newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Víte, jak správně nosit a kombinovat šperky?

 
Víte, jak správně nosit a kombinovat šperky?

Šperky jsou nedílnou součástí ženského šatníku. Díky nim vytvoříte i z nenápadného modelu outfit jak z přehlídkového mola. Víte ale, jak správně nosit a kombinovat různé druhy šperků a nešlápnout při tom vedle? S našimi radami se módního faux paux zcela jistě vyvarujete!

 

Nebojte se mixovat kovy

Nacházejí se ve vaší šperkovnici kousky ze žlutého a bílého zlata, stříbra, z platiny a třeba ještě chirurgické oceli? Zapomeňte na poučky, že zlaté náušnice a stříbrné prsteny se k sobě nehodí. Vsaďte na podobnou barvu kovu či na stejně barevné kamínky zasazené do šperků, experimentujte a zkoušejte neotřelé kombinace.

Styly kombinujte citlivě

To, že jste se naučila kombinovat kovy, pořád ještě neznamená, že máte vyhráno. Každý šperk má svůj styl, který nejlépe vynikne v kombinaci s podobně laděným doplňkem. Nejde o to, že se musíte striktně držet jednoho jediného stylu, ale měla byste věnovat čas jejich dokonalému sladění.

Vrstvěte

Při vrstvení se zaměřte vždy jen na jeden druh šperku, tedy například pouze na náhrdelníky, náramky nebo naopak prsteny. Využijte nejen různých stylů, ale také rozličných délek nebo tvaru a velikosti kamenů. I v tomto případě samozřejmě platí, že se není třeba bát kombinace různorodých kovů, barev a povrchových úprav.

Diamanty nechte vyniknout

Vlastníte šperk s diamantem? V tom případě se mějte na pozoru při jeho kombinování s ostatními ozdobami. Diamanty totiž potřebují prostor k tomu, aby vynikly a zazářily v celé své kráse, při vrstvení na ně proto rovnou zapomeňte. Pamatujte také na to, že zatímco šperk s drobnými diamanty můžete nosit každý den, klenot osazený výrazným kamenem se hodí jen pro vzácné příležitosti. Patří k němu minimálně koktejlové šaty a slavnostní večeře či návštěva divadla!

Slaďte šperk s oblečením

Jistě se ve vaší šatní skříni nacházejí jak módní kousky, které šperky nepotřebují, tak oblečení, které si o ně vyložené říká. Jestliže si chystáte obléknout top s výstřihem do V nebo s odhalenými rameny, vsaďte na výrazný náhrdelník nebo dlouhé visací náušnice. Naopak rolák se hodí doplnit ozdobnými prsteny, náramky nebo třeba zlatými náušnicemi, které vyniknou zvlášť v případě, že si vyčešete vlasy.

 

Zatoužila jste po novém šperku, který byste mohla kombinovat se svými stávajícími doplňky? Prohlédněte si širokou nabídku klenotů na Heurece. Najdete mezi nimi stříbrné náhrdelníky různých délek, zlaté náušnice nebo prsteny osazené drahými kameny.

 

 

2021.03.29 | Lea Kubová | přečteno: 30206x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda krása šperky žena šatník

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Červené krásky od hvězdného Louboutina

Slavné "Louboutinky" letos oslavily dvacet let. Již dvacet let patří tyto střevíčky mezi nejluxusnější obuv. Mnohé celeb...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.23 | přečteno: 30089x

Relaxační masáž vzpruží vaše tělo i mysl

Určitě to také znáte. Záda bolí, tělo začíná protestovat a vy cítíte, že opravdu potřebujete pořádný relax. Navíc kon...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.08.26 | přečteno: 30074x

Strach

  Strach z každé kapky vody... ...
 
celý článek | Veronika Tvarůžková | 2014.07.01 | přečteno: 30089x

NOVÝ ROK, NOVÝ ZAČÁTEK

Jako každý rok, i letos se blíží ten čas, který přímo vybízí ke změně. S příchodem nového roku nastává období, kdy jedna...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.12.27 | přečteno: 30323x
 

Portál pro ženy