newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak chutná Mexiko v Čechách

 
Jak chutná Mexiko v Čechách

Jsem klasik. Vařím tradiční pokrmy pro manžela a děti, pochutnáváme si na lehkých a jednoduchých jídlech, nelibujeme si v těch kořeněných a pálivých. Přesto nám zachutnalo Mexiko a recept jsme si přizpůsobili tak, jak nám vyhovuje. Časově nenáročné jídlo, které je přímo ideální k zahradnímu posezení a zachutná i návštěvám. Ingredience jsou bez potíží k dostání, zkuste to také…

 

 

Jak na TORTILLU po česku?

 

Suroviny:

 

Kuřecí nebo krůtí maso

Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech příchutí)

Sáček koření Santa Maria Fajita Seasoning mix

Sklenička jemné omáčky Taco sauce mild (od stejné značky)

Zakysaná smetana krémová

Ledový salát

Rajčata

Eidam

 

Postup:

 

Den předem si naložíme maso. Kořenící směs smícháme s menším množstvím olivového oleje a nudličkami masa. Není třeba dosolovat. Přikryjeme a uložíme do chladu.

 

Příprava:

 

Dopředu si nachystáme ledový salát tak, že rozdělíme na volné listy velké asi jako dlaň. Rajčata pokrájíme na kostičky, eidam na proužky (můžeme i nahrubo nastrouhat). Zakysanku jen promícháme, nijak ji nedochucujeme. Až nečekaně zjemní celkovou chuť pokrmu.

 

Rozpálíme hlubší pánev a masovou směs v ní zprudka opečeme. Jakmile se začne barvit, přidáme skleničku s omáčkou a už jen podusíme. Směs by neměla plavat. Přebytečná tekutina by se měla vydusit.

 

Tortilly ohřejeme podle návodu na obalu (v pánvi nebo mikrovlnné troubě do vlažna), potřeme zakysanou smetanou, poklademe listem (listy) ledového salátu, navrstvíme masovou směs, rajčata a sýr. Zavineme a už si jen pochutnáváme.

 

 

Dobrou chuť!

 

Také holdujete některému pokrmu mezinárodní kuchyně? Upravili jste si ho podle své chuti?

Napište nám svůj tip pod článek.

 

Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

2014.08.14 | Kateřina Pořízová | přečteno: 31080x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: mexická tortilla; recept na mexickou tortillu; ideální letní jídlo

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Společný orgazmus není nemožný, jen vyžaduje hodně trpělivosti

Díváte se na romantický film, kde právě vrcholí milostná scéna. Ti dva se poznali před několika dny, možná dokonce ho...
 
celý článek | Lea Kubová | 2016.02.16 | přečteno: 30786x

Je pro člověka prospěšná kombinace CBD a kofeinu?

Patříte mezi milovníky kávy, kteří si svá rána nedovedou představit bez šálku dobré kávy nebo čaje? Kofeinový nápoj dodá...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.06.15 | přečteno: 31044x

Kdy přijde ta správná chvíle?

Tři ženy, tři rozdílné příběhy. Přesto je čekání na tu pravou chvíli spojuje v jeden. Nečekejte věčně, život je na to...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.11.28 | přečteno: 30797x

Španělské osvěžení do horkých dnů: vyzkoušejte tři tradiční studené polévky

Když teploty stoupají, Španělé sahají po svých osvědčených pokladech - studených polévkách, které spojují chuť, jednoduc...
 
celý článek | Nina Albertová | 2025.08.15 | přečteno: 230x
 

Portál pro ženy