newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

5 zaručených tipů, jak zařídit venkovní kuchyni

 
5 zaručených tipů, jak zařídit venkovní kuchyni

Jak zařídit venkovní kuchyni a vytvořit si nový kulinářský ráj na zahradě? Pokud si i vy chcete vychutnat letní slunce a teplé večery s rodinou a přáteli, venkovní kuchyně je pro vás tím pravým řešením. V tomto článku vám přinášíme x zaručených tipů, jak zařídit venkovní kuchyni a vytvořit si tak prostor, který vás inspiruje k novým kulinářským zážitkům.

 

Zvažte umístění a velikost venkovní kuchyně

Rozhodněte se, kam venkovní kuchyni umístit a situovat. Ať máte dostatek prostoru na kulinářské umění, a zároveň je vám v ní příjemně. Asi nejlepší varianta je vše umístit pod pergolu.

Vařit pod širým nebem je dost riskantní, navíc to nesvědčí vybavení. Levné venkovní stany jsou zase nespolehlivé a z nekvalitních materiálů. Poctivá dřevěná pergola vás ochrání před rozmary počasí a vydrží vám celý život. Navíc pod ní uděláte i příjemné sezení. A krásně si ji zvelebíte, přesně podle svého gusta.

Pokud máte velkou zahradu, můžete zvážit rozsáhlejší venkovní kuchyňský blok, ale pokud máte menší zahradu, doporučujeme menší gril a jednoduchý kuchyňský stůl. Důležité je, aby byl prostor snadno dostupný a měli jste všechno pěkně po ruce.

Vyberte to pravé vybavení

Rozhodněte se, jakou venkovní kuchyni vlastně chcete mít. Co všechno budete potřebovat? Narazíte totiž na 1000 a 1 řešení. Někdo si vystačí s grilem a menším zázemí. Jiní zase potřebují kompletní kuchyňské bloky s ledničkou, linkou a dřezem.

Můžete začít skromněji a časem si přikoupit další vybavení. Krásně vypadá například venkovní kuchyně, která plynule navazuje na kamenný krb. Oheň může ohřívat i malou troubu, kde upečete třeba domácí chléb.

Zvolte vhodné spotřebiče

Správní pomocníci zajistí, že to budete moct ve venkovní kuchyni pěkně rozparádit. Jestli je vaření vaše vášeň, nedržte se při zemi! Dopřejte si to, po čem vaše srdce touží. Nakonec, láska přece prochází žaludkem. Tak proč se omezovat. Nejen vy, ale i vaše rodina to ocení.

Při nákupu spotřebičů do venkovní kuchyně vsaďte na kvalitní a odolné vybavení, které vydrží venkovní podmínky. Pergola sice poskytne určitou ochranu, i tak je ale pod ní situace trochu jiná než u vás v domě. Základem je již zmíněný gril, šikovný je i vařič a menší lednice. Dále si do ní můžete pořídit také myčku na nádobí. Záleží na vašich finančních možnostech.

Vdechněte venkovní kuchyni život

Udělejte z venkovní kuchyně místo, kam se budete těšit. Dodejte jí něco ze své osobnosti. Nebo ji zařiďte tak, ať vkusně navazuje na vnitřní interiér. Toho docílíte tím, že použijete podobné materiály a barevnou paletu.

Malé detaily, na kterých záleží

Vyberte stylové osvětlení, dekorace a doplňky, pořiďte si pěknou, bytelnou linku a zahradní nábytek. Prázdná místa vyplňte například podomácku vyrobenými květináči, ze kterých budou vykukovat bylinky. Nebo nechte pergolu s kuchyní obrůst popínavými rostlinami a proměňte ji v království, kde vás nebude nikdo rušit.

 

2023.04.22 | Lea Kubová | přečteno: 30247x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nábytek doplňky domov zahrada kuchyně léto grilování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Měsíc poté aneb jak jste na tom vy a vaše předsevzetí

Patříte mezi ty, kteří si každý rok dávají alespoň jedno novoroční předsevzetí? Už zase hubnete, přestáváte kouřit ne...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.01.28 | přečteno: 30106x

Tipy, jak zlepšit paměť a být více kreativní

Máte problémy se zapamatováním si důležitých informací? Pokud ano, přečtěte si naše tipy, jak zlepšit paměť a být zárove...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.04.22 | přečteno: 30106x

Silikonová prsa ve 21. století: Informovanost nade vše

Silikonová prsa a jejich pořízení se s měnící se dobou stávají tématem stále více vhodným rozebrání a otevření ve s...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.07 | přečteno: 30290x

Konečně jaro

  Miluju přírodu a to, jak se v každém ročním období mění. Na jaro se ale vždycky těším nejvíce. Myslím, že ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.03.18 | přečteno: 30308x
 

Portál pro ženy