newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ideální dlažba do kuchyně? Taková, co se snadno udržuje a v prostoru vynikne

 
Ideální dlažba do kuchyně? Taková, co se snadno udržuje a v prostoru vynikne

Kuchyň je pro řadu domácností centrem, ve kterém to žije po celý den. O to důležitější je vybrat vhodný typ podlahové krytiny, která odolá časté frekvenci pohybu a zachová si svůj vzhled po mnoho let. Tyto požadavky splňuje kvalitní keramická dlažba, která je v prostorách kuchyní oblíbená i přes vzrůstající zájem o různé dekory vinylových podlah. Nedáte na dlažbu dopustit? Pak si přečtěte, jak vybrat typ, který bude do vaší kuchyně ideální.

 

Snadnou údržbu dlažby i obkladů v kuchyni oceníte

Jedním z parametrů, na které byste se při výběru dlažeb a obkladů do kuchyně měli zaměřit, je náročnost údržby. Zbytky potravin, nápojů i olejů se na podlaze objeví během chvilky a jejich úklid by vám neměl zabrat příliš úsilí. Největší problém bývá u čištění spár, a to zejména světlých odstínů, které se čistí těžce.

Z toho důvodu je dobré upřednostnit velkoformátové dlažby do kuchyně, u kterých je počet spár minimální. Úklid podlahy vám pak zabere jen chvilku, dlažbu jednoduše setřete mopem bez ručního drhnutí. Náročnější pak může být údržba lesklých hladkých keramických dlažeb, které budete muset pravidelně leštit. Naopak dlažby s výraznější strukturou opticky zakryjí kdejakou nečistotu, navíc sníží i riziko uklouznutí.

Upřednostněte dlažbu s nadčasovými vzhledem

Dlažba v kuchyni vám bude sloužit možná i desítky let. Proto není dobré nechat se zlákat aktuálními trendy, které po nějaké době vyjdou z módy a mohly by vás omrzet. Do kategorie nadčasových obkladů a dlažeb do kuchyně rozhodně patří ty s imitacemi dřeva či betonu, které se hodí ke kuchyňským linkám různých stylů.

Dlažba v dekoru dřeva bude slušet jak kuchyni v rustikálním, tak moderním či skandinávském stylu. Pestrý výběr obkladů a dlažeb mnoha dekorů naleznete například na e-shopu StoneGallery.cz. Vedle prodeje špičkových italských materiálů zajišťuje i profesionální obkladačské práce, a to zejména zákazníkům z Prahy a Středočeského kraje. Realizaci nové dlažby do kuchyně tak budete mít bez starostí.

 

S výběrem dlažby do kuchyně vám pomůže bytový designér

Pokud se v nepřeberném množství parametrů či typů obkladů a dlažeb ztrácíte, nechte si poradit od zkušeného bytového designéra nebo architekta. Pomůže vám najít ucelený koncept vašich interiérů a dlažbu vybere tak, aby splnila vaše představy o vzhledu i funkčnosti.

Podle zkušeností bytové designérky Ivany Schneiderové je jen málo klientů, kteří mají předem propracovanou vizi budoucího bytu nebo domu. „Chybný výběr jsou podle mě jen zbytečně vydané peníze, které vás budou po čase mrzet. Nevhodně zvolená dlažba může být ve výsledku sice funkční, ale sníží celkovou hodnotu nemovitosti," dodává.

Výběr obkladů a dlažeb do kuchyně nepodceňujte a neuchylujte se k ukvapeným rozhodnutím. Nebojte se komunikovat s odborníky a ptejte se na názory lidí ve vašem okolí. Pokud se rozhodnete správně, bude vás dlažba těšit dlouhou dobu a jen tak vás neomrzí.

 

2021.02.11 | Admin | přečteno: 30118x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov dlažba podlaha kuchyň

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak mít doma akčního hrdinu

Stát se na chvíli akčním hrdinou Posloucháte často při sledování akčního hrdiny ve filmu řeči typu „to bych...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2013.09.18 | přečteno: 30165x

Napište dopis Ježíškovi

Každý rok rozbalujete dárky pod stromečkem ve velkém očekávání splněných přání a pokaždé jste spíše rozčarovaná? Jak ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.12.16 | přečteno: 30133x

Krásné nehty díky nehtovým tipům

Ruce jsou naší vizitkou, kterou chtě nechtě ukazujeme každému, s kým přijdeme během dne do kontaktu. Proto jsou velmi...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.15 | přečteno: 30100x

Jak vyléčit bolavá záda?

Bolest zad patří mezi jedny z nejčastějších onemocnění v populaci. Trpí jí těměř všichni, kdo dlouhodobě vykonávají seda...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.06.24 | přečteno: 30206x
 

Portál pro ženy