newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchá čokoládová pěna

 
Jednoduchá čokoládová pěna
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| Sabina Stehnová | přečteno: 30942x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte osušku Kapatex a užijte si letní chvíle u vody

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výherkyním Marii J., Kamile N. a Jarce B.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2025.06.19 | přečteno: 504x

Jablko – pomoc organismu nejen proti stresu

Jablko je ovoce, které není třeba nějak zvlášť představovat. Provází lidstvo od samého počátku – vždyť právě ja...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30738x

Zlato jako investice? Dobrý nápad

Varovné zprávy o rostoucí inflaci nelze přehlížet. Naše peníze, které jsme neinvestovali, nebo je neinvestovali dobře, p...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.09.07 | přečteno: 30984x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit IX – nebojte se svalů

Když jsem na základní škole chodila na volejbal, zaznělo v jedné debatě mezi dívkami o různých sportech následuj...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.08.03 | přečteno: 31393x
 

Portál pro ženy