newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše

 
Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše

Během posledních pěti let vzrostl počet pořadů o vaření o více než sto procent. Supermarkety a hypermarkety se předhání ve slevových nabídkách luxusních i průměrných potravin, a chudák zákazník přejíždí z jednoho obchodu do druhého, aby pořídil to, co potřebuje, co nejvýhodněji. Není se čemu divit. Když spustí v pondělí obchod akci na t-bone steak, ve středu zlevní druhý řetězec hanger steak, další rump steak a ve čtvrtek přinese slevy jeden z největších hypermarketů v zemi na rib eye steak a sirloin, jde z toho člověku hlava kolem. Přehled ale musí být.

Stejně tak to je se zeleninou, jogurty, sýry, uzeninami, pečivem, moukou, cukrem, vejci, máslem a toaletním papírem.

 

I Šimek s Grossmanem …

V novinách se dočtete, že takové marketingové akce jsou naprosto neúnosné a takhle to dál zkrátka nejde. Řetězce si na sebe v kolotoči slev ušily bič. To je jistě pravda, ale jestli si za to nemohou tak trošku sami. Copak marketingoví ředitelé nečetli povídku Miloslava Šimka a Jiřího Grossmana Exkurze do ZOO? Možná ne, ale jistě slyšeli nepřekonatelný výrok: „Nechci slevu zadarmo.“ Aby se celá situace dohnala ad absurdum, ze zlevněného nákupu vám při platbě debetní kartou vrátí banka až pět procent na váš běžný účet. Pokud vaše banka takový bonus klientům nenabízí, nevadí. Můžete využít jiných služeb – například si dobít peníze do online peněženky nebo podobného produktu, skrze nějž dostanete zpět při online nákupu peníze. Aby byla ruka ďáblova co nejdelší, můžete si pořídit kreditní kartu a získat s ní spoustu dalších slev.

Za slevou až na kraj světa

Během obyčejných všedních dní, kdy zákazníci stojí frontu u pokladny, strkají se u pultu s masem, regálů s pečivem, u chladicích boxů, u mrazáků a přetahují se o poslední láhev zlevněného kečupu Mild, není situace zdaleka nejhorší a vyhrocená.

Do tuhého jde před Vánoci, Velikonoci a před začátkem jakéhokoli státního svátku, kdy se musí dle zákona uzavřít veškeré obchody nad 200 metrů čtverečních. To začíná opravdová strkanice ve všech odděleních napříč všemi obchodními řetězci. Fronty u kasy dosahují astronomických délek a při pohledu na hodinky na mobilu, na hodiny u kasy nebo na náramkové hodinky protáčí zákazníci panenky. Někteří si uleví nadávkami, jiní si ve frontě přečtou magazín, který odloží před samotnou pokladnou do boxu s nanuky.

Tolik slev nemají ani v západní Evropě, píší noviny. Skoro to vypadá, jako by nikde na světě neexistovalo tolik zlevněných potravin jako v České republice. Možná, že mají noviny skutečně pravdu a držíme prvenství jako nejšetřivější národ světa. Nicméně kdyby nebyly ceny potravin o několik procent vyšší, než je tomu v sousedních zemích, nemusely by obchodní řetězce každý týden vydávat spoustu času, energie a peněz na výrobu a distribuci letáků se zlevněným zbožím.

 

Článek sponzoruje Helveti.cz.

 

2017.02.28 | Admin | přečteno: 30148x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nakupování akce slevy hevleti

 
archiv

Nejzajímavější články

 

To je ale počasíčko aneb takové to domácí žehrání

Zdá se, že Češi jsou tím proslulí už minimálně po Evropě. Nic není dobré, všechno je hrůza a katastrofa a svět a spol...
 
celý článek | Lucie Martináková | 2013.06.30 | přečteno: 30039x

Chcete vědět, jaké nemovitosti si kupují ženy?

Uvedeme si zde pár příkladů, jaké nemovitosti kupují ženy. Předpokládám, že vás nezajímá statistika, ze které se sice...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.03.06 | přečteno: 30120x

Terasové a balkónové dveře. Jaké si vyberete?

Terasové a balkónové dveře mohou mít mnoho podob. Od klasických balkónových dveří, které najdete v každém paneláku, až p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.02.19 | přečteno: 30192x

Proč ráda běhám?

  Upřímně? Ani nevím. Samotnou mě to dost překvapilo:). ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.05.07 | přečteno: 30092x
 

Portál pro ženy