newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

JARNÍ OČISTA PLETI ANEB VYROBTE SI DOMÁCÍ MASKU Z DOSTUPNÝCH INGREDIENCÍ

 
JARNÍ OČISTA PLETI ANEB VYROBTE SI DOMÁCÍ MASKU Z DOSTUPNÝCH INGREDIENCÍ

Dopřejte pleti vydatnou a účinnou očistu v podobě domácí masky, která má hned několik předností. Ocenitelné je, že si lze připravit masku z běžně dostupných surovin a samozřejmě pro konkrétní typ pleti. Poskytněte své pleti přírodní výživu.

 

Je vhodné dopřát své pleti tu nejlepší výživu prostřednictvím domácí masky. Výhodou je, že se jedná o levnou a velmi efektivní záležitost. Hýčkejte svou pleť, která si to rozhodně zaslouží a odměnou bude vaše svěží, projasněná a mladistvá tvář. Zásadní je aplikace masky na řádně odlíčenou a čistou pokožku.

NORMÁLNÍ PLEŤ

Banánová maska s tvarohem: 1 menší banán rozmixovat se 2 polévkovými lžícemu tvarohu, 1 žloutkem a polévkovou lžící smetany. Vše promíchat a nanést na obličej i krk. Po půl hodině umýt vlažnou vodou.

Hrušková maska: oloupat 1 hrušku, nakrájet na malé kousky a rozmixovat, poté přidat 1 polévkovou lžíci smetany a ½ lžičky medu. Důkladně promíchat a nanést na obličej. Nechat působit 10 minut a pak opláchnout vlažnou vodou.

SMÍŠENÁ PLEŤ

Jogurtová maska s vločkami: maska, která působí i jako účinný peeling. 1 bílý jogurt smíchat s 2 polévkovými lžícemi ovesných vloček, uložit na 10 minut do chladu. Pak aplikovat ve stejnoměrné vrstvě na obličej, jemnými krouživými pohyby pár minut takto masírovat pokožku. Poté umýt obličej vlažnou vodou.

NA BOJ S T-ZÓNOU

Maska z jahod či červeného melounu: jahody nebo meloun rozmixovat na hladkou kaši, natřít na T-zónu, nechat působit po dobu 10 minut a poté umýt vlažnou vodou. Výsledkem je krásná pleť bez zanícených pórů a černý drobných teček. Pokožka je krásně rozzářená.

Pomocník v podobě citronu: rozpůlit citron, dužinou přejíždět po T-zóně alespoň 3 minuty, pozor na oči a okolí. Obličej je třeba umýt spíše studenou vodou.

MASTNÁ PLEŤ

Maska z jedlé sody: 1 balíček jedlé sody nasypat do misky, přidat vlažnou vodu a míchat, dokud nevznikne tužší hmota, tu pak aplikovat na pleť, v tomto případě je ideální tak učinit po večerní koupeli. Masku nechat působit 15 minut. Smýt vlažnou vodou.

SUCHÁ PLEŤ

Maska z banánových slupek: v banánové slupce se nachází lutein, což je účinný a silný antioxidant, stačí tak potřít obličej banánovou slupkou a nechat působit ½ hodiny. Pak opláchnout.

Medová maska s olivovým olejem: smíchat med s olivovým olejem. Směs nanést na obličej, ale lze i na celé tělo. Nechat působit po dobu 10 minut a poté opláchnout. Pokožka bude velmi jemná a krásně hebká.

 

 

 

2019.04.05 | Kateřina Lulková | přečteno: 30099x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pleťová maska domácí pleťová maska krása domácí péče

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vysoké Tatry - balzám pro duši i tělo

Konec roku se nachýlil a s ním vedle očekávání Vánoc přichází i touha po klidu a odpočinku. Únavu těla i mysli, která...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.16 | přečteno: 30112x

Znovu rozpoutat vášeň

          Vytrácí se z Vašeho vztahu vášeň? Pociťujete všední stereotyp?...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.07.19 | přečteno: 30110x

Vánoční nabídka na Afro-Bailar Prague Festival 2013

Nevíte, co svým přátelům nebo rodině koupit pod stromeček? Mám pro vás jeden super tip! ...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.09 | přečteno: 30078x

Zajistěte si dobrou imunitu i během podzimu

Horké letní měsíce bohužel končí a přichází chladný podzim. Je obecně se známo, že během tohoto období jsou lidé mnohem ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.09.24 | přečteno: 30089x
 

Portál pro ženy