newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Mladá módní značka Liu Jo dobývá celý svět

 
Mladá módní značka Liu Jo dobývá celý svět

Italská módní značka, která možná některým nic neřekne. Pravděpodobně to bude tím, že se jedná o relativně mladý projekt, který vznikl v roce 1995. Liu Jo byla založena dvěma bratry ve městě Carpi a zaměřuje se na výrobu jak samotného oblečení, tak vhodných doplňků převážně pro ženy. Tento netradiční název vznikl spojením dvou přezdívek. Jo a Liu. Přičemž Liu byla přezdívka přítelkyně jednoho ze zakládajících bratrů a Jo zase jeho.

 

Značka, která se proslavila přes noc

Při samotném založení se bratři Marco a Vannis Marchiovi pokoušeli vyrábět a prodávat džíny. Ovšem netrvalo dlouho a rozhodli se změnit jejich plán a namísto džínových kalhot se začali zaměřovat na ženské oblečení. Jak se časem ukázalo, bylo to správné rozhodnutí a jejich výrobky jsou nyní populární nejen v jejich rodné Itálii, ale po celém světě. Hlavní hnací motor ovšem hrály elegantní svetry, které značku jménem Liu Jo prakticky proslavily ze dne na den. Jak takové elegantní svetry vypadají si prohlédněte na https://answear.cz/m/liu-jo.

Jakmile se o značce zvedlo povědomí, bratři začali pracovat na rozšíření sortimentu, a tak se k jejich výrobkům brzy přidaly i doplňky jako kabelky, pásky, boty, sluneční brýle nebo šperky. Můžete si zde tedy bez problému nakoupit takový italský elegantní komplet se vším všudy. A to v té nejvyšší kvalitě!

Spolupráce s charitami a boj proti rakovině prsu

Do povědomí lidí se ale tato značka dostala nejen svými luxusními oděvy a doplňky. Velkou roli také hraje jejich aktivní účast na nejrůznějších charitativních projektech. Tím největším je bezesporu projekt jménem Liu Jo for Her, který byl spuštěn v roce 2013 a jeho cílem je zvýšit povědomí o rakovině prsu. Nabízejí nejen bezplatné screeningové programy pro ženy, ale také aktivně podporují pacientky, u kterých se tato nemoc bohužel projevila.

Každým rokem také vytvářejí limitované kolekce jejich výrobků v symbolické růžové barvě. Právě jako připomínku a podporu ženám v boji proti této zákeřné nemoci. Značná část peněz, které získají z prodeje těchto limitovaných kousků je dále věnována organizacím, které je využijí následně na léčbu a prevenci.

Od roku 2013 se jim podařilo výrazně zvýšit povědomí o rakovině prsu a v tomto nelehkém úkole jim zdárně sekundují celebrity, které bez nároku na honorář propagují jejich textilní výrobky s jasným poselstvím. Příkladem můžeme uvést ty nejznámější a těmi jsou Kate Moss, Karlie Kloss, Kendall Jenner nebo Doutzen Kroes. Možná i díky toho již bylo jen touto značkou vybráno několik desítek milionů dolarů, které posloužily na dobrou věc.

Aktuálně se značka Liu Jo soustředí na expanzi do dalších zahraničních míst a vynakládá nemalé finanční prostředky na kompletní předělání výroby tak, aby byla co nejvíce šetrná k životnímu prostředí.

 

Zdroj obrázku: PeopleImages.com – Yuri A / Shutterstock.com

 

2023.03.09 | Nina Albertová | přečteno: 30435x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda módní značky dámská móda Liu Jo Itálie svět módy oblečení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Oprava betonové podlahy – zvládnete ji sami?

Prakticky žádný materiál nevydrží věčně, ani na první pohled tak stálý a odolný beton. Pozorujete na své betovoné podlaz...
 
celý článek | Hana Grmelová | 2019.05.09 | přečteno: 30287x

KoraJungleJazz - kouzelné rytmy Afriky

K mému setkání se skupinou KoraJungleJazz došlo úplnou náhodou, když jsem je zaslechla hrát na ulici. Ač se většinou ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.09 | přečteno: 30111x

O portálu

. ...
 
celý článek | Admin | 2013.11.27 | přečteno: 31842x

Soutěž o plyšového medvěda XXL, kterého si děti zamilují

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výherci Pavlovi T.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.05.22 | přečteno: 30503x
 

Portál pro ženy