newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Opakující se životní lekce aneb Jak se poprat s principem bumerangu

 
Opakující se životní lekce aneb Jak se poprat s principem bumerangu

Možná patříte také mezi ty lidi, kterým se v životě vrátilo přesně to, co zrovna odmítali nebo nechtěli. Mohlo jít například o pracovní pozici či zdánlivě nevydařený partnerský vztah. Rozum vám to zkrátka nebere, cítíte se jako v kleštích, a nakonec se podvolíte. Opakující se životní lekce jsou zkrátka občas nevyhnutelné. Co nám vlastně chce jakýsi „princip bumerangu“ nastínit?

 

O duchovním rozvoji aneb Věříte na osud?

Pokud se alespoň z nějaké části zajímáte o svůj duchovní život, jistě je vám jasné, že lidské bytí není jen o tom, kolik peněz vyděláte, co si koupíte na sebe pěkného a co si dáte zítra k večeři. Nebo by alespoň nemělo být. Člověk by se přeci neměl omezovat pouze na materiální statky. Vyplatí se soustředit svou pozornost i na osobní rozvoj, sebevzdělávání, poznávání vlastní osoby. Existuje totiž jednoduchá rovnice – až zodpovědně poznáte sami sebe a naučíte se o sebe pečovat, pak můžete skutečně poznat ty druhé a starat se o ně s láskou a pečlivostí. A pak možná pochopíte smysl toho, co k vám přichází. Je to karma, osud, náhoda? Říkat tomu lze různými způsoby. Jedno je však jisté, všechno, co se děje, má nějaký důvod.

                                                               

Kdy lekce přicházejí?

Příkladem může být partnerský vztah. Někteří partneři se rozejdou a o několik měsíců později jsou opět spolu. Život je svedl dohromady, protože ještě neuzavřeli kompletně jednu důležitou kapitolu. Potýkají se s lekcí, která má jejich duši vyléčit nebo něco ještě naučit. Co konkrétně?

  • probudit lásku a učit se jí
  • umět se potýkat s žárlivostí i vztekem
  • naučit se přijímat změny
  • vypořádat se s vnitřním strachem
  • vymanit se z pocitu pasti
  • dát vale obavám

Ne nadarmo se říká, že opravdový partner je vlastně určitým zrcadlem. Prostřednictvím něj se můžete stát lepším člověkem, protože vám ukáže, jak na sobě pracovat, co změnit. Když tomu nebudete svolní a budete se bránit, život vám naservíruje přesně to, co nechcete. Znovu budete čelit tváří v tvář svým démonům, protože jste se neposunuli dál.

                                                                

Odešli jste v půlce a musíte něco dokončit

Podobné je to i v profesním životě. „Princip bumerangu“ se může vyskytnout v jakékoliv etapě vašeho produktivního života. Možná bude mít podobu nenaplněné pracovní nabídky pro povýšení (protože ještě ve stávající pozici musíte něco dokončit a nejste duchovně připravení někoho vést) nebo vám ukončená pozice spadne znova „na hrb“, neboť ji váš nástupce z různých důvodů odmítne. A vám nezbude v daný okamžik nic jiného než pokračovat. Samozřejmě máte vždy na výběr – jít jinam nebo zatnout zuby a obnovit svou činnost. Život vám dává prostě možnosti a nabízí další zkušenosti – to jsou principy LEKCE. Vyberete si jednodušší cestu nebo tu trnitou, která vás vrátí zpět na místo činu?

                                                                

Jak se vyrovnat s „principem bumerangu“?

Ať už jste potýkáte s opakujícími lekcemi v osobním nebo profesním životě, budete se jistě zajímat o to, jak je co nejlépe zvládnout. Zde je několik tipů na závěr:

  1. Vnímejte pocity, které se dostavují v rámci opakující se lekce. Ty vám nejlépe napoví, co dál. Je to snad lehkost bytí, radost nebo naopak pocit tíhy a viny?
  2. Zaměřte se na své reakce. Reakcím předchází pocity. Pokud tedy budou pozitivní, s opakující se lekcí si snadno poradíte. V případě negativního vnímání se výsledek nemusí podařit. Je to jednoduché – zase máte na výběr. Zvolíte trnitou cestu nebo tu hladkou?
  3. Berte to jako výzvu v rámci osobního rozvoje. „Princip bumerangu“ nepřichází do vašeho života jen tak. Cesta k řešení tedy není přes jeho odmítání ale pochopení. Přijměte fakta a postavte se jim čelem. Neodsouvejte, ale budujte, učte se a rosťte jako květina, které je poskytnuta náležitá péče. A z každého úspěchu i neúspěchu si berte ponaučení. Jedině tak vaše duše „vyroste“ a vy budete moct jít zase dál.

 

 

2024.04.13 | Jana Brandtlová | přečteno: 271x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vztahy rozum osud životní filozofie život duchovní rozvoj duchovno rozvoj princip bumerangu karma

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte poukaz na nákup originálních dřevěných dárků a mechových obrazů

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům Marii D., Josefovi O. a Lence H.! Ostatním děkujeme za účast a bude...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.05.11 | přečteno: 30303x

BOJ PROTI VIROVÉMU ONEMOCNĚNÍ BEZ NUTNÉ NÁVŠTĚVY LÉKÁRNY. STOP CHŘIPCE!

Nevlídné zimní počasí, razantní výkyvy teplot, přecházení ze zimy do přetopené místnosti a naopak, to vše nahrává oslabe...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.02.05 | přečteno: 30076x

Vyhrajte rodinnou vstupenku do zábavního centra VIDA!

Soutěž už skončila. Gratulujeme výhercům Zuzaně K., Josefovi L. a Krystýně F. a přejeme skvělou zábavu. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.02.13 | přečteno: 30171x

Kouzelná levandule: Jaké obrazy s jejím motivem lze sehnat?

Znáte levandule? Aby ne, vždyť se jedná o květiny, které se pěstují velmi často. Dulenka či levandule, jak zní lidové ná...
 
celý článek | Admin | 2019.03.17 | přečteno: 30386x
 

Portál pro ženy