reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Milostná přitažlivost

 
celý článek | Eva Štíbrová | přečteno: 8270x 2016.07.24

Vánoce po francouzsku

 
celý článek | Klára Hrdá | přečteno: 8446x 2014.12.21

Útrapy a radosti rodičovství

 
celý článek | Meridene | přečteno: 8156x 2015.01.28

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchá čokoládová pěna

 
Jednoduchá čokoládová pěna
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| Sabina Stehnová | přečteno: 8816x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Krabičková dieta – neomezujte se, jezte kvalitně!

Potřebujete zhubnout? Jsou vaše zdravotní problémy spojené s nadváhou? Chcete zdravě jíst, ale nemáte denně čas ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.11.29 | přečteno: 8239x

Sbírám, sbíráš, sbíráme...

  Chybí nám 150, 128 a 73. Na výměnu máme 2 x 93, 126, 84 a 5… Nemáte někdo orangutááána?... Mám obro...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.04.08 | přečteno: 8244x

Kam jenom s ním...

Dětský koutek, herna – místo pro setkávání a zabavení dětí, mnohdy rodičovská spása… Dnes to ale nebude ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.07.16 | přečteno: 8178x

Zázrak jménem rýmovník

Podzim patří mezi nejbarevnější roční období. Vnímání přírodních krás vám ale může překazit nachlazení a rýma, které ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.11.06 | přečteno: 15611x
 

Portál pro ženy