newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Od rýmy a ucpaného nosu vám pomůže nosní spray NeoRhin Phyteneo

 
Od rýmy a ucpaného nosu vám pomůže nosní spray NeoRhin Phyteneo

 

Nenechte se omezovat rýmou! Vyzkoušejte nosní spray NeoRhin Phyteneo a dejte sbohem rýmě i ucpanému nosu.

 

Co je rýma a jak ji lze léčit

Chronická rýma neboli zánět nosní sliznice je zánětlivé onemocnění, které se nejčastěji projevuje kýcháním, svěděním nosu, patra či zvukovodů, dále hypersekrecí a především zduřením nosní sliznice, které omezují průchodnost nosu.

Rýmu můžeme rozdělit do dvou základních skupin. Jednou z nich je rýma alergická, u které rozlišujeme sezónní rýmu a celoroční rýmu. Druhou skupinu pak tvoří rýma nealergická, která může být buď infekční (akutní rýma, chronická rýma) nebo ostatní (hormonální, profesní, idiopatická, suchá rýma atd.).

Při rýmě alergické dochází k poruše reaktivity imunitního systému či nosní sliznice. Alergické reakce, mezi které patří např. kýchání, ucpaný nos, rýma a kašel, škrábání v krku, svědění a slzení očí, způsobuje alergen, látka, která je pro většinu lidí neškodná. Zpravidla se jedná o trávu, plíseň, prach nebo zvířecí srst. Nejčastějším alergenem je ale pyl. Působení alergenu vede k vyšší tvorbě histaminu, přírodní látky, která chrání organismus před alergeny. To posléze vede k typickým alergickým reakcím.

Nejúčinnějšími léky jsou antihistaminika, která zabraňují vzniku alergické reakce. Úlevu od ucpaného nosu pak přináší hypertonické nosní spreje, např. NeoRhin Phyteneo.

Druhou skupinou jerýma nealergická, která je nejčastěji způsobená viry, jenž oslabují sliznici. Ta je pak snáze napadnutelná různými bakteriemi. K typickým příznakům patří kýchání, ucpaný nos, bolest nosu a dutin a také zatékání hlenu do krku. Nedochází ke svědění nosu, očí nebo hrdla.

Jak na rýmu? Těžší formy rýmy je nutné konzultovat s lékařem. Jinak může dojít ke komplikacím, jako jsou nosní polypy, zánět vedlejších nosních dutin nebo zánět středního ucha. Lehčí formy rýmy lze ale bez problémů léčit doma pomocí volně prodejných přípravků, např. nosním sprayem NeoRhin Phyteneo.

Zdravotnický prostředek NeoRhin Phyteneo

Nosní spray NeoRhin Phyteneo je přírodní přípravek určený k léčbě rýmy a ucpaného nosu. Čistí a zvlhčuje nosní sliznici, čímž se zlepšuje průchodnost nosních dutin. Hlavní složkou přípravku proti rýmě je hypertonický roztok mořské soli, který pomáhá ke splasknutí zduřelé sliznice, díky čemuž následně dochází ke zprůchodnění nosu. O regeneraci podrážděné sliznice se postará látka panthenol.

Přípravek na rýmu NeoRhin obsahuje také dvě významné silice, které se často využívají jako přípravky pro mírnění kašle a symptomů nemocí horních cest dýchacích z prochlazení. Jedná se o badyánovou silici, která je známá pro své antibakteriální a antivirální účinky, a eukalyptovou silici s antiseptickým účinkem.

Skladba obsažených látek, stejně jako použité množství, je pečlivě vybráno, takže přípravek při použití nepálí. Nosní spray NeoRhin je vhodný pro dospělé i pro děti již od 4 let. Přípravek je možné bez obav ze vzniku návyku nebo snižování účinnosti používat i dlouhodobě.

 

 

Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.Net

2016.04.16 | Admin | přečteno: 30151x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: rýma sprej proti ucpanému nosu NeoRhin Phynteneo

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jako v bavlnce aneb fusaky a deky pro naše nejmenší

Také máte někdy pocit, že je apríl? Chvíli zima, chvíli jaro. Sněhovou vánici střídá během několika málo minut slunce...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.02.18 | přečteno: 30164x

Kvalitní a prostorné matrace? Můžete je sehnat i v akci 1+1

Výběr matrace je velice důležitý zejména s ohledem na kvalitní spánek. Právě kvalitu spánku bychom si měli opravdu hlída...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.03.11 | přečteno: 30148x

7 tipů na nejlepší snowboardové komplety pro celou rodinu

Chystáte se na hory? Zima se kvapem blíží a je načase připravit se na snowboardovou sezónu v klidu a pohodě. Podívejte s...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.10.30 | přečteno: 30517x

Pořádek v komoře zajistí kvalitní regály

Mít doma pěkně uklizeno je pro většinu z nás jakousi samozřejmostí. Přesto se najdou místnosti, kde se úklid do jisté mí...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.06.17 | přečteno: 30153x
 

Portál pro ženy