newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat bundu do chladného počasí i pro plnoštíhlou postavu?

 
Jak vybrat bundu do chladného počasí i pro plnoštíhlou postavu?

Zima ještě zdaleka nekončí a vy jste pořád nenarazila na tu pravou bundu do chladného počasí? Výběr v obchodech s oblečením je velký, ale vy stejně pokaždé odcházíte zklamaná, že na vaši silnější postavu nic hezkého neseženete? S našimi tipy si při výběru už budete vědět rady.

 

Obvyklé konfekční velikosti bohužel často končí tam, kde by spousta z nás potřebovala začít. A když už v obchodě něco mají ve větším, tak to vzhledově nebývá úplná hitparáda. Asi mi dáte za pravdu, že takové nakupování pak není zrovna povzbudivý zážitek. Ale nezoufejte, i bundy nadměrné velikosti se dají sehnat a rozhodně to nejsou pouze nevzhledné pytle. A možná je problém jen v tom, že si nevíte rady s výběrem bundy do chladného počasí, která by vám slušela i s nějakým tím kilem navíc. Nebojte, je to jednoduché. Držte se nekolika základních pravidel a jistě vyberete dobře.

Sáhněte po vhodném modelu

Každá postava je trochu jiná a potřebuje tomu přizpůsobit i oblečení. Ať už máte ale postavu typu hrušky, jablka nebo přesýpacích hodin, s kily navíc vždy platí jiná pravidla výběru vhodných svršků. Je totiž potřeba důkladněji promyslet střih, délku i zdobení modelu.

1. Lichotivý střih a délka

Plnoštíhlým tvarům sluší volnější střihy, které lehce zamaskují větší bříško nebo silnější boky. Ideální je pak takový model přepásat páskem, který vyznačí hezkou siluetu. Co se týče délky zimním bund, nejlepší je zlatá střední cesta, tedy ani příliš krátké, ani příliš dlouhé. Bunda by měla končit alespoň pod linií boků, aby opticky prodloužila a tím i zeštíhlela trup. Velmi oblíbené a slušivé jsou bundy a kabáty končící zhruba v půli stehen. Navíc je v nich příjemně teplo, netáhne v nich na záda a zahřejí i zadeček a stehna.

2. Pozor na mohutné modely

Poslední roky se drží na výsluní delší prošívané kabáty, třeba až v délce do půli lýtek. U těchto mohutných péřových kousků ale platí, že sluší především štíhlým a vysokým ženám. Kulatější postavy by v nich nevypadaly dobře. Když už budete vybírat prošívanou bundu, tak určitě volte méně vycpanou a s jemným prošitím, ideálně v délce pod boky.

3. Límec a kapuce s rozmyslem

Dejte si pozor i na horní část zimní bundy či kabátu. Pokud máte plnější hrudník a široká ramena, určitě nevolte modely s naducaným límcem nebo velkou klopou, to by dojem mohutnosti jen znásobilo. Stejně tak velká kapuce ještě ozdobená třeba kožešinou dodá vaším ramenům vizuálně na velikosti, což určitě nechcete. Naopak vám bude slušet jemný límec ke krku, případně decentní klopy na kabátu.

 

Nebojte se barev

Nějaké to kilo navíc rozhodně neznamená, že byste měla své křivky halit do černých barev. Ano, tmavé barvy opticky zeštíhlují. Ale roli hraje mnohem víc aspektů, například vhodný střih a materiál. Vůbec se tedy nebojte sáhnout po bundě v barvě, která je vám sympatická. A klidně to může být i nějaká ze světlé palety odstínů, třeba krémová nebo světle růžová. Chcete se inspirovat nejnovějšími módními trendy? Pak vsaďte na barvu Veri Peri, kterou americká společnost Pantone Color Institute vyhlásila barvou pro rok 2022. Že jste o této barvě ještě neslyšely? Pak vězte, že je to odstín modré s podtónem červené a fialové. Nejlépe by se dala tato barva přirovnat k oblíbené levandulové. Každopádně neuděláte chybu s volbou jednobarevné bundy, jednoduchost kombinací je v případě plnoštíhlé postavy opravdu zlatým pravidlem. Ozvláštnit takový model pak můžete různými doplňky.

Odvádějte pozornost doplňky

Toto už se netýká samotného nákupu bundy, ale jejího nošení. Právě doplňky jsou tím, co byste měla určitě využívat ve svůj prospěch. Perfektně totiž outfit oživí a také odvedou pozornost správným směrem. V tomto případě platí dvojnásobně nebát se barev. Skvělý je třeba výrazný šátek nebo šála. Jen pozor, aby to nebyla nějaká huňatá šála omotaná hustě kolem krku, to by opět postavě příliš neprospělo. Vezměte si raději jemnou šálu nebo šátek, jejichž konce necháte volně splývat středem bundy. Také pokrývka hlavy výborně poslouží. Jednak vám bude v chladných dnech tepleji a také jí můžete odpoutat pozornost. Kromě klasické čepice zkuste i baret, který je elegantní volbou k outfitu třeba na schůzku do města. Jako dokonalou tečku pak zvolte kotníčkovou obuv s pohodlným podpatkem a zajímavou kabelku.

 

2022.02.02 | Martina Limbergová | přečteno: 30745x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda oblečení bundy pro plnoštíhlé výběr tipy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

TRX-zavěste se, prosím

TRX neboli Total-Body Resistance Exercise vám procvičí pomocí silových cviků celé tělo. V této době frčí prakticky ve...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.04.22 | přečteno: 30066x

Houba, která léčí a obohatí váš jídelníček

Proč zařadit do svého jídelníčku hlívu ústřičnou? Je to houba, která chutná a má protizánětlivé, protivirové i protirako...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2018.11.15 | přečteno: 30098x

Jak se vyhnout vánočnímu stresu

Také máte pocit, že doba, kdy Vánoce byly svátky klidu a míru je už dávno pryč? Už koncem října začínají obchody nabízet...
 
celý článek | Tereza Zelinková | 2017.12.12 | přečteno: 30084x

4 důvody, proč vyrazit na dovolenou v obytném voze

Toužíte po nezapomenutelné dovolené? Udělejte své rodině radost a naplánujte jedinečnou cestu napříč zajímavými místy...
 
celý článek | Admin | 2016.03.31 | přečteno: 30123x
 

Portál pro ženy