newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Mechové obrazy – svěží dekorace s dotekem přírody

 
Mechové obrazy – svěží dekorace s dotekem přírody

Přemýšlíte nad originální dekorací svého domova? Chcete si interiér oživit kouskem přírody, o který se nebudete muset starat? Pak jsou ideální volbou mechové obrazy. Tento moderní a svěží designový doplněk z pravého mechu vám domů přinese kus lesa a navodí pohodu. V čem tkví jejich kouzlo?

 

Krása přírody bez starostí a údržby

Mechové obrazy z pravého mechu a lišejníku si získávájí čím dál větší oblibu. A není se čemu divit. Vnesou do interiéru kus přírody, harmonizují prostor a stanou se oku lahodícím designovým doplňkem, kterým se budete rádi chlubit. A přitom na rozdíl od pokojových květin nezaberou místo a hlavně nevyžadují žádnou péči. Vůbec se nezalévají a nevadí jim špatně osvětlené prostory. Nemusíte se bát ani složité údržby. Antistatické vlastnosti stabilizovaného mechu odpuzují prach. Stačí jen jednou za čas obraz jemně oprášit prachovkou a je pořád jako nový. Takto vydrží minimálně 10 let, při dobrých podmínkách i déle. Celé roky se tak budete kochat pohledem na kousek lesa u sebe doma.

Stabilizace mechu

V čem tkví to kouzlo, že obrazy ze stabilizovaného mechu vydrží celé roky stejně krásné? Mechy a lišejníky, které se na jejich výrobu používají, prochází speciálním procesem konzervace. Tkáň rostliny je napuštěna konzervačním roztokem, který v ní nahradí vodu. Tím se rostlina zakonzervuje, zastaví se její růst, ale i odumírání. Při stabilizaci se mechy také dobarvují, aby časem neztratily svou původní barvu. Díky nahrazení vody roztokem se zničí i veškeré případné plísně a odstraní se hmyz. Nemusíte se bát ani toho, že by se hmyz v mechu usídlil později u vás doma, není to pro něj pohostinné prostředí.

Mechový obraz nebo mechové hodiny? Obojí je skvělou volbou

Už přemýšlíte, kde nejlépe by u vás doma obraz z mechu vynikl? Jistě bude perfektním oživením stěny v obývacím pokoji, báječně doplní ložnici v přírodních barvách, slušet mu to bude v jídelně i v předsíni. Krásným designovým prvkem jsou také mechové hodiny, kde se snoubí krása s praktičností. 

 

Umístění obrazu má pár pravidel

Při promýšlení nejlepšího místa pro svůj nový mechový obraz mějte na paměti jen několik pravidel, díky kterým vám vydrží svěží co nejdéle. Mechové obrazy jsou určeny výhradně do interiéru, venku by jim nebylo dobře a brzy by ztratily svou krásu. Stabilizovaný mech nesmí přijít do kontaktu s vodou, není tedy vhodné jeho umístění poblíž umyvadel, sprchy, fontánky a podobně. Mechu nijak nevadí nedostatek světla, může být třeba i v tmavých koutech, kde bude vypadat skvěle doplněný umělým osvětlením. Světlé místo je také fajn, obraz tak hezky vynikne i bez dosvícení, přímým slunečním paprskům se ale vyvarujte. Intenzivní sluneční světlo by totiž mělo za následek brzké vyblednutí barev. A vyhněte se také umístění poblíž krbu, topení, klimatizace či větracích otvorů. Prudké střídání teplot, případně dlouhodobé působení velmi studeného nebo horkého vzduchu by mech mohlo zničit.

Tip: Udělejte radost nejen sobě, ale i svým blízkým. Obrazy a hodiny z mechu jsou krásné a originální dárky, které jistě sklidí úspěch a neupadnou v zapomnění. Můžete je darovat k narozeninám, výročí, jako vánoční dárek , ale třeba i jako nápaditý svatební dar novomanželům. 

 

2022.04.23 | Martina Limbergová | přečteno: 30177x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domov interiér design dekorace mechové obrazy mechové hodiny stabilizovaný mech

 
archiv

Nejzajímavější články

 

POSILTE SVOU IMUNITU PŘED ZIMOU VČAS – TŘEBA ECHINACEOU!

Není žádnou novinkou, že nastávající zimní období plné deště a chladných teplot je každoročně prověrkou vašeho imunitníh...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.10.28 | přečteno: 30115x

Jezdíte rádi na návštěvy?

Na tuhle myšlenku mě přivedla nedávná synova oslava narozenin.  Pozvali jsme naše přátelé a oni velice rádi dora...
 
celý článek | Meridene | 2014.07.31 | přečteno: 30052x

Soutěž o balíček kosmetiky lavera Hydro Sensation

Soutěž už skončila. Balíček kosmetiky lavera vyhráli Andrea T., Jakub V. a Jana A., gratulujeme! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.08.23 | přečteno: 30155x

NADMĚRNÉ POCENÍ: PROČ VZNIKÁ A JAK HO ŘEŠIT

Pot je přirozená ochrana lidského organismu – hydratuje pokožku, ochlazuje ji a pomáhá vyplavovat z těla škodlivé látky....
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.11 | přečteno: 30243x
 

Portál pro ženy