reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Simulujte!

 
celý článek | Nikol Mohoritová | přečteno: 30970x 2015.11.18

Je libo dort do skleničky?

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30905x 2014.02.01

Co vše si zabalit na celodenní výlet?

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 31058x 2023.01.25

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak chutná Mexiko v Čechách

 
Jak chutná Mexiko v Čechách

Jsem klasik. Vařím tradiční pokrmy pro manžela a děti, pochutnáváme si na lehkých a jednoduchých jídlech, nelibujeme si v těch kořeněných a pálivých. Přesto nám zachutnalo Mexiko a recept jsme si přizpůsobili tak, jak nám vyhovuje. Časově nenáročné jídlo, které je přímo ideální k zahradnímu posezení a zachutná i návštěvám. Ingredience jsou bez potíží k dostání, zkuste to také…

 

 

Jak na TORTILLU po česku?

 

Suroviny:

 

Kuřecí nebo krůtí maso

Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech příchutí)

Sáček koření Santa Maria Fajita Seasoning mix

Sklenička jemné omáčky Taco sauce mild (od stejné značky)

Zakysaná smetana krémová

Ledový salát

Rajčata

Eidam

 

Postup:

 

Den předem si naložíme maso. Kořenící směs smícháme s menším množstvím olivového oleje a nudličkami masa. Není třeba dosolovat. Přikryjeme a uložíme do chladu.

 

Příprava:

 

Dopředu si nachystáme ledový salát tak, že rozdělíme na volné listy velké asi jako dlaň. Rajčata pokrájíme na kostičky, eidam na proužky (můžeme i nahrubo nastrouhat). Zakysanku jen promícháme, nijak ji nedochucujeme. Až nečekaně zjemní celkovou chuť pokrmu.

 

Rozpálíme hlubší pánev a masovou směs v ní zprudka opečeme. Jakmile se začne barvit, přidáme skleničku s omáčkou a už jen podusíme. Směs by neměla plavat. Přebytečná tekutina by se měla vydusit.

 

Tortilly ohřejeme podle návodu na obalu (v pánvi nebo mikrovlnné troubě do vlažna), potřeme zakysanou smetanou, poklademe listem (listy) ledového salátu, navrstvíme masovou směs, rajčata a sýr. Zavineme a už si jen pochutnáváme.

 

 

Dobrou chuť!

 

Také holdujete některému pokrmu mezinárodní kuchyně? Upravili jste si ho podle své chuti?

Napište nám svůj tip pod článek.

 

Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

2014.08.14 | Kateřina Pořízová | přečteno: 31045x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: mexická tortilla; recept na mexickou tortillu; ideální letní jídlo

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Namíchejte si originální letní drinky

Namíchejte si originální letní drinky, jedinečné a skutečně vychytané. Uvidíte, že zaručeně přispějí k vaší letní pohodě...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.08.06 | přečteno: 1661x

Jak na interiérové stínění

Interiérové stínění je velice rozšířené a každou chvílí se inovuje. S tímto rozvojem se čím dál víc klade důraz na de...
 
celý článek | Admin | 2017.01.16 | přečteno: 30910x

Olga (44): Nejsem na dítě příliš stará?

S manželem máme dvě děti, starší dcera studuje vysokou školu a mladší je v prváku na střední. Najednou jsem ale zjistila...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.03.10 | přečteno: 31192x

„Nejlepší zážitek v životě, hned po narození dcerky“ vzpomíná na let balónem pan Petr

Nikdy jsem nebyl typ člověka, který by přehnaně řešil vánoční svátky. Mí rodiče Vánoce moc neprožívali, a tak jsem ani n...
 
celý článek | Admin | 2019.12.18 | přečteno: 30731x
 

Portál pro ženy