newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vybíráme vánoční stromeček

 
Vybíráme vánoční stromeček

Nejkrásnější svátky v roce jsou za dveřmi. Za dva měsíce už bude celým bytem vonět vánoční cukroví a my budeme za zvuku vánočních koled zdobit stromeček. A vůbec – máte už jasno v tom, který bude ten váš?

 

 

Není pochyb o tom, že bez překrásného vánočního stromečku se Vánoce zkrátka neobejdou. Je to jeden z tradičních symbolů vánočních svátků po celém světě, proto si jeho výběr určitě zaslouží vaši náležitou pozornost.

Živý nebo umělý?

Než se vypravíte kupovat vánoční stromeček, měli byste se rozhodnout pro jednu z těchto variant. Každá z nich má své výhody, které váš výběr mohou ovlivnit. Nesporným pozitivem živého stromečku je opojná vůně lesa a čerstvého dřeva, kterou vám asi žádný umělý stromeček poskytnout nemůže. Ano, živý stromeček skutečně provoní celý byt, ale jeho údržba není zrovna jednoduchá. Kromě opadávání jehličí a času, který denně strávíte jeho úklidem, je potřeba vzít v potaz také nelehkou práci s usazením do stojanu a s tím spojenou stabilitu stromečku. Na tyto každoroční starosti můžete pořízením umělého stromečku úplně zapomenout. Výhody umělého vánočního stromečku tak ocení nejen pořádkumilovné hospodyňky, ale z hlediska bezpečnosti také rodiče a prarodiče malých dětí. Vždyť kdo by si chtěl svátky klidu a pohody zbytečně komplikovat? Nechcete-li se vzdát opojné vůně jehličí, není nic jednoduššího než podniknout rodinnou procházku do lesa a donést si odtamtud pár čerstvých větví. I ty dodají vaší domácnosti podmanivou vůni Vánoc a tu pravou atmosféru, tak proč si z toho rovnou neudělat vánoční tradici? Ušetříte tím každou zimu nemalé peníze za živý stromeček a i naše lesy vám za to možná poděkují.

Borovici, smrk nebo jedli?

Zda bude váš obývák zdobit klasický smrček, bohatá jedle nebo vznešená borovice, je jen na vás. Umělé vánoční stromečky jsou vyrobené z kvalitních materiálů a díky moderním technologiím jsou svým tvarem i barvou k nerozeznání od těch pravých. Podle svého uvážení si můžete přesně zvolit i jejich výšku, a to již od 120 cm až do 220 cm. Součástí každého stromečku je perfektně padnoucí stojan, který mu zajistí potřebnou stabilitu, a jeho složení i opětovné uskladnění je pak otázkou pár minut.

Protože i Vánoce podléhají módním trendům, vánoční stromečky jdou samozřejmě také s dobou. Letos je in bílá a fialová, k dostání je proto opravdu originální jedle v bílé barvě. Máte-li ale v oblibě spíše přírodní design, pořiďte si třeba borovičku zdobenou překrásnými šiškami.  

 

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

 

2015.10.23 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30111x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: umělé vánoční stromečky umělý vánoční stromeček Vánoce

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jahody pro zdraví i krásu

Čerstvě natrhané zralé jahody jsou jedním z nejlepších darů přírody - jsou sladké, chutnají ohromně a obsahují výjime...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.07.02 | přečteno: 30047x

Odlétáte?

  Vážené a milé čarodějnice, rok se s rokem sešel a nadešel čas oprášit košťata…   ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.04.29 | přečteno: 30153x

Vybíráme obývací stěny pro stylovou domácnost

Chcete si udělat radost novým vybavením domácnosti? Jsou ve vašem hledáčku obývací stěny? Pak pro vás máme pár rad, j...
 
celý článek | Admin | 2016.11.30 | přečteno: 30064x

Outdoorové boty- na co se zaměřit při jejich výběru?

Trávit volný čas venku je báječným způsobem, jak si odpočinout a zregenerovat tělo i mysl od každodenního shonu. Outdoor...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.11.22 | přečteno: 30146x
 

Portál pro ženy