jako staromódní misionářskou pozici.

· Parshva Samputa

V této variantě oba partneři leželi na boku čelem k sobě. Vlastně misionář na boku.

· Shulachitaka

Žena si opře nohu o rameno partnera, partner proniká do ženy z kleku.

 

2023.01.03 | Lea Kubová | přečteno: 31479x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sex kamasútra vzrušení vztahy sexualita

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Milenka = mrcha?

MILENKA. Náhodně poskládaná písmenka, jejichž význam však osobě, které se týkají, dává cejch mrchy a bezcitné potvory...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.23 | přečteno: 30132x

Super - zdravé luštěniny aneb proč je jíst pravidelně?

Luštěniny by měly být součástí každého zdravého jídelníčku. Jsou ale zcela nedoceněnou potravinou. Ať už je to špatnými ...
 
celý článek | Hana Grmelová | 2019.02.22 | přečteno: 30194x

Princezna koloběžka

Obutá, neobutá, oblečená, neoblečená, ani pěšky, ani vozem. Znáte tu pohádku? Já dokonale. Vždycky jsem ji milovala, ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.07.10 | přečteno: 30165x

5 zaručených tipů, jak zařídit venkovní kuchyni

Jak zařídit venkovní kuchyni a vytvořit si nový kulinářský ráj na zahradě? Pokud si i vy chcete vychutnat letní slunce a...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.04.22 | přečteno: 30245x
 

Portál pro ženy