newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zajeďte do Španělska na poznávací či pobytový zájezd. Jste-li městský typ, volte eurovíkend.

 
Zajeďte do Španělska na poznávací či pobytový zájezd. Jste-li městský typ, volte eurovíkend.

Jedna z nejoblíbenějších prázdninových destinací Španělsko turistům nabízí příjemné pobytové zájezdy na krásných dlouhých plážích, stejně jako poznání divokých hor a historických měst. Do země můžete vycestovat v kteroukoli roční dobu a vychutnávat krásy, kterými turisty po celý rok překvapuje.

 

Každá autonomní oblast Španělska poskytuje jiné vyžití

Cestovat do Španělska můžete na občanský průkaz. Úředním jazykem je španělština, ale na frekventovaných turistických místech se domluvíte také francouzsky nebo anglicky. Země je členem eurozóny a v roce 2002 přijala euro. Stát se člení na 17 autonomních oblastí, patří k němu města Ceuta a Melilla na severu Afriky a 24 ostrovů. Pro pobytové zájezdy jsou nejvhodnější letní měsíce, pro poznávací zájezdy je ideální jaro a podzim. Na eurovíkendy můžete zajet i v zimě. V jižní části Španělska dosahují teploty v létě na 35 °C, na severu se pohybují kolem 25 °C. Celoroční dovolenou si užijete na Kanárských ostrovech, kde se teplota vzduchu drží nad 20 °C.

U moře už za pět hodin

Letenku do Španělska pořídíte za výrazně odlišné ceny, které závisí na cílové destinaci. Do Barcelony se letecky dostanete za 4 000 Kč, na Tenerife nebo do Granady za dvojnásobek. Při nákupu letenky na poslední chvíli se částka zvýší i o několik desítek procent. Pro opozdilce se vyplatí last minute zájezdy s cestovní kanceláří. Na sever Španělska trvá cesta autem kolem dvaceti hodin. Při cestování autem je výhodou nízká cena dopravy. Odradit vás může dlouhá cesta, kolony na silnici, povinná výbava auta a odlišné dopravní předpisy ve Španělsku, Francii a Německu.

Eurovíkend: Široké spektrum možností cestování a poznání

Ve Španělsku si užije příjemnou dovolenou každý cestovatel. Země nabízí zájezdy formou eurovíkendů do Madridu nebo Barcelony. Během tří dní poznáte krásu hlavního města Španělska nebo hlavního města Katalánska. Barcelona vás nadchne řadou alternativních kaváren, tržišť, zaujmou vás pouliční umělci v kostýmech, suvenýry zakoupíte v rozmanitých stáncích na rušné třídě La Rambla. Světoznámý park Güell návštěvníky přitahuje Gaudího architekturou, stejně jako chrám Sagrada Família. Neopomeňte ani Královský palác Palau Reial Major, katedrálu Sv. Eulálie, pomník Kryštofa Kolumba nebo park De le Ciutadella. Madrid zajímá milovníky umění galerií zvanou Museo del Prado.

Mladé láká rodiště Antonia Banderase, starší generaci osloví maurské památky

Do Andalusie jezdí turisté zejména za historickými památkami, které objevují v Malaze, Granadě, Seville či Cádizu, nebo za sluněním na krásných čistých plážích. Historické město Granada padne do hledáčku zájemcům o historické stavby a historii vůbec. Světoznámý palác Alhambra navštíví ročně nespočet turistů, a proto se doporučuje kupovat si vstupenku v turistické sezóně s předstihem. Město Málaga přitahuje filmové nadšence a fanoušky Antonia Banderase, který se zde narodil. Na plážích Costa del Sol vedoucích skrze město prožijete bezstarostnou dovolenou.

Costa Tropicana vybízí k letní pobytové dovolené. Opalování na pláži, průzračné moře a chuť sangríe vám učaruje.

Cestujete s dětmi? Využijte služeb delegáta cestovní kanceláře

Oblíbenou destinací pro rodiny s dětmi je ostrov Fuerteventura, Mallorca či Ibiza. Za zábavou se nejvíce jezdí na pobřeží Costa Brava, do Barcelony nebo na Mallorcu. Naleznete zde zábavní parky, tobogány, zooparky, kluby, diskotéky nebo hotely s tobogány a zábavním programem pro děti. Země poskytuje perfektní servis, skvělé pláže, dobré jídlo. Každý kout zaujme různou skupinu cestovatelů. Zkuste projet Španělsko křížem krážem a vydejte se na poznávací zájezd.

Při cestování s dětmi jednoznačně volte zájezd s cestovní kanceláří. Delegát vám bude v případě jakýchkoli potíží ihned nápomocen a problém za vás vyřeší. Ve Španělsku se domluvíte anglicky pouze v hotelu a v turistických destinacích. Potíže mohou nastat při hledání lékaře, specializovaného obchodu nebo nejkratší cesty.

I ve Španělsku platí, že láska prochází žaludkem

Kuriozitu představuje kuchyně. Každá země má své národní jídlo. Při návštěvě kraje Kastilie-León dostanete na talíř hlavně luštěniny, v provincii Navarra vás překvapí vynikající pstruh na víně. V Katalánsku si budete pochutnávat na sladkém pudinku flan, který za poslední roky v České republice zdomácněl, ale není nad originální recepturu. Ve Valencii si objednejte paellu, jelikož právě zde seženete tu tradiční. Původní receptura obsahuje rýži, králičí maso, plody moře a kuřecí maso. V ostatních provinciích narazíte na pokrmy zvané paella také, ale jedná se o upravený recept. V Andalusii si kupte smažené rybičky. Pojídají se celé i s hlavičkami. Pokud rybám příliš neholdujete, zkuste tapas. Na Baleárských ostrovech ochutnejte místní likéry, které představují naprostou delikatesu. Téměř v každé provincii dostanete vynikající víno a maso. U moře se hodně dbá na správnou úpravu ryb a plodů moře, ve vnitrozemí místní milují zvěřinu a vepřové.

 

2016.08.23 | Admin | přečteno: 30068x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dovolená cestování Španělsko rady tipy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Když láska bolí…

Tak moc dobře víš, že nemá cenu se trápit. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.07.07 | přečteno: 30095x

Zdravé tuky by neměly chybět ve vašem jídelníčku. Nabízí řadu přínosů, včetně snazšího hubnutí

Většina lidí se chce během diety vyhýbat tukům, což je však paradoxně velká chyba. Právě tyto prvky totiž umožňují ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.09.11 | přečteno: 30137x

Dlažba v celém bytě je stylová

Dlažba v celém bytě se opravdu prosadila a proslavila. V současné době se dlažby a dlaždice používají ve všech interiére...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.08.26 | přečteno: 606x

Pěstování rýmovníku krok za krokem. Nejčastější chyby.

O účincích rýmovníku - pokojovky, která vás zbaví rýmy a nachlazení - a jeho pěstování už jsem toho sepsala...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.07.28 | přečteno: 39248x
 

Portál pro ženy