newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchá čokoládová pěna

 
Jednoduchá čokoládová pěna
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| Sabina Stehnová | přečteno: 30984x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Užitečné tipy - čtěte (nejen) před koupí prvních hodinek

Koupi hodinek bez nadsázky předchází složitý výběr, neboť v záplavě dnešního nepřeberného množství značek, druhů a ma...
 
celý článek | Admin | 2014.08.20 | přečteno: 31108x

Dobroty z málo známých druhů ovoce

Aronie, kdoule, mišpule, moruše, oskeruše… To nejsou zaklínadla z příběhů Harryho Pottera, ale jména...
 
celý článek | Mgr. Martina Fabšičová | 2015.11.11 | přečteno: 31511x

Zdraví srdce podpoří Pentyll Pulse od LAVYcosmetics

Péče o srdce a kardiovaskulární systém je základ zdraví. Tento systém totiž zajišťuje správné fungování těla a dodává ky...
 
celý článek | Nina Albertová | 2025.09.01 | přečteno: 188x

Jak se přirozeně zbavit zavodněného těla

Nafouklé břicho, oteklé tělo a neustálé pocení – to vše může být důsledkem nahromaděné tekutiny v organismu. Jde o ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.08.27 | přečteno: 31414x
 

Portál pro ženy