newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Svatby s cizinci v Čechách a jejich podmínky

 
Svatby s cizinci v Čechách a jejich podmínky

Česká republika, zejména pak Praha, je turisty stále více vyhledávanou destinací, a to nejen pro dovolené. Sňatek zde ročně uzavírá více a více cizinců. Jaké dokumenty budete potřebovat, pokud jako cizinec chcete do manželství vstoupit právě v České republice? A kde sehnat fotografku, která vám na váš velký den zajistí ty nejlepší vzpomínky?

 

 

S tím vším vám ráda pomůže svatební fotografka Markéta Šindlerová, která se mimo jiné na svém blogu věnuje právě tématu svatby cizinců nejen v Praze.

Dokumenty potřebné k uzavření sňatku v Čechách

Jaký je seznam všech dokumentů, které budete muset předložit, pokud budete chtít v Čechách uzavřít manželství, ale jeden z vás (případně oba) je cizinec?

Jedná se o občanský průkaz a úředně přeložený rodný list. Osvědčení o způsobilosti k uzavření manželství neboli „Certifikát bez překážek“. Potvrzení o trvalém pobytu na území ČR či potvrzení o trvalém pobytu cizince v zahraničí. Případně také rodné listy dětí nebo rozvodový list předchozího manželství. Vdovci musí předložit úmrtní list bývalého partnera. Je nutné zajistit, aby nevěsta i ženich rozuměli obřadu bez ohledu na svůj rodný jazyk. A na závěr je důležité také povolení k pobytu. V týdnu před svatbou si budete muset vyřídit Potvrzení o oprávněném trvalém pobytu. Ten vydává Ministerstvo vnitra a nesmí být starší více než 7 pracovních dnů ke dni uzavření manželství.

Jak naplánovat svatbu v Čechách krok za krokem?

Základem úspěchu je volba destinace v Čechách / v Praze. Stejně tak je potřeba si určit datum. Ihned po zařízení svatebního místa si najděte svou svatební koordinátorku a fotografku. Zatímco koordinátorka vám pomůže vše vyladit do posledního detailu, fotografka zajistí, že z celého dne budete mít tu nejlepší vzpomínku. 

Ideální volbou je již zmiňovaná Markéta Šindlerová. Markéta vám kromě samotného focení ráda poradí s načasováním a místem obřadu i časem focení, které se většinou odehrává v druhé polovině dne, kdy je již slunce níže. Jelikož je Markéta místní, zná skvělá místa, kde se dají pořídit ty nejlepší svatební fotky. Obvykle si s novomanželi vystačí se samotným místem svatby, které jistě přinese nejedno okouzlující focení. Eventuálně ale klienty bere i na svá další osvědčená místa. Ráda dvojici splní jakékoliv přání a pořídí jim fotografie, kde budou mít v pozadí Karlův most. Stejně tak vás s laskavostí zavede mimo hlavní cesty a umožní vám vyhnout se davům turistů.

Markéta je fotograf, který dokáže vykouzlit fotky jako ze svatebního katalogu i bez trapného a nepříjemného pózování. S maximální laskavostí a pokorou s vámi stráví váš den a předá vám z něj ty nejkouzelnější vzpomínky. 

2024.02.05 | Nina Albertová | přečteno: 440x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: svatba Česká republika cizinci

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Liposukce už nemusí být nepříjemná a bolestivá

Trápí vás nevzhledné tukové polštářky na různých partiích vašeho těla? Úporně cvičíte, vyzkoušela jste snad už všechn...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.11.25 | přečteno: 30162x

Jak vybrat kávovar

Také patříte mezi milovníky dobré kávy? Milujete tu vůni a nejvíce vám chutná, když si ji dáte v kvalitní kavárně? ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.01.23 | přečteno: 30112x

Seznam motivačních knih

I když se snažíme udržovat určitou sportovní morálku a aspoň někdy si jít zacvičit, čas od času nastane období, kdy s...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.08.20 | přečteno: 30138x

Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam – Nizozemský trojúhelník

Při další příležitosti a touze létat se mi naskytla možnost využít jednu z již mála přímých linek z Brna za lichotivo...
 
celý článek | Jiří Hošek | 2013.05.09 | přečteno: 30031x
 

Portál pro ženy