newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

 
 

Grilované kukuřičné klasy

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 klasy mladé kukuřice
  • 6 lžic olej
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
  • Špetku mletého černého pepře

Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné klasy opatrně oloupejte. Listí můžete buď nechat a svázat kouskem provázku, čímž vytvoříte držátko, nebo odstranit. V tom případě je dobré do kukuřice zapíchnout špejli, aby bylo při jídle za co ji chytit. Následně klasy potřete připraveným bylinkovým olejem a grilujte zhruba 15 minut na středním žáru, nezapomeňte je otáčet. Poté ihned podávejte.

Grilovaná krkovička naložená v pivu

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 plátky krkovice
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 300 ml černého piva
  • 100 g másla
  • Svazek čerstvé majoránky (případně 1 lžíci sušené)
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

Maso je nejlepší naložit den předem, aby se přes noc v lednici dobře naleželo. Nejdříve si připravte marinádu. Ve vyšší pánvi rozehřejte máslo, přilijte do něj pivo a po promíchání sejměte z plamene. Přimíchejte zázvor, majoránku a kmín. Plátky masa zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete rozmačkaným česnekem. Poté maso vložte do připravené marinády a uložte ho v lednici do druhého dne. Před grilováním vyndejte maso z lednice chvíli dopředu, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Grilujte z každé strany zhruba 6 minut. Jako přílohu můžete zvolit pečivo, grilované brambory, odlehčený bramborový salát nebo zeleninový salát podle chuti.

Grilované banány se zmrzlinou

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 banány
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • 1 dcl rumu
  • Hrst rozinek
  • Mletou skořici
  • Alobal

Banány oloupejte a podélně rozřízněte. Každou polovinu položte na čtverec z alobalu dost velký na to, aby šel banán dobře zabalit. Na banán položte asi lžíci másla, přisypte trochu rozinek, zakápněte lžící medu a posypte špetkou mleté skořice. Banány zabalte a položte na rozpálený gril. Po zhruba 5 minutách otočte a grilujte ještě z druhé strany. Grilované banány podávejte se zmrzlinou podle chuti, přidat můžete i šlehačku a posypat vše strouhanou čokoládou nebo zakápnout čokoládovým topingem.

 

| přečteno: 30124x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování, recepty, na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

MASÁŽNÍ VÁLEČEK JAKO POMOCNÍK PRO KRÁSNOU PLEŤ

Péče o pleť, to je nevyčerpatelné téma. Existuje tolik rad, doporučení, návodů a pomůcek pomáhajících ženám vypadat přit...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.03.08 | přečteno: 30175x

Suchý konce: Bonboniéra nejen dámských životů

Čas běží. Mnohdy nám život nabízí zdánlivě bezvýznamné okamžiky, které se zítra už nevrátí, možná je zapomeneme, možná s...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2017.10.19 | přečteno: 30081x

Módní šaty pro jaro 2021

Nová sezóna přináší nové módní kombinace! Už se také nemůžete dočkat, až do ulic vyrazíte v nových jarních šatech? Podív...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.03.02 | přečteno: 30141x

ALERGIE NA SLUNCE DOKÁŽE ZKAZIT RADOST Z LÉTA

Alergie na sluníčko, solární dermatitida, polymorfní světelná erupce – ať už si vyberete jakýkoliv název, jedná se o nep...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.06.08 | přečteno: 30145x
 

Portál pro ženy