newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní dekorace do kuchyně

 
Letní dekorace do kuchyně

Ještě než léto nadobro odejde a dopřeje prostor krásnému podzimu, můžete jej pozvat na návštěvu do své kuchyně. Je to ideální příležitost, jak si vzpomínky na léto ještě pár týdnů uchovat v srdci domova. Jak dekorovat s vůní léta nejvytíženější místnost domu?

 

 

Dekorování je možností, jak proměňovat domov bez toho, abyste museli rekonstruovat či stěhovat nábytek. Právě dekorace a doplňky můžete proměnit v nepřehlednutelné detaily, kterými dodáte místnosti atmosféru daného období nebo vaší osobní aktuální nálady. Jaké barvy zvolit pro letní náladu a čím dekorovat vaši kuchyni, aby zůstala rozzářená ještě na začátku podzimu?

Jídelní linku dekorujte, ale spíš skromně

Prvním krokem dekorování kuchyně může být drobná proměna kuchyňské linky a případně kuchyňského ostrůvku. Tady ale platí pravidlo, že méně je více. Kuchyň s větším množstvím dekorací by totiž působila neuspořádaně a chaoticky, protože právě na lince jde vše vidět.

 

Pokud chcete dekorovat část kuchyňské linky, začněte s úklidem veškeré plochy. Odstraňte zbytečné prvky a mycího centra, spotřebiče raději skryjte. Na lince by vždy měly být pouze nezbytnosti, aby stále působila uklizeně. A jaké dekorace snese? Pokud nechcete zastavět pracovní plochu drobnostmi, můžete sáhnout po samolepicích dekoracích s motivy léta. Co se na lince ale neztratí? Mísa s čerstvým ovocem nebo váza s květy. Dodají ploše nádech svěžesti.

Proměna židlí podle nálady

I jídelní židle mohou nést náznak léta. K dekorování a proměnám tu poslouží sedáky, které jsou k dostání v různých barvách i motivech. Díky trhu tak můžete vybírat vhodné barvy textilu, které jemně sladíte nebo jimi naopak kontrastujete vůči nábytku a celkovému stylu místnosti. A jaké barvy vybrat v létě? Sáhněte po žluté, světle modré, pastelově růžové – uvidíte, že vaše kuchyň zazáří. A že se tyto barvy do vaší kuchyně nehodí? Pokud máte kuchyni v jiném akcentu, pak vybírejte doplňky laděné v neutrálních zemitých odstínech. Ty proteplí místnosti, aniž by se bily s akcentovým tónem.

Jídelní stůl v letním hávu

Konečně plocha, na které můžete dekorovat podle svých představ. Co přijde na jídelní stůl? kromě detailů v podobě prostírání či běhounu můžete sáhnout po květinách, dekoracích v letním motivu, ale i svíčkách a jiných doplňcích. I tady však platí, že není vhodné kombinovat příliš mnoho prvků. Když vsadíte na střídmost, bude místnost působit příjemně, aniž by došlo k chaotickému vyznění. Jednoduše dekorujte s minimalismem v patách – protože na každém detailu záleží.

Doplňky, které vykouzlí letní náladu

No a nakonec je už jen potřeba podívat se na kuchyň a jídelnu očima léta. Ladí jednotlivé prvky? Co ještě je možné upravit? Dekorovat a obměňovat podle sezóny můžete všechen bytový textil, obrazy i svítidla. A že jen barvy nudí? Vdechněte místnosti konkrétní motiv léta. Co letos vyzdobit prostor doteky moře? Nebo z kuchyně vykouzlit italskou restauraci s přímořskou atmosférou? Fantazii se meze nekladou. Vytvořte takový prostor, ve kterém se budete cítit skvěle. Ve kterém bude srdce domova tepat radostí a harmonickou letní náladou.

 

2021.09.02 | Lea Kubová | přečteno: 30190x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov kuchyně dekorace jídelna

 
archiv

Nejzajímavější články

 

3 hlavní důvody, proč dát přednost kvalitní dřevěné posteli

Který kus nábytku ve své domácnosti máte nejraději? Napadla vás jako první postel? Mě také a jistě je nás mnohem víc. Ne...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.03 | přečteno: 30607x

Užijte si romantický pobyt na Karlštejně!

Přemýšlíte o tom, jak překvapit vašeho partnera? Líbila by se vám představa strávit romantický víkend v luxusním...
 
celý článek | Admin | 2016.02.24 | přečteno: 30140x

Jak dodat bydlení pozitivní energii? Upravte byt podle Feng Shui

Znáte ten pocit, když vstoupíte do místnosti, která na vás dýchne klidem a útulností? A chcete toho pocitu dosáhnout i u...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.12.20 | přečteno: 30129x

JAKÉ SIGNÁLY VYSÍLÁ VAŠE TĚLO, KDYŽ POTŘEBUJETE PÍT VÍCE VODY

Voda je základní stavebním kamenem lidského těla, což činí tuto tekutinu důležitou a nepostradatelnou v našem životě kaž...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.12.20 | přečteno: 30238x
 

Portál pro ženy