newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Důkladné čistění koberců a čalouněného nábytku? Nejlépe si poradí specializovaná firma

 
Důkladné čistění koberců a čalouněného nábytku? Nejlépe si poradí specializovaná firma

Před Vánoci čeká nás ženy spousta povinností. Není to jen pečení cukroví, shánění dárků pro blízké a chystání vánoční výzdoby, ale také velký úklid, který tomuto předchází. Mít na svátky vše čisté a voňavé si zkrátka nedokážeme odpustit, i kdybychom měli uklízet po večerech a nocích. Patří do vašeho generálního úklidu i snaha o důkladné čistění koberců nebo sedací soupravy? A co to nechat letos na profesionálech a užít si místo toho trochu předvánoční pohody?

 

Ač je dnes na výběr dost druhů pěkné a snadno udržovatelné podlahové krytiny, koberce jsou pořád stálicí v oblíbenosti a najdou se v mnoha domácnostech. Na jejich designovou variabilitu, izolační vlastnosti a příjemný povrch hodně lidí nedá dopustit. S jejich udržováním v čistotě je to ale trochu horší. V kobercích se usazuje prach, nečistoty, mastnota i pachy. U sedacích souprav mohou být kromě těchto nečistot uvnitř ještě roztoči, jejichž výkaly jsou silnými alergeny. Na toto běžné vysávání klasickým vysavačem prostě nestačí, i kdybyste se snažily sebevíc.

Specializovaná firma si s nečistotami poradí

Alespoň jednou za čas je proto dobré nechat si vše vyčistit kvalitně a profesionálně metodou mokrého čištění. Není problém najít vhodnou firmu, ať už bydlíte kdekoliv, stačí zadat třeba čištění koberců Plzeň nebo čištění koberců Praha. Hledejte firmy, které mají zkušenosti a používají k práci kvalitní prostředky, jako ty námi doporučované. Reference vám pak jistě napoví, na koho konkrétně se obrátit.

Účinek, který je vidět na první pohled

Čištění koberců a čalouněného nábytku mokrou metodou je opravdu účinné. Nejdříve je speciální tryskou vpraven pod tlakem až do hloubky materiálu čistící prostředek, ten rozpustí všechnu špínu a následně je vše odsáto výkonným vysavačem. Oproti ručnímu tepování tak nezůstává velká vlhkost a směs čistícího prostředku a nečistot v materiálu, ale je důkladně odstraněna. Výsledkem jsou skutečně do hloubky čisté a voňavé koberce a čalouněný nábytek. Navíc se tímto i oživí barvy materiálu a omladí jeho vzhled.

Vezměte letos úklid opravdu od podlahy, ale nedřete se s tím samy. Najmout si na tuto práci specializovanou firmu není zas tak drahé a za výsledný efekt to určitě stojí.

 

2016.11.29 | Martina Limbergová | přečteno: 30083x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: čistění koberců domácnost úklid

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co nejlépe pomůže od nachlazení?

S chladnějšími dny opět přichází i zvýšené riziko onemocnění dýchacích cest. Naše tělo začíná být oslabené někdy i výraz...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.27 | přečteno: 30279x

Vylepšete svůj vůz snadno a rychle. A za minimum peněz

Máte rádi auta a baví vás vrtat se v motoru nebo studovat časopisy plné vychytávek ze světa motorismu? Do auta nutně nem...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.08.30 | přečteno: 30217x

Je pro člověka prospěšná kombinace CBD a kofeinu?

Patříte mezi milovníky kávy, kteří si svá rána nedovedou představit bez šálku dobré kávy nebo čaje? Kofeinový nápoj dodá...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.06.15 | přečteno: 30075x

Takový normální týden u nás

„Ty si musíš kafe se mnou poznamenat do diáře?“ napsala mi do chatu sestřenka z Prahy, která se zase...
 
celý článek | Meridene | 2016.07.05 | přečteno: 30060x
 

Portál pro ženy