newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zasoutěžte si o poutavé knihy spisovatelky Danky Šárkové

 
Zasoutěžte si o poutavé knihy spisovatelky Danky Šárkové

Soutěž již byla ukončena, děkujeme za účast. Kniha Horal(ka) putuje k Janě Z. a Ditě K., kniha Světlo a tma k Lucce P. a Honzovi F., gratulujeme!

 

Podzim se brzy přehoupne v pravou zimu, počasí venku je už teď někdy hodně nevlídné. Přemýšlíte, čím si zpestřit dlouhé pošmourné dny a večery, kterých je před námi ještě dost? Zachumlejte se pod teplou deku s hrnkem dobrého čaje a vezměte do ruky zajímavou knihu, třeba od oblíbené české spisovatelky Danky Šárkové. Přinášíme vám soutěž o dva výtisky její novinky Horal(ka) a další dva předchozí úspěšné knihy Světlo a tma.

Horal(ka)

Lenka je žena po čtyřicítce, které vylétly děti z hnízda a zůstala v pražském bytě sama, bez chlapa. Má dobře placenou práci redaktorky, je zvyklá elegantně se oblékat a posedávat s kamarádkami v kavárnách. Jednou se rozhodne skoncovat se svojí samotou a na internetové seznamce narazí na zajímavého muže, který však bydlí na samotě v Krkonoších. Dokáže se Lenka vzdát svého dosavadního života kvůli lásce?

Ukázka: Lenka seděla na toaletě. Trávila tam už dobrých dvacet minut a její stav jí nedovoloval odejít. Bylo jí zle. Nezvracela, neměla průjem, ale postihl ji den duševního blití. Je nedokonalá, ba přímo hrozná. Na sklonku čtyřicátého druhého roku došla k závěru, že je neschopná a stárne. Měla pocit, že jejím největším omylem jsou dva synové. Dvě nedokonalé bytosti! Chtěla vždycky holčičku, tak proč jí osud přichystal dar v podobě dvou kluků? Když byli malí, tak to ještě jakžtakž zvládala.

Vzpomínala na řeči starších žen, když se ji snažily povzbudit: „Jo, malé děti, to nejsou žádné starosti. Počkej, až vyrostou, to se teprve zblázníš.“

 

Světlo a tma

Pepa pochází z malé moravské vesnice a chce mít hlavně klid. Jenže lidé v jeho okolí mají úplně jiný názor. Oba rodiče mu upřímně přejí, aby jednou prožil jiný život než oni – obyčejní lidé a snaží se své nesplněné ambice podstrčit svému jedinému synovi. Díky tomu mu už v dětství zadělají na budoucí problémy.

U Pepy se rozvine vážná psychická nemoc, která se nedá vyléčit. Když se mu do života připlete jeho budoucí žena Marie, která vyžaduje jen luxus a peníze, je Pepa úplně ztracený a nechápe, proč vztahy a lidská důstojnost jsou až někde na posledních místech. Po mnoha letech se Pepa seznámí s Evou z Velké Británie, která koupila krásný ranč ve středních Čechách. I ona chce mít hlavně klid. Bude jim osud přát?

Ukázka: „Už nemůžu dál, už nemůžu,“ šeptám si do dlaní. Z úst mi tečou sliny. Jsem totálně opilý. Z očí, které mám podlité krví, se mi valí slzy.

Jsou to slzy promarněného života.

„K čemu mi je, že moje přítelkyně je úspěšná… manželka byla taky skvělá… určitě… já jsem nula. Máma. Moje báječná maminka už tady není, otec… Nejsem schopný vydělávat peníze… Nic.“

Celou dobu jsem invalidní důchodce. Vždyť já chci pracovat, ale…

Hlavou se mi honí myšlenky:

Skončím to!

O autorce:

Danka Šárková je spisovatelkou společenských románů, které se zabývají především vztahy v rodinách a na pracovištích. Celkem už do její bibliografie náleží 13 knih. Žije se svým partnerem na samotě v Krkonoších a mezi její největší záliby patří cestování, projetou má část Afriky i Asie.

Vyhrajte poutavé romány Horal(ka) a Světlo a tma

Soutěžní otázka:

Danka Šárková vede mimo jiné také kurzy pro veřejnost. O jaké kurzy jde?

a) kurzy psaní detektivek

b) kurzy automatického psaní

c) malířské kurzy

Nápovědu najdete zde.

 

Svou odpověď na soutěžní otázku posílejte na adresu soutez@portalprozeny.cz a jako předmět zprávy uveďte "horalka". Soutěž trvá do čtvrtka 30.11.2017.

 

2017.11.18 | Martina Limbergová | přečteno: 30157x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: soutěž knihy Danka Šárková česká spisovatelka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Originální zvířecí trička přinesou radost a dobrou náladu

Milujete kočky nebo psy? Cítíte se dnes ráno jako šelma nebo byste nejraději prospali celý den jako netopýr? Ukažte t...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.08.29 | přečteno: 30104x

Nehoda na večírku? Poradíme vám, jak se zbavit nechtěných skvrn!

Na večírcích, ať už firemních nebo rodinných, si užijete nejen hodně zábavy, ale také ochutnáte spoustu dobrého jídla a ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.02.20 | přečteno: 30068x

Gastro club Mušlárna - vyrazte do Olomouce za nevšedním kulinářským zážitkem

Léto už sice skončilo, ale užít si atmosféru přímořské dovolené můžete i na podzim. A nemusíte kvůli tomu ani cestovat d...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.09.08 | přečteno: 30335x

Kvalitní a prostorné matrace? Můžete je sehnat i v akci 1+1

Výběr matrace je velice důležitý zejména s ohledem na kvalitní spánek. Právě kvalitu spánku bychom si měli opravdu hlída...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.03.11 | přečteno: 30148x
 

Portál pro ženy