newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Fitbox – sport, při kterém se zaručeně odreagujete

 
Fitbox – sport, při kterém se zaručeně odreagujete

Přemýšlíte nad tím, že začnete sportovat, ale běh ani posilovna vás nebaví? Nebo byste se zkrátka jenom chtěla odreagovat a zbavit se negativních myšlenek? V tom případě vyzkoušejte fitbox. V poslední době si ho oblíbilo stále více lidí, především žen – a není se čemu divit.

 

 

Co je vlastně fitbox?

Fitbox je cvičení, při kterém zapojíte celé tělo a zároveň si zlepšíte náladu. Spočívá v sestavě kopů a úderů do boxovacího totemu. Někomu se může zdát, že jde spíše o bojový sport, ale jde spíše o aerobní cvičení. Nemusíte znát žádné základy boxu, stačí se naučit několik pohybů, které se většinou opakují. Celou lekci doprovází rytmická hudba, takže se nemusíte stydět nahlas si zakřičet.

 

Jaké jsou největší výhody fitboxu?

Asi největší výhoda je, že pokud chcete zhubnout nějaké to kilo, nebo jenom zpevnit tělo, tento druh pohybu vám k vysněné postavě rozhodně pomůže. Zapojíte velké množství svalů, které intenzivně posilujete a jelikož jsou pohyby většinou velmi rychlé, rozhodně se i zapotíte a spálíte velké množství kalorií. Cvičení je nejvíce zaměřené na zádové svalstvo, ruce, stehna a bříško.

Další velká výhoda je, že již po několika lekcích určitě poznáte, že daleko více vydržíte. Vaše kondice se bude lekci od lekce zlepšovat a i v běžných aktivitách uvidíte rozdíl. Možná nezvládnete prvních pár hodin bez několika vynechaných minut a druhý den budete vědět i o svalech, o kterých jste den předtím ani nevěděla, ale o to větší radost budete mít, až zvládnete celý náročný trénink bez problému.

Čím se fitbox liší od většiny sportů, je jeho opravdu velký pozitivní vliv na psychiku. Můžete si představit šéfa, bývalého přítele, nebo jenom někoho, kdo vás ten den naštval. Nikomu neublížíte, ale vám to pomůže. Každému samozřejmě pomáhá jiná aktivita při odbourání stresu a vzteku, ale komu by se neulevilo, kdyby se mohl „vymlátit“?

 

Pro koho je fitbox vhodný?

Fitbox je vhodný pro každého, kdo nemá žádné závažné zdravotní problémy, které by ho omezovaly při sportu. Téměř v každém větším městě už určitě najdete nějaké sportovní centrum, kde se fitboxu věnují. Na lekci mohou jít ženy i muži, ale většinou je převaha žen.

Na trénink vám postačí pohodlné sportovní oblečení, tenisky, ručník, bandáže a chuť odnést si to nejlepší a ponechat za sebou to nejhorší.

 

2017.12.02 | Tereza Zelinková | přečteno: 30581x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: fitbox sport kondice cvičení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Důležité tipy v boji proti rakovině

Ačkoliv je současná medicína na vcelku vyspělé úrovni, stále existuje mnoho chorob, se kterými se nedokáže vypořádat ...
 
celý článek | Admin | 2015.04.01 | přečteno: 30076x

Seriál o grilování: 6. díl – Jak správně grilovat maso?

Při představě šťavnatého kusu masa připraveného na grilu se nesbíhají sliny snad jen vegetariánům. Pokud mezi ně nepa...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.15 | přečteno: 30102x

Soutěž o 3 knihy Zánět - skrytý zabiják

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.07.29 | přečteno: 30211x

3 důvody, proč si koupit bezdrátová sluchátka

V současné době jsou k dostání různé varianty bezdrátových sluchátek, které se navíc odlišují nejen kvalitou, ale také p...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.07.22 | přečteno: 30134x
 

Portál pro ženy