reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Konec zimy patří orchidejím

 
celý článek | Klára Hrdá | přečteno: 30126x 2015.03.07

Být single je in!

 
celý článek | Monika Holemá | přečteno: 30121x 2013.04.27

Vánoční výzdoba bytu – trendy nápady pro váš domov

 
celý článek | Admin | přečteno: 30172x 2016.11.12

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

| přečteno: 30368x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování, losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

KOUPÁNÍ V LESE: CO JE SHINRIN-YOKU TERAPIE

Je sice léto, ale není koupání jako koupání. „Vykoupat“ se totiž můžete pouhou procházkou lesem. Nemáme na mysli koupání...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.08.10 | přečteno: 30230x

Čerstvé bylinky, které by neměly chybět v žádné kuchyni

Mnoho lidí nemá ve zvyku používat bylinky v kuchyni, ale mnoho jiných si ani nedokáže bez bylinek gastronomii představit...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.04.27 | přečteno: 30134x

Proč je milujeme?

Zná to každá z nás. Jsou dny,  kdy bych ty svoje dva chlapi nejradši vystřelila na měsíc.  Neuklizené ...
 
celý článek | Meridene | 2014.05.19 | přečteno: 30093x

Gastro club Mušlárna - vyrazte do Olomouce za nevšedním kulinářským zážitkem

Léto už sice skončilo, ale užít si atmosféru přímořské dovolené můžete i na podzim. A nemusíte kvůli tomu ani cestovat d...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.09.08 | přečteno: 30416x
 

Portál pro ženy