newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak super snadno ušetřit

 
Jak super snadno ušetřit

Jak super snadno ušetřit? Vždyť to zná každý, rozhodně každá žena. Přesně tyhle boty za výlohou jsou to, co nutně potřebujete k životu! Jenže taky potřebujete nový telefon s lepším foťákem, wellness pobyt s kamarádkami a šaty na firemní večírek. Uff… kde na to pořád brát finance? S tím vám rádi pomůžeme. Díky pár snadným trikům totiž zvládnete dát stranou až 30 000 Kč za čtvrt roku. A věřte, že to není jen o odříkání.

 

Jak super snadno ušetřit na party

Jak super snadno ušetřit právě na party, to zní jako šílenost. Vždyť se to vzájemně vylučuje. Ne tak úplně. Zamyslete se, kolik utratíte za taxík, vstupné a předražené drinky. Co třeba místo každého víkendu v klubu uspořádat občas večírek u někoho doma?

A věřte, že někdo z vašich přátel zná někoho, kdo zná někoho… v reálu není nemožné za symbolickou cenu přizvat si na vlastní večírek i známého dýdžeje. Mluvím z vlastní zkušenosti, takže nemusíte pohrdlivě ohrnovat své krásné rty.

O tom, co všechno za zábavu si můžete dopřát díky technologiím, o tom není třeba vůbec mluvit. Kocovina asi bude stejná jako po návštěvě klubu, ale vám v peněžence zůstane za 3 měsíce až 6.000 Kč.

                                                                

Káva na prvním místě

Při cenách za kelímek kávy v oblíbených řetězcích se dá ušetřit opravdu hodně. Pokud si občas do práce připravíte termo hrnek s kávou oblíbené chuti a příchuti a pěkně si do něj našleháte mléko, věřte, že při práci, během které kávu popíjíte, rozdíl ani nepoznáte. Zkušenosti jiných hovoří jasně. Omezené nákupy předražených káv přidávají do vaší pokladničky 2 000 až 3 600 Kč za stanovené 3 měsíce.     

Buďte online, ale s výdělkem

Navrhovaný postup má kromě příjmu financí velkou přidanou hodnotu, kterou zajistíte úklidem svých skříní či sklepa. Vše, co nenosíte, je vám malé (opravdu obvykle na požadovanou velikost č.34 už nezhubnete) nebo zůstává ve skříni z nostalgických důvodů, všeho se zbavte.

Na internetu to jde samo. A nejlépe na vinted.cz. Knihy najdou své nové čtenáře na cbdb.cz nebo na knihobot.cz. Všechno možné, čeho se ochotně vzdáte, jako jsou různé interiérové dekorace, nábytek i sportovní potřeby pošlete do světa přes sbazar.cz nebo standardně aukro.cz. A opět ze zkušenosti, pár kliknutí vám přinese okolo 1 000 Kč měsíčně.

Shopaholismus. Co s tím?

Jak super snadno ušetřit na shopaholismu? Úplně si odříct nákupy je nereálné, proto vám ani nic takového radit nechceme. Vzdát se nákupů bude tak maximálně znamenat, že si způsobíte psychické potíže, protože logicky budete myslet jen na nakupování. Přesto i tady se dá zvolnit.

  • Nikdy, opravdu nikdy nechoďte nakupovat proto, že se nudíte.
  • Při nákupu oblečení dodržujte pravidlo 3-7-14. tedy, pokud jste zakoupený kousek neoblékla do 3 dnů po jeho nákupu, pravděpodobně je odsouzen zůstat ve skříni. O tom se přesvědčíte kontrolou za 7 dní.

Má-li stále visačku, na nic nečekejte a běžte ho vrátit. Většina obchodů bere zakoupené oblečení zpět minimálně do 14 dnů, takže čtrnáctka je deadline. A za jediný kousek můžete ušetřit, řekněme tisícovku. A teď si schválně spočítejte vy sami, kolik přesně tímto způsobem můžete vydělat zpět. Celková částka vás možná ohromí.

                                                                

Jak super snadno ušetřit na kapesné

Dobrým nápadem, jak obalamutit sami sebe, je používání hotovosti. Stanovte si například týdenní „kapesné“ odpovídající vašim nejdůležitějším potřebám a plaťte v hotovosti. Získáte mnohem lepší kontrolu nad svými výdaji a možná si vytvoříte nový způsob hospodaření s penězi.

Pitný režim

Že se dá ušetřit na tolik propagovaném a zdravém pitném režimu, to je opravdu bomba. Ačkoli nás odborníci vyzývají k pití až několika litrů vody denně, v Česku lze na vodě přesto ušetřit. Naše voda se vyznačuje vysokou kvalitou, a to dokonce při srovnání s drahými značkami balených vod. Jestliže začnete pít vodu z kohoutku, i při dvacetikoruně ušetřené za vodu v lahvi máte k dobru 1.800 Kč za 3 měsíce.

Den pouze pro vás

Rada zní naordinovat si jednou za týden takzvaný „den detox“. Nemáme na mysli detoxifikaci těla, ale vynechání zábavy mimo domov a bez neustálého kontaktu s přáteli a známými. Zkrátka nepůjdete do restaurace ani do kina. Máte pocit, že to nezvládnete? Věřte, že ano. A vaše peněženka si příjemně odpočine, stejně jako vy.

                                                                

Můžete si zacvičit, pustit si oblíbený film, hudbu, nebo si dokonce číst knihu. Jógu a meditaci podle návodu doma zvládnete také snadno a večerní relaxační koupel s esenciálními oleji a svíčkami… Už za 3 měsíce poznáte, jak prospěšný je takový detoxifikační den pro vaše tělo i psychiku. A co víc, je to dalších 6 000 Kč, které zůstanou neutraceny.

Jak super snadno ušetřit na předplatných

Stačí jedno odpoledne, které pečlivě věnujete kontrole všech svých předplacených služeb, permanentek do všech možných speciálních prostor, od salónů krásy až po multikina. A opravdu potřebujete Netflix, HBO a další podobné kanály všechny najednou? Předplacená členství, předplacené časopisy, předplacené aplikace. A výsledek. Důkladná revize znamená dalších zhruba 2 500 Kč plus.

Schválně to zkuste. Alespoň jednou. Možná ušetříte míň než slibovaných 30.000 Kč, ale možná… možná to nebude jen na ty drahé boty ve výloze, ale i na nějakou mnohem větší investici!

 

2023.07.30 | Jana Brandtlová | přečteno: 537x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: peníze finance šetření spoření jak ušetřit

 
archiv

Nejzajímavější články

 

(Ne)známá a zajímavá fakta o Halloweenu

Jelikož letos si děti o Halloweenu nevyrazí po okolí ve strašidelných maskách a hrůzu nahánět mohou maximálně tak svými ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.26 | přečteno: 30290x

Svět bez stížností? Může být, rozhodně bez těch zbytečných!

„Potkali jsme nepřítele. Jsme to my sami.“ Tak zní jeden z citátů použitých v knize Svět bez stížností. Je to opravdu do...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2017.12.02 | přečteno: 30446x

lesní školky

Lesní školky - možnost kam dát své děti a zároveň budovat jejich imunitu a dovednosti ...
 
celý článek | Lenka Mašlaňová | 2013.04.05 | přečteno: 30108x

Jak vybrat ty správné snubní prstýnky

Datum svatby už máte v kalendáři vyznačený, teď vás čeká ještě několik důležitých úkolů. Je třeba přijít na to, jak vybr...
 
celý článek | Admin | 2019.02.23 | přečteno: 30092x
 

Portál pro ženy