reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Mýty a fakta: vše o pórech

 
celý článek | Barbora Juřeníková | přečteno: 30679x 2015.11.15

Kde na to berou čas?

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30626x 2014.12.18

JAK NÁS OVLIVŇUJE ÚPLNĚK?

 
celý článek | Tereza Nechvílová | přečteno: 30995x 2018.11.21

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Je libo dort do skleničky?

 
Je libo dort do skleničky?

 

Chcete oslnit návštěvu, nebo vlastní rodinu, jemným smetanovým dortíkem, ale necítíte se na všechno to vymazávání formy, krájení plátů, vyrovnávání krémem, ani detailní zdobení??

 

 

Ukážu Vám, jak snadno lze vyrobit celkem luxusní záležitost a ušetřit si všechny nervy kolem :)

Budete potřebovat skleničku, tak krásnou jak krásný budete chtít mít „dortík“, piškotový plát, dva druhy krému, a něco málo na přizdobení…. Variací je nespočet, můžete přidat čerstvé ovoce, piškot pokapat alkoholem…
Z piškotového plátu vykrojíte kolečka velká tak, aby se vlezla do skleničky (doporučuji ve více velikostech), a vrstvíte s oběma krémy.

Úplné dno skleničky můžete vysypat čokoládovými hoblinkami. Stejnými hoblinkami můžete i ozdobit.

Recept na plát a dva naprosto snadné „krémy“:

Těsto:

·         3 žloutky

·         sníh ze tří bílků

·         4 lžíce pískového cukru

·         vanilkový cukr

·         lžíce kakaa na obarvení těsta

·         lžíce oleje

·         kapka horké vody

·         malá lžička prášku do pečiva

·         5-6 lžic polohrubé mouky

Utřeme žloutky s cukry, přidáme lžíci oleje a kapku horké vody. Smícháme mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Přidáme k utřeným žloutkům, důkladně zamícháme a teprve potom opatrně vmícháme sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 150°C. Poté necháme na pečícím papíru úplně vychladnout.

Krém 1:

·         2x smetana ke šlehání

·         2x ledové kaštany

Tento krém je lepši připravit den (ale i klidně 2) předem, je nutné šlehačky s čokoládovými tyčinkami svařit (opravdu musí vařit). Poté dáme přes noc do lednice a vyšleháme až před použitím.

Krém 2:

·         Mascarpone

·         cukr

·         vanilkový lusk

·         cukr podle chuti

·         smetana ke šlehání (ušlehaná)

·         nastrouhaná bílá čokoláda

Ze všech surovin vyšleháme pevný krém.

A máme skoro hotovo, krémy přeložíme do pytlíků (lépe se jimi krém rozděluje), a klademe do vybraných skleniček vrstvy, necháme ještě mírně zachladit :)

 

Fantazii se meze nekladou, navrstvěte si do skleniček to, co máte nejraději!!

 

2014.02.01 | Andrea Tomanová | přečteno: 30800x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Dort pečení snadný dort smetanový skleničkový

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Hledáte zdravé cukroví na Vánoce? Vyzkoušejte recepty z vánoční paleo kuchařky

Rok se pomalu blíží ke konci a s tím nastává i čas vánočních příprav, ke kterým patří pečení cukroví. Jistě máte své obl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.11.18 | přečteno: 31221x

Dámská kabelka - nezbytný doplněk každé ženy

Kabelka je nezbytným doplňkem každé ženy. Tak, jako se v průběhu života mění naše priority, postavení,&nb...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.10.28 | přečteno: 30699x

Potřebujete vybrat povlečení, ale nevíte jak? Poradíme vám

Myslíte si, že vybrat nové povlečení není nic složitého? Pokud to neděláte poprvé a víte, na jaké parametry se zaměřit, ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.09.26 | přečteno: 30651x

Jak poznat závistivé lidi?

Někdo vám přeje jen dobré věci, ale jiní lidé (a že jich není málo) vaše štěstí a úspěch přijímají jen za strašného sebe...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.03.11 | přečteno: 33831x
 

Portál pro ženy