reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Plevel na talíři

 
celý článek | Mgr. Martina Fabšičová | přečteno: 15837x 2015.08.01

Sklenice plná radosti

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 17849x 2015.02.10

Znáte pojem preeklampsie? Jaké jsou příznaky a léčba?

 
celý článek | Admin | přečteno: 1577x 2021.10.31

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Jednoduchá čokoládová pěna

 
Jednoduchá čokoládová pěna
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| Sabina Stehnová | přečteno: 18598x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

4 jedinečné tipy, které v posteli prostě musíte vyzkoušet

Zdá se vám, že už touha po těch letech společného soužití trochu slábne? Na milování se netěšíte tolik jako dřív a stává...
 
celý článek | Lea Kubová | 2018.08.30 | přečteno: 9690x

BOJ PROTI VIROVÉMU ONEMOCNĚNÍ BEZ NUTNÉ NÁVŠTĚVY LÉKÁRNY. STOP CHŘIPCE!

Nevlídné zimní počasí, razantní výkyvy teplot, přecházení ze zimy do přetopené místnosti a naopak, to vše nahrává oslabe...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.02.05 | přečteno: 4688x

Valentýnské pečení

Blíží se 14. Února a s ním svátek sv. Valentýna       („Svátek svatéh...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.01.27 | přečteno: 19065x

Nosítko pro děti? Vybírejte pečlivě, jde o pohodlí i zdraví vašeho miminka!

Čekáte miminko a chtěla byste si kromě kočárku pořídit i nosítko? Hurá do toho. Nošení dětí není módním výstřelkem posle...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.05.14 | přečteno: 4606x
 

Portál pro ženy