newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vybíráme dětskou postel pro klidný spánek a pohádkové sny

 
Vybíráme dětskou postel pro klidný spánek a pohádkové sny

Kvalitní postel je základem pro plnohodnotný spánek, to jistě všichni víme. A obzvlášť důležitý je její pečlivý výběr, pokud jde o děti. Jak vybrat postel, ve které se bude vašemu synovi či dceři dobře spát?

 

Postel pro jedno, nebo více dětí?

Základní otázkou před samotným výběrem je, jaký typ postele vlastně hledáte. Potřebujete jen jedno lůžko, nebo budou v pokoji spát sourozenci? A máte dost prostoru, nebo musíte šetřit každý centimetr? Pokud má každý z potomků vlastní pokoj a není třeba šetřit místem, můžete mu dopřát postel téměř jakoukoliv. Ale zkrátka nepřijdou ani děti v menších pokojíčcích. Ideálním řešením jsou v tomto případě dětské palandy. Vyřeší elegantně nedostatek prostoru a děti je mají rády.

Na co si dát pozor?

Jakmile máte jasno, co vlastně hledáte, musíte se zaměřit na praktické stránky. Zdravotně nezávadné materiály a konstrukce, která zaručí bezpečnost, to jsou dva důležité parametry správné postele. Na co konkrétně si dát pozor? Rám musí být pevný a stabilní, dobře zpracovaný a ošetřený zdravotně nezávadnými barvami nebo laky. U palandy by měly být samozřejmostí zábrany proti pádu, ty jsou vhodné i u klasické postele pro menší dítko. Nezapomeňte také popřemýšlet o úložných prostorech. I když máte v bytě nebo domě dost místa, časem jistě oceníte šuplíky, kam můžete rychle a jednoduše uklidit hračky, uskladnit náhradní lůžkoviny a podobně.

Klasický design, nebo postel jako z dětských snů?

Naším posledním, ale rozhodně ne zanedbatelným, bodem výběru je samotný design dětské postele. Klasikou jsou dřevěné postele, které snadno sladíte s ostatním nábytkem. Proč by ale právě postel jako království snů nemohla být ústředním bodem pokoje a zaujmout hned na první pohled? Děti milují výrazné barvy, tak jim je dopřejte. V kombinaci třeba s bílou to bude vypadat výborně.

Máte doma malého nadšence do aut? Pak mu určitě vyrazíte dech postelí ve tvaru auta. Hasičské nebo policejní auto, formule 1, traktor, autobus, náklaďák, mašinka, to vše je možné. Autopostele se vyrábí v široké škále designů a jedna je hezčí než druhá. Toto je ideální postel pro kluky, nemyslíte? A ani holky nemusí přijít zkrátka, koupit můžete i autopostel v růžové barvě nebo kočár z pohádky pro malou princeznu. Netouží vaše ratolest právě po něčem takovém?

 

2019.07.05 | Martina Limbergová | přečteno: 30609x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení dětský pokoj dětské postele

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak poslat balík do zahraničí levně a bez zbytečných komplikací?

Není to tak dávno, kdy bylo posílání balíků do zahraničí poměrně komplikované. Dnes je všechno jinak a obávat se nemu...
 
celý článek | Admin | 2016.07.01 | přečteno: 30283x

Soutěžte o českou stavebnici pro nejmenší hrdiny

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2016.04.19 | přečteno: 30185x

Proměňte péči o tělo v rituál, na který se budete těšit

Letošní léto není zatím tak horké, jako jsme si zvykly z předešlých let, přesto ale naše pokožka a pleť dostávají zabrat...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.08.03 | přečteno: 30099x

Jak mlsají Španělé

Španělská delikatesa má jméno Leche frita, což v překladu znamená "smažené mléko", a ve skutečnosti jde o n...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.06.30 | přečteno: 30068x
 

Portál pro ženy