newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní dekorace do kuchyně

 
Letní dekorace do kuchyně

Ještě než léto nadobro odejde a dopřeje prostor krásnému podzimu, můžete jej pozvat na návštěvu do své kuchyně. Je to ideální příležitost, jak si vzpomínky na léto ještě pár týdnů uchovat v srdci domova. Jak dekorovat s vůní léta nejvytíženější místnost domu?

 

 

Dekorování je možností, jak proměňovat domov bez toho, abyste museli rekonstruovat či stěhovat nábytek. Právě dekorace a doplňky můžete proměnit v nepřehlednutelné detaily, kterými dodáte místnosti atmosféru daného období nebo vaší osobní aktuální nálady. Jaké barvy zvolit pro letní náladu a čím dekorovat vaši kuchyni, aby zůstala rozzářená ještě na začátku podzimu?

Jídelní linku dekorujte, ale spíš skromně

Prvním krokem dekorování kuchyně může být drobná proměna kuchyňské linky a případně kuchyňského ostrůvku. Tady ale platí pravidlo, že méně je více. Kuchyň s větším množstvím dekorací by totiž působila neuspořádaně a chaoticky, protože právě na lince jde vše vidět.

 

Pokud chcete dekorovat část kuchyňské linky, začněte s úklidem veškeré plochy. Odstraňte zbytečné prvky a mycího centra, spotřebiče raději skryjte. Na lince by vždy měly být pouze nezbytnosti, aby stále působila uklizeně. A jaké dekorace snese? Pokud nechcete zastavět pracovní plochu drobnostmi, můžete sáhnout po samolepicích dekoracích s motivy léta. Co se na lince ale neztratí? Mísa s čerstvým ovocem nebo váza s květy. Dodají ploše nádech svěžesti.

Proměna židlí podle nálady

I jídelní židle mohou nést náznak léta. K dekorování a proměnám tu poslouží sedáky, které jsou k dostání v různých barvách i motivech. Díky trhu tak můžete vybírat vhodné barvy textilu, které jemně sladíte nebo jimi naopak kontrastujete vůči nábytku a celkovému stylu místnosti. A jaké barvy vybrat v létě? Sáhněte po žluté, světle modré, pastelově růžové – uvidíte, že vaše kuchyň zazáří. A že se tyto barvy do vaší kuchyně nehodí? Pokud máte kuchyni v jiném akcentu, pak vybírejte doplňky laděné v neutrálních zemitých odstínech. Ty proteplí místnosti, aniž by se bily s akcentovým tónem.

Jídelní stůl v letním hávu

Konečně plocha, na které můžete dekorovat podle svých představ. Co přijde na jídelní stůl? kromě detailů v podobě prostírání či běhounu můžete sáhnout po květinách, dekoracích v letním motivu, ale i svíčkách a jiných doplňcích. I tady však platí, že není vhodné kombinovat příliš mnoho prvků. Když vsadíte na střídmost, bude místnost působit příjemně, aniž by došlo k chaotickému vyznění. Jednoduše dekorujte s minimalismem v patách – protože na každém detailu záleží.

Doplňky, které vykouzlí letní náladu

No a nakonec je už jen potřeba podívat se na kuchyň a jídelnu očima léta. Ladí jednotlivé prvky? Co ještě je možné upravit? Dekorovat a obměňovat podle sezóny můžete všechen bytový textil, obrazy i svítidla. A že jen barvy nudí? Vdechněte místnosti konkrétní motiv léta. Co letos vyzdobit prostor doteky moře? Nebo z kuchyně vykouzlit italskou restauraci s přímořskou atmosférou? Fantazii se meze nekladou. Vytvořte takový prostor, ve kterém se budete cítit skvěle. Ve kterém bude srdce domova tepat radostí a harmonickou letní náladou.

 

2021.09.02 | Lea Kubová | přečteno: 30195x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov kuchyně dekorace jídelna

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kdo šetří, má za tři...

...ale taky si nic neužije. Alespoň ten, kdo to podle mého možná tak trochu přehání. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.02.24 | přečteno: 30165x

Emocionální hygiena: Účinné způsoby, jak si udržet svou psychiku v rovnováze

Emoce hrají důležitou roli v našem životě. Často se však můžeme dostat do situací, kdy svým pocitům začneme propadat, co...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.07.26 | přečteno: 30436x

Seriál o grilování: 3. díl – Grily na dřevěné uhlí jsou nesmrtelnou klasikou

Co se vám vybaví, když se řekne letní grilovačka? Nejspíš žhnoucí oheň a vůně grilovaných lahůdek mísící se s ko...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.05 | přečteno: 30100x

O co letos napsat Ježíškovi

Kdy jste naposledy psali Ježíškovi? Možná, že to není tak dávno, možná, že je to už pár let. Ale pamatujete? Ten úžas...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2016.11.08 | přečteno: 30087x
 

Portál pro ženy