newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Je libo dort do skleničky?

 
Je libo dort do skleničky?

 

Chcete oslnit návštěvu, nebo vlastní rodinu, jemným smetanovým dortíkem, ale necítíte se na všechno to vymazávání formy, krájení plátů, vyrovnávání krémem, ani detailní zdobení??

 

 

Ukážu Vám, jak snadno lze vyrobit celkem luxusní záležitost a ušetřit si všechny nervy kolem :)

Budete potřebovat skleničku, tak krásnou jak krásný budete chtít mít „dortík“, piškotový plát, dva druhy krému, a něco málo na přizdobení…. Variací je nespočet, můžete přidat čerstvé ovoce, piškot pokapat alkoholem…
Z piškotového plátu vykrojíte kolečka velká tak, aby se vlezla do skleničky (doporučuji ve více velikostech), a vrstvíte s oběma krémy.

Úplné dno skleničky můžete vysypat čokoládovými hoblinkami. Stejnými hoblinkami můžete i ozdobit.

Recept na plát a dva naprosto snadné „krémy“:

Těsto:

·         3 žloutky

·         sníh ze tří bílků

·         4 lžíce pískového cukru

·         vanilkový cukr

·         lžíce kakaa na obarvení těsta

·         lžíce oleje

·         kapka horké vody

·         malá lžička prášku do pečiva

·         5-6 lžic polohrubé mouky

Utřeme žloutky s cukry, přidáme lžíci oleje a kapku horké vody. Smícháme mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Přidáme k utřeným žloutkům, důkladně zamícháme a teprve potom opatrně vmícháme sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 150°C. Poté necháme na pečícím papíru úplně vychladnout.

Krém 1:

·         2x smetana ke šlehání

·         2x ledové kaštany

Tento krém je lepši připravit den (ale i klidně 2) předem, je nutné šlehačky s čokoládovými tyčinkami svařit (opravdu musí vařit). Poté dáme přes noc do lednice a vyšleháme až před použitím.

Krém 2:

·         Mascarpone

·         cukr

·         vanilkový lusk

·         cukr podle chuti

·         smetana ke šlehání (ušlehaná)

·         nastrouhaná bílá čokoláda

Ze všech surovin vyšleháme pevný krém.

A máme skoro hotovo, krémy přeložíme do pytlíků (lépe se jimi krém rozděluje), a klademe do vybraných skleniček vrstvy, necháme ještě mírně zachladit :)

 

Fantazii se meze nekladou, navrstvěte si do skleniček to, co máte nejraději!!

 

2014.02.01 | Andrea Tomanová | přečteno: 30135x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Dort pečení snadný dort smetanový skleničkový

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Slavíte svatební výročí?

Mí rodiče jsou svoji už 33. rokem, manžel a já jsme letos oslavili jedenáctku. Řada našich přátel, kteří se tedy vůbe...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.07.05 | přečteno: 30212x

6 nejčastějších chyb v líčení a jak je napravit

Když jste začala v pubertě experimentovat s makeupem, pravděpodobně to nevypadalo zrovna růžově. Možná to právě naopak v...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.09.24 | přečteno: 30250x

Kompozitní a keramické fazety „no prep” bez broušení zubů

Mezi moderní stomatologické metody umožněné vývojem nových materiálů a technologií patří i stále vyhledávanější zubní fa...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.02.24 | přečteno: 30638x

Omalovánky pro dospělé - ten pravý vánoční dárek pro každého

Stále ještě nevíte, čím obdarovat svou dobrou kamarádku, babičku nebo bezvadnou švagrovou? Potřebuje váš Ježíšek pora...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.22 | přečteno: 30091x
 

Portál pro ženy