newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchá čokoládová pěna

 
Jednoduchá čokoládová pěna
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| Sabina Stehnová | přečteno: 30267x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Neviditelná výstava Olomouc, aneb svět zavřenýma očima

Prý člověk nemá soudit člověka, dokud se neprojde v jeho botách. Že je to jen fráze? A co když vám někdo takovou...
 
celý článek | Kateřina Poláchová | 2014.05.15 | přečteno: 30130x

4 recepty regionálních specialit, které musíte ochutnat

Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné a rozhodně stojí za vyzkoušení. Jaká tradiční jídla jsou typická ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.06.14 | přečteno: 30272x

Naše tipy pro elegantní jarní outfit

Vypadat skvěle v jakémkoli ročním období je pro každou z nás jakousi samozřejmostí. Co si ale obléct do poč...
 
celý článek | Admin | 2016.04.26 | přečteno: 30222x

Svá rozhodnutí nemusíte podrobně vysvětlovat

Zejména o ženách se říká, že jsou velmi nerozhodné. Není to vůbec snadné, ale pokud máte s rozhodováním problém, je potř...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.12.30 | přečteno: 30282x
 

Portál pro ženy