newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Laserová epilace postoupila o další krok kupředu

 
Laserová epilace postoupila o další krok kupředu

Pokud bychom se zeptali odborníka z oboru dermatologie, zda existuje stoprocentně účinný způsob, jak se trvale a na „první dobrou“ zbavit nežádoucích chloupků na našem těle, pak by zcela jistě odpověděl, že žádnou takovou metodu nezná. Existují jen více účinné a méně účinné způsoby. Mezi ty více účinné patří laserová epilace.

 
  • Hovoříme tedy o odstranění chloupků i s vlasovou cibulkou.

S odstraňováním chloupků bychom se mohli setkat už v dávné historii. Rozhodně tedy nejde o novodobý „vynález“. Pokud hádáte, že první zmínky o nutnosti hladkého těla pocházejí ze starého Egypta, pak hádáte správně. Ochlupení si ze svého těla odstraňovaly nejen ženy, ale také muži. Ochlupení bylo znakem nečistoty a nízkého společenského postavení.

Epilace byla známa už ve starověku

Některé epilační praktiky přežily staletí a v téměř stejné podobě je používáme dodnes. Samotné epilační techniky by se daly rozdělit do dvou základních skupin.

  1. Mechanická epilace.

  2. Trvalá epilace.

Do oblasti mechanické epilace patří například epilace medem, voskem nebo cukrovou pastou. Tyto způsoby spadají mezi ty, které se uchovaly z dob starověku. Výsledek je uspokojivý většinou po dobu tří týdnů až jednoho měsíce. Pak je nutné znovu jej opakovat.

  • Proč nejsou tyto způsoby více účinné?

  • Odpověď je jednoduchá.

Při mechanickém způsobu se vytrhnou sice některé chloupky i s kořínkem, ale vlasová cibulka zůstává nepoškozena a tím pádem produkuje po čase další chloupek. Pravidelným opakováním lze sice množství chloupků snížit, ale tento efekt je v podstatě zanedbatelný.

Bolí laserová epilace?

Trvalá epilace se provádí pomocí speciálních přístrojů. K nejúčinnějším a také nejšetrnějším patří laserová epilace pomocí laserového paprsku. Ten pronikne přes chloupek až k vlasové cibulce a následně ji zničí.

Je epilace vhodná pro každého?

S neuspokojivými výsledky epilace se setkávali především lidé se světlou pokožkou a tím pádem i světlými a jemnými chloupky. Běžně používané laserové epilační přístroje prostě tyto chloupky nezaznamenaly. Technický vývoj v této oblasti postoupil o další krok kupředu a přináší dobrou zprávu i pro majitele jemných chloupků. Diodový laser PRO PRIMELASE HR EXCELLENCE disponuje ultrakrátkou pulzní technologií, díky které se nastaví adekvátní teplota pro konkrétní okamžik a tím pádem odstranění vlasových folikulů během několika okamžiků. Navíc zaznamená i velice jemné a světlé chloupky.

  • Další výhodou je bodový laser, který se zaměří pouze na chloupky a okolní tkáň zůstane nedotčena.

Jak se připravit na laserovou epilaci

Pro žádoucí výsledek je ale nutné, aby se také klient řídil určitými pravidly a zásadami. Jestliže chcete vidět dobré výsledky hned po prvním sezení, pak nejméně na 14 dnů zavřete do zásuvky epilátory, pinzety, vosky a jiné epilační prostředky. Na poslední týden k nim přidejte také tělové peelingy a tělová mléka s kyselinou salicylovou.

  • 24 hodin před samotným ošetřením si mechanicky (žiletkou) oholte místa, na která bude působit laser.

Jak celý proces laserové epilace probíhá

Zjednodušeně se dá říci, že pro klienta velice pohodlně. Uloží se na lehátko a může relaxovat, být na telefonu nebo si povídat se specialistkou. Častou otázkou také je, jak dlouho trvá celý zákrok. Na tuto otázku není jednoznačná odpověď. Záleží na tom, jaké místo je ošetřováno.

  • Pokud se jedná například o podpaží, pak počítejte s pěti až sedmi minutami.

  • Epilace celých nohou bude trvat kolem půl hodinky. Záleží také na tom, jaký režim se nastaví.

  1. Dynamický – šetrnější.

  2. Statický – silnější.

Při statickém režimu se doba ošetření může prodloužit cca o 10 až 20 minut. Výsledek je ale několikanásobně silnější.

 

Dopřáli byste si laserovou epilaci nebo ne?

 

2022.12.20 | Lea Kubová | přečteno: 30476x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Krása ženy depilace ochlupení laserová epilace

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Těhotenská kalkulačka: zdroj informací a bořič nejčastějších mýtů

Radost při pohledu na dvě čárky na těhotenském testu často vystřídají strach a nejistota ohledně budoucnosti a toho, co ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.04.03 | přečteno: 30143x

Barvy v interiéru

Barvy a jejich sladění jsou základním prvkem každého interiéru. Pokud jste v situaci, kdy přemýšlíte o novém bytě, tyto ...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.02.11 | přečteno: 30144x

Koupelový rituál pro vaše miminko

Dětská pokožka je až 5x tenčí než pokožka dospělého a je nutné o ni pravidelně pečovat vhodnou kosmetikou, například dět...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.08.10 | přečteno: 30180x

Koriandr a chilli papričky - součást asijské kuchyně

Je několik potravin bez kterých se asijská kuchyň neobejde. Protože máme začátek května, tak si představíme koriandr,...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30007x
 

Portál pro ženy